آفتاب

ابومروزق: مخالف بازگشت اعضای فتح به غزه نیستیم/ روابطمان با قطر خوب است

ابومروزق: مخالف بازگشت اعضای فتح به غزه نیستیم/ روابطمان با قطر خوب است

یک عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تاکید کرد که این جنبش هیچ مخالفتی با بازگشت عناصر و اعضای فتح به نوار غزه ندارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تصریح کرد: تمامی اعضای فتح می‌توانند به نوار غزه بازگردند. آن دسته از افرادی هم که شرایط ویژه دارند، در صورتی که از طریق قانونی مشکلات آن ها حل و فصل شود می توانند به غزه بازگردند؛ اگر هم منتظر بمانند که کمیته آشتی اجتماعی به کار خود پایان دهد و بعدا به امور آن ها رسیدگی شود که چه بهتر.

ابومرزوق در خصوص پرونده کارمندان غزه نیز اظهار داشت که بر اساس توافقات صورت گرفته کارمندان غزه چه قبل و چه بعد از دودستگی و شکاف داخلی کارمندان تشکیلات خودگردان محسوب می شوند و پس از تشکیل دولت وفاق ملی کمیته ای اداری و قانونی برای رسیدگی به وضعیت کارمندانی که پس از دوران دودستگی استخدام شدند تاسیس شد تا این افراد را بر اساس مهارت و تخصصی که دارند در پست های مناسب به کار گیرد که تمامی این مسائل بر اساس قوانین معمول و مرسوم تشکیلات خودگردان انجام می گیرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از روزنامه الاخبار لبنان، وی تاکید کرد که این کمیته نهایتا ظرف مدت 4 ماه به کار خود پایان داده و در این مدت حقوق کارمندان نیز پرداخت خواهد شد.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که برخی مسائل به کلی حل و فصل شده و پاره ای دیگر از مسائل و اختلافات بین حماس و فتح در دست بررسی است.

وی تصریح کرد که 3 هزار نیروی امنیتی در غزه بر اساس توافقاتی که قبلا انجام شده قرار است طبق تخصص هایی که دارند در سرویس های امنیتی موجود ادغام شوند.

موسی ابومرزوق در خصوص کمیته عالی ادغام نیروهای امنیتی اظهار داشت که طرفین با تکیه بر توافقنامه آشتی ملی در قاهره در سال 2012 بر سر تشکیل کمیته ای عالی در این زمینه به توافق رسیدند و نشست های امنیتی نیز بنابه دستور محمود عباس تشکیل خواهد شد.

ابومرزوق از تشکیل کمیته ای عربی به رهبری مصر خبر داد و تاکید کرد که این مساله ممکن است کمی زمان‌بر باشد تا دیگران نیز برای مشارکت در آن اعلام آمادگی کنند و اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.

وی در رابطه با بازسازی نوار غزه اظهار داشت که اجلاس کشورهای کمک کننده در 12 ماه آینده در قاهره برگزار خواهد شد تا شیوه ارائه کمک مالی برای بازسازی این منطقه بررسی شود. وی تاکید کرد که برخی طرف های مسئول از جمله سازمان ملل، تشکیلات خودگردان و بازرگانان غزه مسئولیت ورود مصالح ساختمانی و نظارت بر آن را بر عهده خواهند گرفت.

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) همچنین از موافقت حماس با راهکارهای پیشنهادی سازمان ملل برای شیوه ورود مصالح ساختمانی به نوار غزه که مورد حمایت امارات و عربستان سعودی نیز قرار دارد، خبر داد.

ابومرزوق تاکید کرد: به رغم هزینه های هنگفت بازسازی غزه، دولت وفاق ملی مشکلی در این زمینه نخواهد داشت.

وی در خصوص طرح رابرت سری، فرستاده ویژه سازمان ملل به خاورمیانه برای نظارت بر عملیات بازسازی غزه اظهار داشت: نمی دانم چه کسی از طرح سری آگاهی یافته اما این مسلم است که عملیات نظارت خواسته اساسی کشورهای حمایت کننده و رژیم صهیونیستی است اما در هر صورت ما نمی خواهیم که عملیات بازسازی به مانع بخورد و علاوه بر این عملیات نظارت هم نباید کاملا پیچیده و سخت گیرانه باشد و مثلا جلوی ورود برخی مواد و منابع گرفته شود.

