آفتاب
فانی در کنگره انجمن اسلامی معلمان:

تشکل‌ها نه تنها تهدید نیستند بلکه فرصتی برای آموزش و پرورش هستند

تشکل‌ها نه تنها تهدید نیستند بلکه فرصتی برای آموزش و پرورش هستند

آموزش و پرورش چاره‌ای جز اتخاذ دو تصمیم ندارد؛ یکی اینکه منابع خود را افزایش دهد و دوم اینکه منابع خود را بهره‌ور کند.

وزیر دولت روحانی اظهار داشت: آموزش و پرورش همیشه از کمبود اعتبارات و تخصیص‌ها رنج برده و شاید هم به دلیل این اصل که منابع محدود است و آن طوری که باید و شاید در اولویت‌های کشور قرار نگرفته است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی‌اصغر فانی در چهارمین کنگره سراسری انجمن اسلامی معلمان ایران٬ ضمن سلام و درود به بنیانگذار جمهوری اسلامی و همچنین ۳۵ هزار دانش‌آموزش و ۵ هزار فرهنگی٬ گفت: سلام و درود می‌فرستم به ویژه به بنیانگذار فرهنگ و ادب٬ شهیدان باهنر و رجایی. خوشحال هستم از اینکه در آستانه سی و هفتمین بهار انقلاب اسلامی در جمع همکاران عزیزم اعضای محترم انجمن معلمان هستم و این توفیق برای من حاصل شد تا به زیارت شما عزیزان بیایم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه چهره‌های ارزشمند و فرهیخته‌ای را در این همایش می‌بینم صمیمانه از همه عزیزانی که قبول زحمت کردند تقدیر می‌کنم.

فانی تصریح کرد: آموزش و پرورش در دولت یازدهم معتقد است تشکل‌ها نه تنها تهدیدی برای آموزش و پرورش نیستند بلکه فرصتی برای آموزش و پرورش محسوب می‌شوند و انجمن اسلامی معلمان با قدمت و با اصالت از جمله تشکل‌های ارزشمندی است که می‌تواند هم در حوزه سیاسی اجتماعی کشور و هم در حوزه تعلیم و تربیت راهگشا و هادی وزارت آموزش و پرورش باشد.

وی افزود: همانطور که آقای محمدی رئیس شورای مرکزی این انجمن فرمودند خواستیم تا در جمع دوستان به خدمت ایشان برسیم و از تذکر‌ها و پیشنهاد‌هایشان برخوردار شویم. لازم می‌دانم چند نکته از آموزش و پرورش بگویم که البته به تحلیل این موضوع در شورای انجمن مرکزی خواهم پرداخت زیرا در اینجا فرصتی باقی نیست آموزش و پرورش سال‌هاست از اینکه در تخصیص اعتبارات و بودجه در لفظ در اولویت قرار می‌گیرد اما در عمل اولویت قرار نمی‌گیرد.

وزیر دولت روحانی اظهار داشت: آموزش و پرورش همیشه از کمبود اعتبارات و تخصیص‌ها رنج برده و شاید هم به دلیل این اصل که منابع محدود است و آن طوری که باید و شاید در اولویت‌های کشور قرار نگرفته است. همه وزرای آموزش و پرورش که در این جمع من آقای اکرمی و آقای حاجی را نیز می‌بینم می‌دانم که همیشه آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه هزینه‌ای تلقی می‌شود.

فانی خاطرنشان کرد: ما در جمع خودمان اعتقاد داریم که آموزش و پرورش یک دستگاه سرمایه‌گذاری است٬ زیرا سرمایه‌ انسانی آینده یک کشور در این دستگاه شکل می‌گیرد اما سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور وقتی اعتبارات را چاپ می‌کند باز هم هزینه آموزش و پرورش جزو اعتبارات کمتر تلقی می‌شود و عملا هم همین طور است. به همین دلیل همیشه آموزش و پرورش با کسری مواجه می‌شود.

وی اذعان داشت: با توجه به اینکه ۳۶ سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد این توفیق را داشته‌ام که دوره‌های مختلف کم و بیش در خدمت حوزه‌های مربوط به آموزش و پرورش باشم لذا می‌گویم که آموزش و پرورش چاره‌ای جز اتخاذ دو تصمیم ندارد؛ یکی اینکه منابع خود را افزایش دهد و دوم اینکه منابع خود را بهره‌ور کند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: ما باید بتوانیم از منابع خودمان بهتر استفاده کنیم و راه‌های خوبی را هم ما در این یک سال و نیم برداشته‌ایم. امروز آموزش و پرورش بیش از ۱۳ میلیون دانش‌آموز دارد و نسبت به اوج زمانی که ۱۹ میلیون دانش‌آموز داشت باز هم به دو سوم کاهش پیدا کرده است.

فانی ادامه داد: امکانات، فضا‌ها و تجهیزات بیش از یک و نیم برابر شده است این دو گزاره را با هم ترکیب کنیم به یک نتیجه می‌رسیم و اینکه امروز استراتژی آ‌موزش و پرورش باید کیفیت بخشی باشد. یک زمانی به طور مثال سال ۷۴ یا ۷۳ ما به دنبال این بودیم دانش آموز بیرون مدرسه نماند٬ یعنی می‌گفتیم هر کسی که مراجعه کرد را ثبت‌نام کنید.

کد N699897

وبگردی