آفتاب

همایش علمی میراث فکری و معنوی آیت‌الله العظمی سید عبدالحسین نجفی لاری

همایش علمی میراث فکری و معنوی آیت‌الله العظمی سید عبدالحسین نجفی لاری

همایش علمی میراث فکری و معنوی آیت‌الله العظمی سید عبدالحسین نجفی لاری عصر امروز (چهارشنبه) با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید تاریخ در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین احمدی، دبیر همایش آیت‌الله العظمی نجفی لاری با بیان اینکه رجوع به زندگی و کردار ایشان می‌تواند عاملی برای اتحاد شیعه و سنی باشد، اظهار کرد: تاریخ معاصر نشان داده که جهاد رمز پیروزی است و آیت‌الله لاری هم نمونه‌های گذشته این تاریخ است که با توکل بر خدا و اخلاص همواره می‌توانیم پیروز شویم. امروز ما با بازخوانی زندگی این استاد بزرگ می‌توانیم درس‌های بزرگی بگیریم.

وی در ادامه با اشاره به زندگینامه آیت‌الله لاری ادامه داد: ایشان در جمعه سوم صفر سال 1264 هجری قمری در سالروز ولادت امام محمدباقر (ع) در نجف اشرف به دنیا آمدند. اصالتا اهل دزفول هستند و در سن 22 سالگی به مرحله اجتهاد رسیدند و در سال 1309 در سن 45 سالگی پس از حکم تحریم تنباکوی آیت‌الله میرزای شیرازی به حکم این بزرگوار و دعوت تجار به ایران آمدند و رهبر نهضت مشروطه در جنوب ایران شدند. از استادان بزرگی در زندگی بهره بردند و دارای 10 فرزند،‌ سه پسر و هفت دختر شدند.

به گزارش ایسنا در ادامه این مراسم علی محمد بشارتی، مشاور سیاسی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه " غدیر اثرگذارترین حادثه تاریخ است"، خاطرنشان کرد: ما برای شناخت این بزرگوار ابتدا باید آیت‌الله میرزای شیرازی را بشناسیم. در زمانی که این بزرگوار بود دوران قاجار بود و دوران قاجار یکی از دردناک‌ترین دوره‌های تاریخ ایران است.

وی ادامه داد: ایشان سه سال بعد از تحریم تنباکو با هیات لاری خود به خدمت میرزای شیرازی آمدند. شاه بیت زندگی ایشان این است که در سن 22 سالگی به مقام اجتهاد رسیدند. در 44 سالگی به ایران آمدند و در 77 سالگی هم دارفانی را وداع گفتند. در قرآن کریم وارد شده کسانی که می‌خواهند دین را ترویج دهند باید از شهر خود خارج شوند. آیت‌الله لاری هم یکی از علمایی بود که برای ترویج دین از شهر خود خارج شد.

مشاور سیاسی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری تاکید کرد: اکنون هم مقام معظم رهبری بر این امر که علما برای ترویج دین به شهرها و روستاهای دیگر مهاجرت کنند، تاکید دارند. ما روستاهای بسیاری داریم که از حضور امام جمعه و مسجد بی‌بهره‌اند. اگر عبدالحسین لاری در نجف می‌ماند خیلی از موقعیت‌های دینی را کسب نمی‌کرد. ایشان به تمام شهرهایی که از نجف تا ایران بود سفر کردند و موقعیت‌های آن شهرها را سنجیدند و همواره بی‌مهابا به تفکرات باطل حمله می‌کردند.

بشارتی ادامه داد: آقای لاری حوزه‌های علمیه را تشکیل داد و افراد مجتهد را به جهرم و شهرهای اطراف فرستاد. این چنین شخصیتی مورد نفرت انگلیسی‌ها قرار گرفت و آن‌ها تصمیم داشتند که دروازه‌های لار را ببندند. پس از او فرزندان ایشان به خوبی در عرصه‌های سیاسی و علمی درخشیدند.

همچنین در ادامه این مراسم سجاد هجری، دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ با ارائه مقاله‌ای تحت عنوان «بهره‌گیری از روش استدلال به قرآن در رساله‌های آیت‌الله نجفی لاری» عنوان کرد: آیت‌الله لاری منبع اصلی رفع اختلافات را قرآن می‌داند و استدلال‌هایی که ایشان در ابعاد سیاسی و اجتماعی از قرآن داشته کاملا مشهور است. ایشان برای رفع پاسخگویی به شبهات از محکمات و آیات قرآنی بهره می‌برد.

همچنین در ادامه این مراسم سجاد چیت‌فروش با ارائه مقاله‌ای تحت عنوان «نسبت اندیشه لاری و انقلاب اسلامی» اظهار کرد: ما اگر می‌خواهیم در سنت فکری که داریم پیروز شویم باید درک درستی از آن داشته باشیم. در اندیشه مشروطیت سلاطین و پادشاهان جای دارند ولی در سنت فکری اسلام شاه و سلاطین هرگز مورد احترام نیستند. این یکی از اندیشه‌های سیاسی آیت‌الله لاری بود و برای اثبات این اندیشه از 400 آیه قرآنی تحت عنوان جایگاه سلاطین در اسلام بهره برده‌اند.

وی ادامه داد: ایشان همواره معتقد بر این بودند که باید یک فقیه عادل، حاکم و رییس مجلس باشد چون در مشروطه یکی از ارکان اصلی مجلس بود. آیت‌الله لاری در حوزه عمل به ولایت فقیه معتقد بود و همواره معتقد به اسلام سیاسی بود و می‌گفت برای اندیشه‌های فکری باید به زندگی پیامبر (ص) و ائمه (ع) مراجعه کنیم و به این امر اصرار داشتند که باید احکام فردی را به احکام اجتماعی گسترش بدهیم و به بحث امر به معروف و نهی از منکر همچون امام خمینی (ره)‌ تاکید زیادی داشتند.

به گزارش ایسنا در ادامه این مراسم وحید کارگر جهرمی، یکی دیگر از دانشجویان رشته تاریخ با بیان اینکه آیت‌الله لاری از جمله افرادی بود که حوزه‌های علمیه را تشکیل داد و در زمان مشروطه فعالیت گسترده‌ای داشت، عنوان کرد: ایشان به دعوت مشروطه‌خواهان شیراز به ایران آمدند و در شاهچراغ نمازجمعه را تشکیل دادند و پس از به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه فعالیت‌های خود را به اوج رساند. ایشان اولین حکومت ولایت فقیه را قبل از جمهوری اسلامی ایران تشکیل دادند و همواره با صراحت تمام از تمامیت ارضی ایران دفاع می‌کردند و مرقد ایشان در حال حاضر در شهر جهرم است.

انتهای پیام

کد N534261

وبگردی