آفتاب

بخشی : اشرف غنی خواهان کسب جایگاه برای افغانستان در بین کشورهای منطقه است

بخشی : اشرف غنی خواهان کسب جایگاه برای افغانستان در بین کشورهای منطقه است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت:‌ اشرف غنی از طریق سفر و رایزنی با مقام‌های کشورهای منطقه و فرامنطقه به دنبال کسب جایگاه مناسب برای افغانستان است.

احمد بخشی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به سفرهای اخیر رئیس‌جمهور افغانستان به کشورهای همسایه و کشورهای عربی منطقه خاطر نشان کرد : اشرف غنی در مدت صد و چند روزی که از مدت ریاست جمهوری‌اش می‌گذرد چندین سفر به کشورهای مختلف داشته و اولویت آن هم با کشورهای همسایه بوده است.

وی ادامه داد: سفر به چین و هند ، برخی کشورهای همسایه و عربی در دستور کار اشرف غنی قرار داشته و به این کشورها رفته است و اخیراً‌ هم صحبت هایی از آمدن او به ایران در رسانه‌ها مطرح شده است و به طور کلی می‌توان برنامه های سفری او را در چارچوب برقراری صلح و امنیت در افغانستان دانست ولی ماهیت قراردادهایی که افغانستان با همسایگانش امضا می‌کند با کشورهای غیر همسایه متفاوت است .

بخشی وجه مشترک موافقت نامه‌هایی که افغانستان با کشورهای مختلف امضا می‌کند را کسب امنیت و صلح دانست و گفت:‌ اشرف غنی در اولین روز کاری خود پس از انتخابات پیمان‌نامه امنیتی با ایالات متحده آمریکا امضا کرد و چند روز پیش هم شاهد امضای موافقنامه‌ای در زمینه های مختلف از جمله بحث امنیتی میان امارات و افغانستان بودیم. در هر صورت علاوه بر کسب اطمینان از امنیت در افغانستان که جزو اولویت های دولت این کشورها است ، اشرف غنی و تیم او ادامه سفرهای به کشورهای مختلف به دنبال اطمینان از روند ادامه کمک‌هایی که پس از 11 سپتامبر به افغانستان تعلق گرفته است هستند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل سال 2015 را سالی دشوار برای دولت جدید افغانستان دانست و افزود: دولت این کشور در حال شکل گیری بوده و بسیاری از کارشناسان دولت وحدت ملی را بسیار شکننده خواندند زیرا نباید حضور طالبان و نیروهای خارجی در این کشور را نادیده گرفت. از سوی دیگر طی چند ماه اخیر نیروهای چچنی، غیر بومی و اعضای داعش تردد داشتند و این امر تا حدی جدی است که اسماعیل خان والی سابق هرات و وزیر سابق آب افغانستان اعلام کرد که در 135 کیلومتری هرات نیروهایی خطرناک تر از طالبان حضور دارند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات پیش‌روی دولت وحدت ملی در افغانستان وجود اختلافات درون‌گروهی و درون‌حزبی است . زیرا تا امروز دولتمردان افغانستان نتوانسته اند خواسته های آن‌ها و مطالبات مردمی را برآورد کنند. چرا که همچنان مطالبات در افغانستان قومی محلی و مذهبی است.

وی ادامه داد:‌ هم اشرف غنی و هم عبدالله عبدالله در دولت وحدت ملی با توجه به ترکیب جمعیتی موجود در افغانستان تا حدودی سعی کردند سهم هریک از گروه‌ها را اعمال کنند. اما نظر بخشی از مردم یا برخی جریانها این است که هنوز به طور مساوی از قبایل مختلف افغانستان در دولت جدید استفاده نشده است و مطالبات منطقه ای و قومی بر مطالبات ملی حاکم شده است و به نظر می رسد که دولت وحدت ملی راه درازی را در افغانستان برای طی کردن پیش‌رو دارد.

بخشی با اشاره به خروج نیروهای خارجی از افغانستان گفت‌: واگذاری امنیت به نیروهای افغان از اهمیت زیادی در بحث امنیت کشور برخوردار است زیرا ناامنی به طور نسبی در افغانستان وجود دارد که به دلیل خلاء قدرت در جامعه بوجود آمده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان تصریح کرد: اشرف غنی به دنبال کسب جایگاه برای افغانستان در میان کشورهای مختلف بویژه همسایگانش است و از سوی دیگر می‌خواهد اطمینان داشته باشد که مداخلات منطقه ای و فرامنطقه ای باعث سوق دادن کشورش در ناامنی نخواهد شد.

انتهای پیام

کد N682923

وبگردی