آفتاب

نامه جمعی از وکلا به بان‌کی‌مون درباره اوضاع کوبانی ‌

نامه جمعی از وکلا به بان‌کی‌مون درباره اوضاع کوبانی ‌

116 وکیل کرمانشاهی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار کمک به مردم مظلوم کوبانی شدند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در این نامه آمده است:

جناب آقای بان کی مون

دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

درود بر شما

احتراماً؛ تهاجم گروه تروریستی داعش به کوبانی و محاصره این شهر و اخیراً ورود و کوشش برای تصرف کامل آن بی گمان تنها تهاجم به کوبانی به عنوان یک شهر نیست، بلکه تجاوز به ارزش‌های انسانی، درهم شکستن مقررات اخلاقی و در معرض آزمایش قرار دادن نظم بین المللی و قواعد مربوطه است. مدت‌هاست جهان به ماهیت ضدانسانی و هنجارشکن داعش - منظور تمام هنجارهای انسانی و حقوق بین الملل است - پی برده است که می توان گفت تظاهرات انجام شده در بیشتر نقاط جهان در حمایت از کوبانی یکی از باشکوه ترین و عظیم ترین پشتیبانی‌های افکار عمومی جهان را به نمایش می‌گذارد.

عدم اقدام قاطع سازمان ملل و بلااجرا ماندن مقررات مندرج در منشور در خصوص چگونگی برخورد با جنایات بین‌المللی نیز جنبه دیگری از موضوع را به جهانیان نشان می‌دهد. در حالی که داعش به سمت ژنوساید و لگدکوب کردن ارزش بشریت پیش می‌رود و سوابق رفتاری این گروه جنایتکار از همین حالا نشان‌دهنده چگونگی رفتار آنها با مردم کوبانی در صورت تصرف کامل آن است. گویا راهکارهای مندرج در منشور ملل متحد و قواعد دیگر بین المللی قابلیت اجرای خود را از دست داده‌اند، در حالی که اکثریت مردم جهان پشتیبان مردم کُرد کوبانی است که تنها حق تعیین سرنوشت خود را اِعمال و در کمال مدنیت و رعایت قواعد انسانی در اداره زندگی خود کوشیده‌اند.

ما گروهی از وکلای کرمانشاه ضمن ابراز تأسف عمیق و نگرانی شدید خود از عدم توجه و اقدام جدی سازمان ملل و جامعه جهانی برای مقابله با داعش و حمایت از کوبانی اعلام می‌داریم:

1. عدم اقدام قاطع و راهشگا جهت کمک به کوبانی را به منزله شکست نظم موجود در نظام بین الملل و ناکارآمدی سازمان ملل و تسلط دیگر باره اِعمال زور در جهان و دلیلی محکم بر ناتوانی سازمان در رسیدن به مقاصد خویش می‌دانیم. لذا خواستار اتخاذ تصمیم طبق مقررات منشور به‌ویژه فصل هفتم و اجرای سریع و قاطع آن برای نجات کوبانی هستیم.

2. با توجه به اینکه شرط عضویت در سازمان ملل شیفتگی به صلح و توانایی و تمایل به اجرای تعهدات مندرج در منشور (بند 1 ماده 4) و در واقع دارا بودن این ویژگی در مدت عضویت است که کشور ترکیه به وضوح نشان داده فاقد این شرط بوده و اصول مبنایی رفتاری مذکور در ماده 2 را نیز نقض نموده و با کردستان واقع در خاک آن کشور همچون مستعمره و با کردهای آن کشور به گونه‌ای غیرانسانی رفتار می‌کند لذا خواستار اخراج ترکیه از سازمان ملل به استناد ماده 6 منشور هستیم.

3. تروریسم باید بازتعریف شود و عملکرد کشورهایی همچون ترکیه که کمترین اعتنایی به خواست مردم خود نمی‌نمایند به عنوان تروریسم دولتی شناخته و برای مبارزه با آن راهکارهایی در نظر گرفته شود.

4. حامیان و ایجادکنندگان داعش با تحقیقات دقیق شناخته شده و با توجه به دخالت و تأثیر آنها در ارتکاب جنایات گروه این تروریستی مجازات شوند.

5. موضوع رفتار ترکیه با کردهای این کشور مورد بررسی دقیق قرار گیرد و حق تعیین سرنوشت کردها به رسمیت شناخته شود.

انتهای پیام

کد N545807

وبگردی