آفتاب

احیای شب عاشورا از جمله برنامه‌های ویژه طرح بصیرت عاشورایی

احیای شب عاشورا از جمله برنامه‌های ویژه طرح بصیرت عاشورایی

معاون سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: طرح سوگواری بصیرت عاشورایی در آستان امامزادگان، مساجد و تکایا از اول محرم تا آخر صفر برگزار می‌شود.

معاون سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: طرح سوگواری بصیرت عاشورایی در آستان امامزادگان، مساجد و تکایا از اول محرم تا آخر صفر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین شرفخانی در نشستی خبری با ارائه برنامه‌های ایام محرم در امامزادگان با عنوان "طرح سوگواری بصیرت عاشورایی"، اظهار کرد: هدف این طرح اجرای صحیح و امینانه واقفان خیراندیش است و برنامه‌هایی در قالب روضه‌خوانی، تعزیه و عزاداری داریم.

وی در ادامه با اشاره به اهداف این طرح گفت: ارتقای سطح بصیرت و معرفت مردم به ویژه جوانان، اقامه عزاداری امام حسین (ع) و یارانش، اقامه شعائر و مناسک و بیان حقایق عاشورایی و تحقق قطب فرهنگی شدن امامزادگان از اهداف این طرح است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، خاطرنشان کرد: طرح سوگواری بصیرت عاشورایی در 3250 امامزاده برگزار می‌شود. در روز دوم ماه محرم مصادف با 5 آبان تجمع 5000 نفری با عنوان "لبیک یاحسین (ع)" برگزار می‌شود. این مراسم با حضور شاعران آیینی و مداحان دو ساعت مانده به اذان مغرب در امامزادگان برگزار می‌شود.

شرفخانی در ادامه با اشاره به سایر برنامه‌ها، تصریح کرد: در روز تاسوعا و عاشورای حسینی اقامه نماز جماعت را در امامزادگان داریم. در روز عاشورا یک حرکت باشکوه با عنوان " هیهات من‌الذله" در امامزادگان برگزار می‌شود.

وی گفت: در دوازدهم محرم همایش رهروان زینبی با شعار "لبیک یا زینب (س)" در آستان امامزادگان ویژه بانوان برگزار می‌شود. برنامه اصلی بصیرت عاشورایی اعزام مبلغ است که عزیزان روحانی در مساجد، حسینیه‌ها و مناطق محروم به تبلیغ فرهنگ عاشورایی می‌پردازند و روحانیونی از حوزه علمیه قم، خراسان رضوی، اصفهان و سایر استان‌ها اعزام کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در پنج‌شنبه گذشته همایش بزرگ مبلغان در قم برگزار شد که برنامه‌ریزی‌های این طرح را در آنجا انجام دادیم و حدود 10هزار مبلغ از تمامی حوزه‌ها در طرح بصیرت عاشورایی شرکت می‌کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، یادآور شد: ما از روش‌های جدید تبلیغی برای تبیین فرهنگ عاشورا بهره برده‌ایم که از جمله آنها برپایی خیمه‌های معرفت با حضور کارشناسان و روحانیون در امامزادگان است. همچنین برپایی غرفه‌های دینی، پاسخ به مسائل شرعی، مشاوره خانواده، کودک و نوجوان، همه واقف باشید و ترویج زندگی حسینی از جمله برنامه‌های این سازمان است. ما درصدد این هستیم که تبلیغ چندرسانه‌ای را در خیمه‌های معرفت برپا کنیم. همچنین در خیمه‌های معرفت غرفه‌هایی برای پاسخگویی به شبهات و سوالات دینی برپا می‌شود.

شرفخانی تأکید کرد: موضوع بعدی طرح بصیرت عاشورایی، برگزاری نمایشگاهی با موضوع "سبک زندگی حسینی (ع)" در بیش از 2000 امامزاده است. در برخی از امامزدگان آیین نمایشی نیز طراحی شده است. در بحث مرثیه‌سرایی، سخنرانی و مداحی نوین با بهره‌گیری از ابزار هنر را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

وی همچنین یادآور شد: برنامه بعدی برگزاری مسابقه سراسری کتاب "سبک زندگی حسینی (ع)" است که این کتاب در تیراژ بیش از 200 هزار نسخه چاپ شده است و در امامزادگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد و فایل این کتاب هم در سایت معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار دارد و مردم می‌توانند آن را دانلود کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در پایان این کتاب 30 سوال طراحی شده که افراد علاقمند می‌توانند پاسخنامه‌ها را تا 17 آذرماه ارسال کنند. همچنین در کنار این کتاب، کتابی را نیز برای مبلغین طراحی کرده‌ایم که مبلغان می‌توانند سوژه‌های سخن خود را در ماه محرم از آن استنباط کنند. عنوان این کتاب "آموزه‌های حسینی" است.

شرفخانی همچنین افزود: پرچم‌ها و سربندهایی با شعار "لبیک یا حسین (ع)" و "هیهات من‌الذله" طراحی شده که در زمان عزاداری در اختیار مردم قرارمی‌گیرد. همچنین کلیپ‌های صوتی و تصویری از سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره محرم داریم که در امامزادگان پخش می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به برنامه ویژه‌ای که برای استان تهران دارند، گفت: یکی از اعمالی که در شب عاشورا به آن تأکید زیادی شده احیا در این شب است. که ما از جمله برنامه‌هایی که در شب عاشورا برگزار می‌کنیم برپایی احیا در امامزادگان است و بحث تلاوت قرآن،‌ زیارت عاشورا و اعمال این شب که در مفاتیح و ادعیه‌ها آمده را برگزار می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم از سال ‌آینده این مراسم را در سراسر کشور برپا کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در شام غریبان امسال برنامه ویژه و نمادین در امامزادگان با حضور قاریان برجسته برگزار می‌شود و در اکثر امامزادگان به قرائت قرآن می‌پردازیم. همچنین خواندن زیارت عاشورا و حرکت دسته‌جات به سمت امامزادگان از دیگر برنامه‌های ما است.

وی افزود: همچنین در دهه دوم محرم نیز برنامه‌های ویژه‌ای داریم و در تمامی این برنامه‌ها نبایدها و خط قرمزهایی داریم که با بحث خرافات مبارزه می‌کنیم و مقرر شده که از ورود بعضی از علمک‌ها و نشانه‌هایی که در شأن عزاداری نیست به امامزادگان جلوگیری شود تا عزاداری حضرت اباعبدالله و یاران باوفایش در شأن و شکوه آنها برگزار شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان گفت: متأسفانه بعضی از مداحان و روضه‌خوانان از منابع یا الفاظی استفاده می‌کنند که در شأن اهل بیت (ع) نیست. روضه‌خوان‌ها و مداحان باید از مقاتل معتبر بهره ببرند و از خواندن روضه‌های نادرست پرهیز کنند. همچنین مداحانی که از نظر ظاهر و سبک شأن امام حسین (ع) را رعایت نمی‌کنند از حضور آنها در امامزادگان بهره نمی‌بریم و خود مردم هم باید در این راستا به ما کمک کنند.

انتهای پیام

کد N549633

وبگردی