آفتاب

اظهارات تعدادی از علمای شرکت‌کننده در کنگره بررسی خطر جریان‌های تکفیری

اظهارات تعدادی از علمای شرکت‌کننده در کنگره بررسی خطر جریان‌های تکفیری

امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان گفت: برون رفت از چالش جهان اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار است.

امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان گفت: برون رفت از چالش جهان اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، مولوی عبدالحمید عصر یکشنبه در کمیسیون "برون رفت" کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: برون‌رفت بسیار مهم است و باید از این چالش‌ها جدا شویم و اگر این چالش‌ها را شناسایی و مطرح کنیم، قطعا موفق خواهیم بود.

وی ادامه داد: اگر به پیگیری درست برسیم و واقعیت صحیح را دریابیم با بیانیه‌هایی که صادر می‌شود در پایان کنگره، می‌توان راهکار برون‌رفت صحیح را عرضه کرد.

مولوی عبدالحمید گفت: این چالش‌ها بسیار مهم است و باید نکات مهم در بیانیه ذکر شود.

تکفیری‌ها دنبال ضربه زدن به هویت اسلام هستند

به گزارش ایسنا، احمدشاه احمد زی نیز در کمیسیون‌ "برون رفت" کنگره جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار کرد: امت اسلامی یک امت واحده است و همواره بر وحدت اسلامی تاکید دارد و از این رو باید کوشید تا این وحدت و اتحاد گسترش یابد.

این عالم کشور افغانستان گفت: ما نباید در دین خود افراط و تفریط داشته باشیم و یک سری در تلاش هستند تا مردم را از دین جدا سازند و باید نسبت به این اقدامات هوشیار باشیم.

وی گفت: جریانی با جهالت‌های گسترده می‌کوشند تا مردم را از اسلام دور سازند و ما در این زمینه باید هوشیار باشیم و اجازه ندهیم که این تکفیر و تندروی در میان مسلمانان رواج یابد.

احمد شاه زی تصریح کرد: مسلمانان باید بکوشند تا بنده خالص خداوند باشند نه اینکه، با اعمال خود مردم را از اسلام و دین دور کنند.

وی افزود: امروز جوامع بشری به خصوص جوامع غربی به دین اسلام بیش از هر زمان دیگر گرایش نشان می‌دهند، اما گروه‌های تکفیری و تروریستی با اقدامات و جنایات خود چهره‌ای زشت از اسلام را به نمایش می‌گذارند.

احمد شاه احمد زی گفت: یکی از نتایج اقدامات تکفیری‌ها، اسلام هراسی است که باید تلاش کرد تا جلوی این کار گرفته شود و این در حالی است که دین اسلام دین رحمت و مودت است.

تکفیری‌گری مربوط به هیچ دینی نیست

به گزارش ایسنا، شاهین حسن لی نیز در کمیسیون "برون رفت" کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: امروزه باید مسلمانان با اتحاد به فکر راه حل رفع مشکلات باشند و بیشتر از مباحث نظری باید به دنبال راه‌های عملی باشیم.

وی گفت: یکی از راه‌ها توجه به اندیشه‌های مسلمانان است که باید در این راستا تلاش جدی داشته باشند و عقاید دینی خود را مورد مطالعه قرار دهند و ارزش‌های حقیقی و الهی را برای جهان‌بینی خود برگزینند.

این عالم کشور آذربایجان گفت: تکفیری‌گری نسخه تحریف شده دین است و برای تصحیح آن باید نوع نگاه به دین تغییر داده شود و در نگاه خودمان به دین اسلام باید به اخلاق و معارف اخلاقی که در دین مبین اسلام مورد تاکید است توجه جدی داشته باشیم.

وی گفت: دین باید از راه اخلاق و نگاه‌های عرفانی و عشق و محبت مورد توجه قرار گیرد.

شاهین حسن لی گفت: یکی دیگر از عامل‌هایی که موضوع تکفیر را می‌تواند ریشه کن کند، وحدت مسلمانان است؛ مسلمانانی که منصوب به مذاهب شیعه و سنی هستند اگر با همدیگر علیه تکفیری‌گری اقدام کنند این تکفیرگران خواهند بود که می‌فهمند که از دین خارج شده‌اند.

