آفتاب

پرداخت بدهی تامین اجتماعی/اجرای طرح کاهش طلاق

پرداخت بدهی تامین اجتماعی/اجرای طرح کاهش طلاق

اجرای کشوری طرح کاهش طلاق، انتقاد از تجمیع منابع درمانی تامین اجتماعی، تحلیل آسیبهای اجتماعی در مرکز پژوهشهای مجلس، تدوین لایحه ساماندهی بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی و...، از مهمترین اخبار حوزه بهزیستی و رفاه در این هفته بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه رفاه و بهزیستی در این هفته شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بود که گزیده ای از مهمترین آنها در گزارش پایان هفته مرور می شود.

اجرای کشوری طرح کاهش طلاق

رئیس سازمان بهزیستی کشوردر این هفته از اجرای طرح سراسری پیشگیری و کاهش طلاق طی هفته آینده خبر داد و گفت: تدوین سند جامع سالمندی در محورهای مختلف به اتمام رسید و پس از تصویب شورای ملی سالمندان اجرایی می شود.

دکتر همایون هاشمی افزود: طرح کاهش طلاق به صورت آزمایشی سال گذشته در استان یزد اجرا شد به طوری که باعث رضایت زوجین و همچنین کاهش 50 درصدی آمار طلاق شد.

وی تاکید کرد: بر همین اساس قصد داریم طرح جامع مداخله در حوزه کاهش طلاق و پیشگیری از آن را تا پایان آذر در همه استان ها و شهرستان های کشور اجرایی کنیم.

انتقاد از تجمیع منابع درمانی تامین اجتماعی

یکی از موضوعات مهمی که در هفته جاری در مجلس مطرح شد مطرح شدن بحث تجمیع منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی در آیین نامه تنظیم مقررات مالی دولت بود که قرار است بزودی در صحن علنی مجلس در این خصوص تصمیم نهایی گرفته شود در همین خصوص رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی با انتقاد از تجمیع منابع بیمه ای خدمات درمانی در آیین نامه تنظیم مقررات مالی دولت گفت: تامین اجتماعی سازمانی دولتی نیست، منابع آن متعلق به بیمه شدگان است و نمی‌توان آن را تجمیع کرد.

علی اصغر بیات افزود: این آیین نامه توسط تعدادی از نمایندگان مجلس تدوین شده که فردا در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد و در صورت تصویب این آیین نامه دولت مکلف است ظرف حداکثر دو سال پس از لازم الاجرا شدن این قانون نسبت به تجمیع منابع سازمانها و صندوق های ارائه دهنده بیمه خدمات درمان اقدام کند.

وی ضمن مخالفت با این بند آیین نامه تنظیم مقررات مالی دولت ، گفت: تا کنون بارها اعلام کرده ایم که با ادغام مراکز ملکی بیمارستانهای تامین اجتماعی و همچنین تجمیع منابع بیمه ای و درمانی با هر موسسه و یا دستگاهی مخالف هستیم چرا که در پرداخت حق بیمه افراد تحت پوشش تامین اجتماعی با سازمانهای دیگر تفاوت وجود دارد و بیمه شدگان ما از بودجه دولتی استفاده نمی کنند و سازمان نیز متعلق به دولت نیست.

تحلیل آسیبهای اجتماعی در مرکز پژوهشهای مجلس

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس نیز در این هفته ضمن تشریح اقدامات انجام شده در این مرکز، از تحلیل و ارزیابی آسیبهای اجتماعی کشور خبر داد و گفت: متاسفانه در بخش آماری دچار مشکل هستیم.

کاظم جلالی به عملکرد و فعالیتهای مرکز پژوهشهای مجلس اشاره کرد و افزود: این مرکز بر روی موضوعات و بخشهای مختلفی کار می کند که آسیبهای اجتماعی یکی از این موارد است که به طور مرتب مورد رصد قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه امکانات مرکز پژوهشها در حدی نیست که بخواهیم آمار آسیبهای اجتماعی را جمع آوری کنیم، تاکید کرد: آمار مربوط به آسیبهای اجتماعی را از دستگاههایی که در امر جمع آوری مسئول هستند دریافت کرده و سپس توسط کارشناسان مرکز بر روی آنها تحلیل انجام می شود و گزارش نهایی به نمایندگان مجلس و مسئولان کشور ارسال می شود.

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در بودجه 94

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز در روزهای میانی هفته جاری از مذاکرات انجام شده برای پرداخت بخشی از بدهی های دولت به این سازمان در لایحه بودجه 94 خبر داد و گفت: در سال جاری تا کنون 2 هزار میلیارد تومان از مطالبات خود را دریافت کرده ایم.

سید تقی نوربخش در مورد بدهی دولت به تامین اجتماعی افزود:میزان بدهی دولت تا پایان سال گذشته 60 هزار میلیارد تومان بود که امسال نیز تعهد 15 هزار میلیارد تومانی دولت که قرار بود به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود به آن اضافه شد و در مجموع طلب سازمان با توجه به سود و بدهی سالانه 90 هزار میلیارد تومان تا پایان سال 93 خواهد بود.

وی در مورد پرداخت بدهی های دولت نیز گفت: از کل میزان طلب تامین اجتماعی در سال جاری تاکنون 2 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

تدوین لایحه ساماندهی بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی

مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی نیز در این هفته از تدوین و تنظیم لایحه ساماندهی بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی خبر داد و گفت: این لایحه در آینده ای نزدیک پس از بازنگری از طریق دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.

ولی‌الله نصر با بیان این مطلب، گفت: اکنون لایحه ساماندهی بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی تنظیم شده است که پس از بازنگری از طریق دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود.

وی افزود: تاکنون در میان دستگاه‌های متولی ساماندهی بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی بیشترین حمایت‌ها از سوی بهزیستی انجام شد، با این حال امیدواریم وزارت بهداشت و درمان و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط در این خصوص مشارکت بیشتری داشته باشند.

کودکان آسیب پذیر به مدرسه باز می گردند

مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزرات تعاون ، کار و رفاه نیز از اجرای طرح بازگشت کودکان آسیب پذیر بازمانده از تحصیل در 4 استان کشور خبر داد و گفت: اعتبار ویژه این طرح اخصاص یافته است.

روزبه کردونی با اشاره به یکی از مصوبات اولین جلسه شورای عالی رفاه "در خصوص ارایه راهکارهای تشویقی به منظور تحصیل همه کودکان" اظهار داشت: با تاکید ویژه وزیر رفاه برای اجرای دقیق و سریع این مصوبه ، جلسات کارشناسی با حضور سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه کودک ، مدیران بهزیستی ، مدیران آموزش پرورش و صاحبنظران مرتبط آغاز شده است .

وی با تاکید به اینکه برای اولین بار در بودجه سال 1393 دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت رفاه ، اعتبار ویژه برای بازگشت به تحصیل کودکان آسیب پذیر ِبازمانده از تحصیل در نظر گرفته شده است گفت: این طرح امسال به صورت پایلوت در 4 استان کشور از جمله تهران و البرز در حال اجرا است.

کد N600534

وبگردی