این عضو برجسته حماس در خصوص مذاکرات غیر مستقیم آتش بس با رژیم صهیونیستی در اواخر ماه جاری نیز اظهار داشت: مذاکرات بین دو طرف فلسطینی و صهیونیستی در جریان است و هیچ توافقنامه ای به امضا نمی رسد جز با موافقت هر دو طرف و اگر یکی از طرفین بخواهد از مذاکرات عقب بنشیند طرف دیگری باید برگه‌های خود را رو کند و از منافع سیاسی خود دفاع کند.

ابومروزق تاکید کرد که هر دو طرف باید به مذاکرات ادامه دهند تا تکلیف بسیاری از مسائل مشخص شود و رژیم صهیونیستی به خوبی می داند که تا چه اندازه محتاج مذاکره با فلسطینیان است.

ابومرزوق تصریح کرد که حماس از اسارت هیچ یک از نظامیان صهیونیستی خبر نداده بلکه خود این رژیم بحث اسارت نظامیان و اجساد آن ها را مطرح کرد و هیات مذاکره کننده فلسطینی هم هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارد.

وی در خصوص ادامه تعطیلی گذرگاه زمینی رفح نیز تاکید کرد که مساله گذرگاه رفح در جدول برنامه های هیات مذاکره کننده قرار نداشته و ندارد زیرا این مساله به تشکیلات خودگردان و طرف مصری مربوط می شود.

ابومروزق اظهار کرد: طرف مصری بازگشایی گذرگاه رفح را به وجود یک طرف فلسطینی رسمی مشروط کرده است و هرگاه این مشکل برطرف شود می توان در این زمینه به گفت‌وگو نشست و همانگونه که ما از دولت رامی حمدالله انتظار داریم برای حل بسیاری از مسائل وارد عمل شود، امیدواریم هرچه سریع تر به موضوع گذرگاه رفح نیز رسیدگی کرده و مشکل آن را حل کند.

وی در رابطه با کمیته عالی نظارت بر توافقنامه آشتی ملی اظهار داشت که تاکنون اعضای این کمیته معرفی نشده اند و تماس ها و گفت‌وگوها در این زمینه ادامه دارد تا در نهایت اعضای آن معرفی شده و این کمیته فعالیت خود را آغاز کند.

از سوی دیگر، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس خاطر نشان کرد: مسلما یکی از مهم‌ترین وظایف دولت وفاق ملی زمینه سازی برای برگزاری انتخابات نهایتا ظرف مدت 6 الی 9 ماه است و ما منتظریم تا محمود عباس دستور برگزاری انتخاباتی فراگیر را صادر کند.

موسی ابومروزق تاکید کرد که حماس جنبشی حاشیه‌ای نیست بنابراین در تمامی انتخابات مشارکت خواهد داشت و تمامی گزینه ها پیش روی آن مطرح خواهد بود و در مقابل تمامی اقشار جامعه فلسطین باید از حق رای آزادانه به ویژه در انتخابات شورای ملی برخوردار باشد.

ابومرزوق تصریح کرد که حماس موضعی رسمی در مورد انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان اتخاذ خواهد کرد که این موضوع هنوز بررسی نشده است.

وی در رابطه با برگزاری نشست چارچوب رهبری سازمان آزادی بخش نیز اظهار داشت: بر سر تشکیل این نشست توافق حاصل کرده ایم اما زمان آن هنوز مشخص نیست. هیچ کدام از گروه ها بر سر مکان برگزاری این نشست با یکدیگر اختلاف ندارند زیرا مهم برگزاری نشست است نه مکان آن.

از سوی دیگر، ابومرزوق اخبار منتشر شده اخیر را در خصوص این که قطر از رهبران حماس خواسته باشد این کشور را ترک کنند، به شدت رد و تاکید کرد که این اخبار به هیچ وجه صحت ندارد و روابط ما با قطر به قوت خود باقی است و هیچ تغییری نکرده است.

انتهای پیام

کد N524724

وبگردی