این عالم کشور آذربایجان گفت: تکفیری‌گری مربوط به هیچ دینی نیست و برخی می خواهند جنگ مذهبی به راه انداخته و باید مسلمانان در مقام عمل با هم متحد بوده و بر علیه تکفیری‌گری قیام کنند.

هویت‌یابی برخی مسلمانان به حل مشکلات جوامع اسلامی منجر می‌شود

نماینده جامعة المصطفی العالمیه در ژاپن با اشاره به این‌که «بر اساس تفکر شهید مطهری گم شدن هویت برخی مسلمانان عامل اصلی گرایش به تکفیر است» گفت: یافتن این هویت گمشده باعث حل بسیاری از مشکلات جوامع خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر خالد رمزی البزایعه در نشست کمیسیون "تبارشناسی جریان‌های افراطی و تکفیری" در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار امیدواری کرد که با توجه به موقعیت کشور ایران در منطقه و بین کشورهای جهان اسلام گام‌هایی اساسی در از بین بردن تفکر تکفیری برداشته شود.

وی با تاکید بر این‌که «گروه‌های تکفیری در خدمت افکار غرب و به دنبال منهدم کردن جهان اسلام هستند» بیان کرد: آنها سلاح بر می‌دارند و شیعه و سنی را می‌کشند و به افراد خود آنگونه یاد می‌دهند که اگر کشته شوند جایشان در بهشت است.

این فعال سیاسی اردنی ادامه داد: چه کسی به آنان پول می‌دهد، برخی کشورها حامی تکفیری‌ها هستند. برخی از کشورها نیز در قبال تکفیر سکوت کردند و می‌ترسند حق را بازگو کنند چرا که نمی‌خواهند برای خود دشمن تراشی کنند.

خالد رمزی با اشاره به این‌که «جمهوری اسلامی برای مقابله با تفکر تکفیری انگیزه دارد» خاطرنشان کرد: امیدواریم مباحثی که در این کنگره مطرح می‌شود بایگانی نشود و عملی و کاربردی شود چرا که همه ما در برابر جنگ با تکفیری‌ها مسئول هستیم و باید همه برای از بین بردن این مشکل بزرگ وارد میدان شویم.

باید فطرت تکفیری‌ها را بیدار کرد

یکی از اسلام شناسان ژاپنی گفت: کاری که داعش انجام می‌دهد، عاطفه بشریت را مخدوش کرد، بنابراین باید فطرت تکفیری‌ها را بیدار کرد.

به گزارش ایسنا، کنجی تومیتا در کمیسیون "ریشه‌یابی افکار تکفیری" کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام از گروه‌های افراطی به عنوان جریان‌های فاجعه‌آمیز یاد کرد و افزود: اگر درباره جنایات تکفیری‌ها در رسانه‌های ژاپن اطلاع رسانی می‌شد مردم ژاپن هرگز درباره فعالیت این گروه تروریستی ساکت نمی‌ماندند.

وی به نقش امام خمینی در ترویج اسلام واقعی اشاره و تاکید کرد: امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را بنا نهادند و دنبال ساختن جامعه‌ای بودند که افکار انقلاب اسلامی را اجرا کنند.

به گفته این اسلام شناس ژاپنی، پیام انقلاب صدای بیداری اسلام، کمک به مستضعفان جهان و از بین بردن ظلم است.

تومیتا اظهار کرد: گروه‌های افراطی و تکفیری در عربستان علیه شیعه‌ها فعالیت می‌کنند اما اینها در درون خودشان تردیدی نسبت به آموختن اندیشه شیعی ندارند چون نمی‌توانند به راحتی انکار کنند که بیداری اسلامی یک حرکت تدریجی در مقابل لیبرالیسم جهانی است.

وی امام خمینی و انقلاب اسلامی را الهام بخش احیای فطرت بشری دانست و تاکید کرد: برای شیعه و مردم بزرگ ایران که آزمایش سنگینی را پشت سر گذاشته‌اند این مسئله بسیار بااهمیت است.

این پژوهشگر ژاپنی با بیان این‌که «خشونت داعش و تکفیری‌ها فطرت بشری جهانیان را آزرده است» اظهار کرد: کاری که داعش انجام داد عاطفه بشریت را مخدوش کرد، پس باید فطرت تکفیری‌ها را بیدار کنیم تا دست از جنایت بردارند.

انتهای پیام

کد N595260

وبگردی