آفتاب

تاکید وزرای خارجه آلمان و آمریکا بر جنگ با داعش و مقابله با روسیه

تاکید وزرای خارجه آلمان و آمریکا بر جنگ با داعش و مقابله با روسیه

وزرای خارجه آلمان و آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی بر ضرورت مقابله با داعش و جلوگیری از اقدامات روسیه در اوکراین تاکید کردند. آن‌ها همچنین احتمال رسیدن به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران را دور از ذهن ندانست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از اسکای نیوز عربی، جان کری،‌ وزیر امور خارجه آمریکا و فرانک والتر اشتاینمایر، همتای آلمانی وی کنفرانس مطبوعاتی مشترکی را در برلین برگزار کردند و به مسائل مختلفی از جمله جنگ با داعش، اقدامات روسیه در اوکراین، برنامه هسته‌ای ایران، مذاکرات صلح خاورمیانه و مذاکرات با کره شمالی پرداختند.

کری در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: ائتلاف علیه داعش به حملات و اقدامات خود در همه زمینه‌ها علیه این گروه تروریستی ادامه می‌دهد و ما از نقش آلمان در شرایط دشوار کنونی در مقابله با داعش قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به ایام جنگ سرد و تخریب دیوار برلین ادامه داد: آلمان تاریخ سختی را در زمینه جنگ سرد شاهد بوده. من خود هنگامی که دوازده سال داشتم در آلمان شرقی حضور بوده‌ام و شاهد شرایط سخت در این کشور بودم.

کری گفت: بحث از جنگ سرد برای ما بسیار دشوار است و من نمی‌خواهم که نسلی دیگر آنچه را که ما شاهد آن بودیم را نظاره‌گر باشد.

وزیر خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرد که این کشور و همپیمانانش همچنان از اوکراین در مقابل تصمیمات روسیه حمایت می‌کنند و "خواهان اوکراینی آزاد و مستقل هستند که پلی میان غرب و روسیه باشد."

جان کری در خصوص برنامه هسته‌ای ایران نیز گفت: ما بارها تاکید کرده‌ایم که تحریم‌ها علیه ایران در مرحله اول تعلیق نخواهد شد. وی مدعی شد که این تحریم‌ها راه خوبی برای ادامه مذاکرات است.

کری افزود: ما به تصمیمات کنگره در خصوص تحریم‌ها علیه ایران احترام می‌گذاریم و مذاکرات در این باره میان ما و اعضای کنگره به شکل مستمر در جریان است.

وی به مساله کره شمالی نیز پرداخت و احتمال از سرگیری مذاکرات میان آمریکا و کره شمالی در شرایط کنونی را بعید دانست اما تاکید کرد که واشنگتن در هر زمانی که شرایطش محیا شود برای آغاز این مذاکرات آمادگی دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا ادامه داد: ما با طرف‌های چینی به تازگی مذاکراتی داشتیم و از آن‌ها خواسته شده تا نقطه نظراتمان را به پیونگ یانگ انتقال دهند؛ اینکه هیچ سلاح شیمیایی نباید در شبه جزیره کره باقی بماند. نشانه‌های مثبتی در رهبر کره شمالی برای تعامل با جهان خارج دیده شده اما نمی‌توان بدون امید به نتیجه بخش بودن مذاکرات وارد آن شد. جهان نگران برنامه هسته‌ای کره است و پیونگ یانگ باید در این زمینه صادق باشد.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به موضوع فلسطین و گفت‌وگوهای صلح خاورمیانه نیز گفت: چالشی واقعی بر سر تشکیل دو کشور در فلسطین وجود دارند. ما بارها مساله شهرک سازی‌ها را محکوم کرده‌ایم و معتقدیم که این امر ادامه مذاکرات را با دشواری مواجه می‌کند اما امید داریم و متعهد هستیم که صلح در فلسطین حاکم شود.

وی ادامه داد: فلسطینی‌ها حق دارند که زندگی شرافتمندی داشته باشند و اسرائیل نیز این حق را دارد که تضمین‌های لازم برای امنیت خود را داشته باشد.

وزیر امور خارجه آلمان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی روابط کشورش با آمریکا را تاریخی خواند و تاکید کرد: آلمان در قالب ائتلاف جهانی علیه داعش تلاش می‌کنند استراتژی‌های سیاسی و نظامی قاطعی را برای جلوگیری از گسترش تروریسم در پیش بگیرد.

وی گفت: تلاش‌های زیادی برای جلوگیری از اقدامات داعش در عراق و سوریه لازم است. سنی‌ها آرام آرام باید تقویت شوند تا مانع تقویت افراط گرایان در عراق باشند و مخالفان سوری نیز می‌توانند نیروهای خوبی برای رویارویی با داعش باشند.

وی در زمینه انتقال افراط گرایان از اروپا به سوریه و عراق نیز گفت: بسیار سخت است که مانع سفر شهروندان اروپایی به سوریه شویم چرا که سالانه صدها هزار تن به ترکیه می‌روند و تفکیک این امر که چه کسی قصد پیوستن به تروریست‌ها را دارد و چه کسی برای گردشگری به خاورمیانه می‌رود، بسیار سخت است اما ما تلاش‌های خود را در این زمینه افزایش می‌دهیم و تاکنون نیز مانع از مسافرت صدها تن به سمت سوریه شده‌ایم.

وی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران نیز گفت: رسیدن به یک توافق در زمینه برنامه‌ هسته‌ای ایران ممکن است اما مساله تنها رسیدن به یک توافق هسته‌ای نیست بلکه باید تضمین‌های لازم داده شود و ما به مرحله‌ای برسیم که یقین داشته باشیم ایران قادر به ساخت بمب اتمی نیست.

انتهای پیام

کد N551431

وبگردی