آفتاب
ناطق نوری در سومین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری:| 233391

برای جامعه سعادتمند هم قانون درست لازم است و هم مجریان لایق

برای جامعه سعادتمند هم قانون درست لازم است و هم مجریان لایق

بر اساس قانون اساسی، مجلس ما یکی از مقتدر‌ترین مجلس‌های دنیاست که بر اساس قانون اساسی این اقتدار به آن داده شده است. به طور مثال، ما اینطور اقتداری را حتی در کنگره آمریکا مشاهده نمی‌کنیم زیرا در بعضی از مواقع خود کنگره آمریکا قابلیت انحلال و برخی از مصوبات آن قابل وتو هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت تاكید كرد: برای یک جامعه سعادتمند هم قانون درست و صحیح لازم است و هم مجریان لایق و درست مانند‌‌ همان که برای اسلام هم کتاب قرآن لازم بود و هم پیامبری که بتواند در بین مردم رسالت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی اكبر ناطق نوری در سومین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری که امروز صبح در ساختمان مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است، با تشکر از ریاست مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: یکی از زیبا‌ترین خاطرات من زمانی است که در مجلس شورای اسلامی خدمت می‌کردم. وقتی یاد آن دوران می‌افتم آرامش خاطری دارم. یکی از کارهای من که باعث آرامش خاطر من می‌شود تاسیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است که در آن زمان با همت بعضی از عزیزان از جمله محمدجواد لاریجانی آن را تاسیس کردیم.

وی ادامه داد: از دیرباز آن چیزی که مطرح است، این بحث بوده است که چگونه می‌توانیم جامعه‌ای سعادتمند داشته باشیم که در پاسخ به این سوال بعضی از حکما لایق بودن مجریان را عامل اصلی دانسته‌اند و بعضی دیگر به قانون درست و صحیح تاکید کرده‌اند. اما باید توجه کنیم برای یک جامعه سعادتمند هم قانون درست و صحیح لازم است و هم مجریان لایق و درست مانند‌‌ همان که برای اسلام هم کتاب قرآن لازم بود و هم پیامبری که بتواند در بین مردم رسالت داشته باشد.

رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه مجلس مرکز دموکراسی در همه کشورهای دنیاست که در کشور ما نیز از عهد مشروطه تا به امروز وجود داشته است، اظهار داشت: از اوایل انقلاب اسلامی تا به امروز بیست سال سابقه کار پارلمانی دارم بنابراین به عنوان یک کار‌شناس می‌توانم در این حوزه صاحب‌نظر باشم.

ناطق نوری با اشاره به جایگاه قانون اساسی تصریح كرد: بر اساس قانون اساسی، مجلس ما یکی از مقتدر‌ترین مجلس‌های دنیاست که بر اساس قانون اساسی این اقتدار به آن داده شده است. به طور مثال، ما اینطور اقتداری را حتی در کنگره آمریکا مشاهده نمی‌کنیم زیرا در بعضی از مواقع خود کنگره آمریکا قابلیت انحلال و برخی از مصوبات آن قابل وتو هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی هیچ کسی حق انحلال آن را ندارد حتی در زمان بازنگری قانون اساسی برخی از افراد پیشنهاد انحلال آن را داده بودند که یکی از کسانی که با این پبشنهاد مخالفت کرد، مقام معظم رهبری بود. بنابراین مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی قابل انحلال نیست و مصوبات آن هم بعد از تایید شورای نگهبان هیچ کس نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد که ما در کل دنیا چنین اقتداری را کمتر سراغ داریم.

وی با بیان اینكه این مجلس بر اساس قانون اساسی علاوه بر قانون‌گذاری وظیفه نظارت بر قوای دیگر را نیز دارد، یادآور شد: همه نمایندگان حق دارند در برابر هر موضوعی که احساس می‌کنند سوال کنند و حتی می‌توانند به عدم کفایت سیاسی نیز رای دهند، وزیر را استیضاح کنند بنابراین نظام ما و قانون اساسی جایگاه خاصی برای مجلس شورای اسلامی قائل است.

رئیس دفتر بازرسی دفترمقام معظم رهبری افزود: با توجه به این جایگاه حساس و پر مسئولیت همین نمایندگانی که انتخاب می‌شوند که اختیار نظارت و دخالت در همه امور طبق قانون را دارند مسئولیت سنگینی را خواهند داشت.

کد N628740

وبگردی