آفتاب

معترضان هنگ‌کنگی مجددا خیابان‌ها را اشغال کردند

معترضان هنگ‌کنگی مجددا خیابان‌ها را اشغال کردند

فعالان حامی دموکراسی هنگ کنگ اوایل امروز (شنبه) مجددا بخش‌هایی از مرکز یک منطقه اعتراضی را تصرف کرده و در برابر پلیس ضد شورش که قصد داشت با استفاده از اسپری فلفل و باتوم آن‌ها را متفرق کند، مقاومت کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، حدود 1000 معترض با کلاه و عینک ایمنی کمک کردند تا در منطقه پرجمعیت "مونگ کوک" موانع تازه‌ای از جنس چوب و دیگر مواد بسازند و پس از آنکه ماموران پلیس با باتوم‌های فلزی کوچک خود به چترهای معترضان حمله کردند، معترضان شعار "پلیس سیاه" سردادند.

منطقه "مونگ کوک" به محل درگیری‌ها میان دانشجویان معترض و اراذل و اوباش از جمله سازمان انجمن مخفی ترایاد یا تبهکار محلی که خواستار برچیدن این اعتراضات هستند، تبدیل شده است.

معترضان اواخر روز جمعه برای عبور کردن از صفوف پلیس شعار "راه را باز کنید" سر داده و از چتر به عنوان سپری در برابر اسپری فلفل ماموران پلیس استفاده کردند.

یکی از معترضان گفت: مونگ کوک را تصرف کنید. ما حق رای عمومی واقعی می‌خواهیم.

دولت در بیانیه‌ای گفت: در این درگیری‌ها 26 تن بازداشت و 15 مامور پلیس زخمی شدند.

یکی از معترضان گفت: پلیس حق ندارد ما را بیرون کند. ما اینجا هستیم تا تنها چیزی را که قرار بود متعلق به ما باشد، پس بگیریم.

این درگیری‌های جدید چند ساعت پس از آن صورت گرفت که لئونگ چان ‌یینگ، رئیس اجرایی هنگ کنگ پیشنهاد داد تا به منظور پایان دادن به این اعتراضات به زودی با رهبران دانشجویان معترض مذاکراتی برگذار کند.

معترضان خواهان دموکراسی کامل برای سرزمین هنگ‌کنگ هستند و به برنامه چین برای نحوه برگزاری انتخابات سال ۲۰۱۷ این سرزمین اعتراض دارند.

چین می‌خواهد تصمیم‌گیری در مورد تایید صلاحیت نامزدهای اولین انتخابات مستقل هنگ‌کنگ در سال ۲۰۱۷ و اینکه چه کسی در این انتخابات شرکت کند، همچنان بر عهده خود چین باشد.

بر این اساس، رای‌دهندگان تنها می‌توانند کاندیداهای مورد نظر خود را از فهرستی که قبلا تایید شده، انتخاب کنند.

هنگ‌کنگ شهری جزیره‌ای در چین است که تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود.

هنگ‌کنگ از دهه ۱۸۴۰ تحت حاکمیت بریتانیا بود اما در سال ۱۸۹۸، دولت‌های انگلیس و چین معاهده‌ای را امضا کردند که براساس آن، هنگ‌کنگ به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار انگلیس قرار گرفت.

انگلیس در سال ۱۹۹۷، هنگ‌کنگ را با فرمول "یک کشور، دو نظام" به چین برگرداند. بر این اساس، مردم هنگ‌کنگ از آزادی بیان و حق اعتراض برخوردارند، حقوقی که مردم سرزمین اصلی چین از آن محرومند.

انگلیس و چین پیشتر در سال ۱۹۸۴ توافق کرده بودند که هنگ‌کنگ تا سال ۲۰۴۷ ، بجز در امور خارجی و دفاعی دارای سطح خودمختاری بالایی باشد.

اما چین در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد که تغییراتی در قوانین انتخاباتی هنگ‌کنگ اعمال خواهد شد.

انتهای پیام

کد N544490

وبگردی