آفتاب

در هنگ کنگ چه خبر است؟

در هنگ کنگ چه خبر است؟

ناآرامی در هنگ کنگ از زمانی آغاز شد که چندی پیش دولت چین اعلام کرد انتخابات آزادی در کار نخواهد بود این تصمیم خشم حامیان دموکراسی را برانگیخت و پس از گذشت 3 روز همچنان این شهر صحنه آشوب و تظاهرات است.

 

 

به گزارش خبرآنلاین در روز 27 سپتامبر 2014 میلادی رسانه ها خبر از تصمیم چین و تطاهرات در این کشور دادند و به سرعت تصاویر و فیلم های این تظاهرات در شبکه های اجتماعی منتشر شد و با گذشت سه روز همچنان این تظاهرات ادامه دارد.

خبرگزاری ایرنا به نقل از رویترز در این زمینه گزارش داده است : شرکت کنندگان در تظاهرات اعتراض آمیز؛ امروز نیز اقدام به بستن خیابان ها در بیشتر نقاط هنگ کنگ از جمله مناطق تجاری کرده اند به طوری که اداره حمل و نقل شهری از مسدود شدن تمامی راه های ارتباطی دراین مناطق خبر داده است.

براساس این گزارش، درپی گسترش اعتراض ها بیش از 200 اتوبوس اقدام به لغو سفرهای شهری و یا تغییر مسیر کرده و مسوولین گفته اند که برخی مدارس در مناطق نزدیک به برپایی تظاهرات تعطیل شده است.

با گسترش تظاهرات معترضین درهنگ کنگ که خواستار برپایی انتخابات آزاد هستند، 'لیونگ چون یینگ' رهبر این منطقه با درخواست از معترضین برای پایان دادن به این اعتراض ها و گفت و گو با مسوولین به آنان اطمینان داده است به خواسته هایشان رسیدگی خواهد شد.

گزارش دیگری از رویترز حاکی است حدود یکصد معترض در تایوان نیز رو دوشنبه با برپایی تظاهراتی خواستار پایان دادن به مقابله پلیس هنگ کنگ با معترضین دراین منطقه شدند.

این معترضین همچنین از 'ما یینگ جئو' رییس جمهوری تایوان خواستند تا دراعتراض به وضعیت جاری در هنگ کنگ، اقدام به توقف گفت وگوهای اقتصادی و سیاسی با چین کند.

اعتراض ها در هنگ کنگ در پی تصمیم اخیر چین درماه گذشته میلادی مبنی بر اعلام نامزدهای تعیین شده برای شرکت در انتخابات آتی هنگ کنگ در سال 2017 میلادی آغاز شد.

انگليس خواستار گفتگوهاي سازنده درباره هنگ کنگ شد  

در همین حال دولت انگلیس به این ناآرامی ها واکنش نشان داد، واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت: دوشنبه گفتگوهای سازنده را در هنگ کنگ که در آن هزاران از تظاهرکنندگان از پکن خواستار آزادی های بیشتر هستند درخواست کرد.


سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس تاکید کرد:« ما امیدواریم که گفتگوهای آینده زمینه پیشرفت چشمگیر بهسمت دموکراسی در هنگ کند فراهم شود و ما همه طرف ها را به گفتگوهای سازنده در این جهت فرا می خوانیم.»
وی خاطر نشان کرد لندن در طول دوره ای 50 ساله از زمان الحاق آن به چین در سال 1997 درخصوص مدیریت این سرزمین حق اظهار نظر دارد.

به گزارش خبرآنلاین، هنگ کنگ که در سال 1997 به حاکمیت چین بازگشت بر اساس اصل «یک کشور و دو نظام» اداره می شد و از خودمختاری و آزادی های زیادی برخوردار بود که چینی ها در داخل کشورشان از آن بهره مند نیستند.

ولی پکن ماه گذشته با درخواست ساکنان هنگ کنگ برای آن که رهبرشان را در سال 2017 آزادانه انتخاب کنند مخالفت کرد و فعالان حامی دموکراسی تهدید کردند مرکز مالی اصلی هنگ کنگ را محاصره و تعطیل خواهند کرد. چین مایل است انتخابات در هنگ کنگ محدود به نامزدهایی باشد که طرفدار پکن هستند.

هنگ کنگ شهری است جزیره ای در چین که تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود. منطقه هنگ کنگ یکی از دو منطقه تقسیماتی ویژه در جمهوری خلق چین است. منطقه دیگر ماکائو است.

هنگ کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود. در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان قبلی، به جمهوری خلق چین پیوست. بر پایه توافق بین بریتانیا و چین، قرار است هنگ کنگ تا سال ۲۰۴۷ از درجه بالایی از خودمختاری برخوردار باشد.

هنگ کنگ از 230 جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده که مرکز آن هنگ کنگ است.

تصاویر از رویترز

26149

کد N522873

وبگردی