آفتاب
پایان کنفرانس برلین با محوریت آوارگان سوری؛

آلمان مساله آوارگان سوری را "خطرناک‌ترین فاجعه قرن" خواند / ناصر جوده: اردن خسته شده است!

آلمان مساله آوارگان سوری را "خطرناک‌ترین فاجعه قرن" خواند / ناصر جوده: اردن خسته شده است!

وزیر خارجه اردن در نشست حمایت از آوارگان سوری در برلین اظهار کرد، کشورش که حدود یک میلیون و نیم آواره سوری را در خود جای داده است، تمام امکانات خود را به آنها ارائه کرده و دیگر از اعطای کمک بیشتر به سوری‌ها خسته شده و درمانده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق‌الاوسط، ناصر جوده، وزیر خارجه اردن در نشست حمایت از آوارگان سوری در برلین از جامعه بین‌الملل خواست تا از اردن و دیگر کشورهایی که میزبان آوارگان سوری هستند حمایت کند تا این کشورها برای ادامه ایفای نقش انسانی خود، توانمندتر شوند.

ناصر جوده تصریح کرد: اردن و دیگر کشورهایی که میزبان آوارگان سوری هستند، دیگر توانایی لازم برای رفع نیازهای آنان را ندارند چراکه آنها به مدارس، آب و خدمات بهداشتی بیشتری نیازمندند.

وزیر خارجه اردن اظهار کرد که جامعه بین‌الملل باید تا زمانی که راه‌حل مناسبی برای حل بحران سوریه پیشنهاد شود و فضای مناسبی برای بازگشت آنان به کشورشان فراهم شود، از کشورهای میزبان آوارگان از جمله اردن حمایت کند تا این کشورها بتوانند به وظیفه انسانی خود ادامه دهند.

وی تصریح کرد: تاکنون درهای اردن مقابل آوارگان سوری بسته نشده و اردن همواره به تعهدات خود در قبال ارزش‌های انسانی متعهد است، اما کشور اردن تاکنون متحمل پرداخت هزینه‌های زیادی شده چراکه اردنی‌ها خانه‌ها، مدارس، بیمارستان و حتی فرصت‌های شغلی خود را با سوری‌ها تقسیم کردند و تعداد زیاد آوارگان و نبود شرایط کافی برای رفع نیازهای آنان، اردن را دچار مشکل اقتصادی ملی کرده است.

وی ضمن تقدیر از حمایت جامعه بین‌الملل و سازمان‌های بین‌المللی افزود: اردن برای کمک به سوری‌های حاضر در کشورش به حمایت‌های بیشتری نیاز دارد.

از سوی دیگر، فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان اظهار کرد که تلاش‌های جامعه بین‌الملل برای متوقف کردن خشونت‌های جنایتکارانه، بدون حل مشکلات روزافزون آوارگان سوری، به شکست منجر خواهد شد.

وی ضمن تقدیر از حمایت‌های مالی کشورهای همسایه سوریه و میزبانی آنان از آوارگان سوری اعلام کرد که کمک‌های ارائه شده به این آوارگان کافی نیست.

وی با بیان اینکه کشورش برای کمک به آوارگان 500 میلیون یورو به آنان اهدا خواهد کرد، از سازمان ملل و دیگر کشورهای حاضر در نشست خواست تا برای نجات سوریه و حتی کشورهای همسایه آن از جمله لبنان، کمک‌های خود را دوچندان کنند.

وزیر خارجه آلمان هشدار داد، شکست و روحیه ناامیدی باعث شده تا مردم به سمت گرایش‌ها افراطی بروند و این خطرات بیشتر کودکان را تهدید می‌کند چراکه آنها نیمی از آوارگان سوری را تشکیل می‌دهند. تمام اینها نشان‌دهنده این است که ما باید فرصت آموزش را برای آنها فراهم کنیم.

از سوی دیگر ناجی کورو، معاون وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه کشورش برای پناه دادن به 6 / 1 میلیون آواره سوری مبلغی حدود چهار میلیارد دلار هزینه کرده، افزود: کشورهای همسایه سوریه از جمله ترکیه رنج انسانی بسیاری را از این اوضاع متحمل شده‌اند. این در حالی است که سهم جامعه بین‌الملل برای کمک به آوارگان تنها 250 میلیون بوده است که این مبلغ بسیار کمتر از چیزی بود که انتظار داشتیم.

وی با اشاره به خطر وجود گروه تروریستی داعش در سوریه‌ای که هنوز پنج میلیون تن در آن حضور دارند، افزود: ما امروز با خطرناک‌ترین فاجعه انسانی و مهاجرت دسته جمعی سوری‌ها به سمت کشورمان مواجه هستیم.

در همین راستا گراد مولر، وزیر توسعه آلمان نیز در این نشست ضمن درخواست اعطای کمک‌های بیشتر به آوارگان آن هم همزمان با آغاز زمستان اعلام کرد که حدود 50 درصد سوری‌ها از کشور خود فرار کرده و یا داخل کشور آواره شده‌اند.

وی با بیان اینکه مساله آوارگان سوری یکی از خطرناک‌ترین فجایع قرن است، از اتحادیه اروپا خواست تا برای مقابله با این فاجعه به تعهدات خود پایبند باشد.

گراد مولر ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد 26 اردوگاه برای آوارگان در عراق اعلام کرد که آلمان در ساخت پناهگاه برای آوارگان در شمال عراق با سازمان ملل و یونیسف همکاری خواهد کرد.

بنابر گزارش‌ها طی سال‌های گذشته حدود سه تا پنج میلیون سوری از کشورشان فرار کرده و بیشترشان به کشورهای همسایه از جمله لبنان، اردن و ترکیه رفته‌اند.

انتهای پیام

کد N559486

وبگردی