آفتاب

افزایش شمار خبرنگاران کشته شده در سال ۲۰۱۴

افزایش شمار خبرنگاران کشته شده در سال ۲۰۱۴

با نزدیک شدن به پایان سال۲۰۱۴ میلادی، سازمان خبرنگاران بدون مرز از افزایش شمار خبرنگار ربوده شده در سراسر جهان خبر داده است. شمار خبرنگاران و شهروند خبرنگارانی که به خارج از کشور خود گریخته‌اند نیز بیش از دو برابر شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از دویچه وله، با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۱۴ میلادی، سازمان خبرنگاران بدون مرز جمع‌بستی از وضعیت آزادی مطبوعات و رسانه‌ها در این سال منتشر کرد.

در این گزارش که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، تأکید شده که وضعیت آزادی مطبوعات و رسانه‌ها در سال ۲۰۱۴ میلادی به هیچ‌ وجه بهتر نشده است.

این گزارش نشان می‌دهد در حالی که دو هفته تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی باقی مانده، شمار خبرنگاران ربوده شده در سراسر جهان نسبت به سال گذشته میلادی ۳۷ درصد افزایش یافته است. در این سال ۱۱۹ خبرنگار در سراسر جهان ربوده شده‌اند.

شمار خبرنگاران و شهروند خبرنگارانی که به خارج از کشور خود گریخته‌اند نیز بیش از دو برابر شده است. در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱۳۹ خبرنگار و ۲۰ شهروند خبرنگار به دلیل تهدید، خشونت یا فشار حکومتی از کشور خود خارج شده‌اند.

در این سال ۶۶ خبرنگار نیز به دلیل فعالیت حرفه‌ای خود کشته شدند. این رقم اندکی کمتر از قربانیان سال ۲۰۱۳ میلادی است که در آن ۷۱ خبرنگار به دلیل فعالیت حرفه‌ای خود جان باخته بودند.

در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱۹ شهروند خبرنگار و 11 کارمند رسانه‌ای نیز کشته شدند.

آسترید فرولوف، سخنگوی هیات مدیره خبرنگاران بدون مرز تأکید کرده است که آمار بالای خبرنگاران کشته شده و خبرنگارانی که از کشور خود فرار کرده‌اند، نشان می‌دهد که "خطرات فعالیت رسانه‌ای در سراسر جهان به هیچ‌وجه کمتر نشده است".

او همچنین تصریح کرده است: ما در برخی از مناطق با کیفیت تاز‌ه‌ای از خشونت علیه خبرنگاران مواجه هستیم که وحشت‌برانگیز است. به عنوان مثال صحنه‌سازی تأثیرگذار رسانه‌ای بریدن سر (خبرنگاران) توسط تروریست‌های داعش یا حملات گسترده به خبرنگاران در برخی از کشورها که حکایت از نگرش غیرانسانی و تحقیر شدید آزادی مطبوعات و رسانه‌ها (در این کشورها) دارد.

سخنگوی هیات مدیره خبرنگاران بدون مرز ضمن اشاره به اینکه خبرنگاران نباید تبدیل به ابزاری برای تبلیغات گروه‌های تروریستی، تبهکاران یا حکومت‌های اقتداگرا شوند، تأکید کرده است: دقیقأ در این مناطق بحرانی باید موثرتر از پیش از خبرنگاران حفاظت کرد.

خطرناک‌ترین کشور جهان برای خبرنگاران در سال ۲۰۱۴ میلادی، مانند سال پیش از آن، سوریه بوده است. تنها در این کشور ۱۵ خبرنگار حرفه‌ای و ۱۷ شهروند خبرنگار کشته شدند و ۲۷ فعال رسا‌نه‌ای نیز ربوده شدند.

در شمار خطرناک‌ترین کشورهای جهان نیز مانند سال پیش از آن، سرزمین‌های فلسطین به ویژه نوار غزه، شرق اوکراین، عراق و لبنان ذکر شده‌اند.

خبرنگاران بدون مرز تأکید کرده‌اند که این شهروند خبرنگاران در بسیاری از کشورهای دنیا به کمک شبکه‌های اجتماعی جایی را پر می‌کنند که به دلیل فشار حکومتی یا خودسانسوری در گزارش‌رسانی رسانه‌های سنتی خالی مانده است.

کشورهای که بیشترین شمار خبرنگاران زندانی را دارند به ترتیب: چین ۲۹ نفر، اریتره ۲۸ نفر، مصر ۱۶ نفر و سوریه ۱۳ نفر است.

شمار شهروند خبرنگاران زندانی به ترتیب کشورها از این قرار است: در چین ۷۳ نفر، سوریه ۱۷ نفر، ویتنام ۲۷ نفر، عربستان سعودی ۹ نفر.

بیشترین تعداد فعالان رسانه‌ای که از کشور خود گریخته‌اند نیز به تفکیک کشور به این ترتیب هستند: لبنان ۴۳ نفر، سوریه ۳۷ نفر، اتیوپی ۳۱.

انتهای پیام

کد N631189

وبگردی