آفتاب
۲ تا ۶ شهریور،

پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی درمشهد مقدس برگزار شود

پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی درمشهد مقدس برگزار شود

جلاس پانزدهم اساتید بسیجی در مشهد با شعار «نسبت فرهنگ و اقتصاد در تمدن نوین اسلامی» برگزار می شود.

نشست خبری پانزدهیمن اجلاس سالانه بسیج اساتید کشور صبح امروز سه شنبه 28  امرداد  در محل سازمان برگزار شد.
به گزارش ایلنا،این نشست که در آستانه پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی که قرار است از ۲ تا ۶ شهریور در شهر مقدس مشهد برگزار شود صبح امروز با حضور سهراب صلاحی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، نبی‌زاده معاون اداری و پشتیبانی و دبیر اجرایی اجلاس و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی سازمان برگزار گردید.
یزدان عشیری در آغاز به تشریح ابعاد و برنامه‌های اجلاس پرداخت و گفت: اجلاس پانزدهم اساتید بسیجی در مشهد با شعار «نسبت فرهنگ و اقتصاد در تمدن نوین اسلامی» در مکان: ساختمان صبا - سالن همایش‌های صدا و سیمای خراسان رضوی (مشهد) از ۳ تا ۵ شهریور در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحج امام رضا (ع) برگزار می‌شود.
وی افزود: این اجلاس در گام پانزدهم در راستای تحقق نام گذاری سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی مقام معظم رهبری هدف گذاری شده و از جمله: تقویت پیوند‌ها و تعاملات بین اساتید بسیج دانشگاه‌ها نقش اساسی، فضا و بستری را برای ارزیابی و تحلیل پیرامون موضوعات مهم و ضرورت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور، تعمیق پیوند میان اساتید و ارتقای سطح دانش عمومی و پیگیری مطالبات رهبری در حوزه‌های مختلف از اهداف آن است. همچنین، در این اجلاس به مباحث مهم منطقه‌ای بویژه مقاومت مردم غزه، جنبش بیداری اسلامی، موضوعات مربوط به داعش و گروه‌های تکفیری و اولویت‌ها و چشم اندازهای سیاسی- تاریخی جهان اسلام را دراین نشست فراهم سازد.
مدیر روابط سازمان بسیج اساتید کشور عنوان کرد: این اجلاس، کار خود را در قالب کارگروه‌های مختلف در زمان مقرر آغاز خواهد کرد که کارگروه‌های متعددی با حضور اساتید و پژوهشگران برجسته دانشگاه‌ها پیرامون محورهای مختلف به بحث و تبادل نظر، ارزیابی، آسیب‌شناسی و راهبردهای جدید خواهند پرداخت.
و کارگروه «حلقه‌های صالحین»، «حلقه‌های علمی»، «کارگروه جنگ نرم»، «کارگروه تحول در علوم انسانی» و «کار گروه پژوهش»، «اقتصاد مقاومتی»، «کارگروه معماری تمدن نوین اسلامی، پیوست نگاری فرهنگی» و... برگزاری نشست سالانه روسای کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور و حضور محققان برجسته و صاحب نام دانشگاه‌ها در این اجلاس از دیگر برنامه‌های آن است. این اجلاس می‌تواند دستاوردهایی را برای اساتید در مراکز آکادمیک و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در طول سال، جاری و ساری نماید.
دکتر صلاحی در این نشست با شاراه به اهمیت و ابعاد برگزاری و جایگاه سیازمان بسیج اساتید در حوزه گفتمان سازی گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث بعد از انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس موضوع الگوی پیشرفت جمهوری اسلامی است، گفت: ما شاهد بودیم که اولین مرحله تحقق یک نظام مردم‌سالاری دینی در کشور ما با پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد. پیروزی انقلاب ما علیه استبداد و استعمار بود، ‌ استبدادی که بعد از کودتای ۲۸ مرداد به تاخت و تاز میراث فرهنگی و تاریخی ما اقدام کرد که البته با هدایت آمریکا و انگلیس بود و یک شکست و واقعه تلخی برای ملت ما بود و حال چرایی وقوع آن کودتا می‌تواند برای سیاستمداران ما یک تجربه تاریخی باشد.
وی خاطر نشان ساخت: مصدق که یکی از رهبران ملی شدن صنعت نفت بود در تلاش بود تا از طریق آمریکا انگلیس را شکست دهد و وقتی انگلیسی‌ها از ایران خارج شدند آمریکایی‌ها توانستند از سادگی و عدم تحلیل صحیح سیاست‌مداران آن زمان ایران استفاده کرده و سلطه‌گری‌یشان را در ایران شروع کنند.
به گفته وی سلطه‌گری امروز آمریکا نه تنها نسبت به آن سال‌ها کم نشده بلکه افزایش نیز یافته است. سند استراتژیک امنیت آمریکا در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ نشان می‌دهد که آمریکا در پی سلطه‌گری در جهان است و کلید آن را خلیج فارس و قلب جهان اسلام می‌داند که اشغال عراق نیز در همین راستا بود.
دکتر صلاحی با بیان اینکه رسیدن به سلطه جهانی و رساندن رژیم صهیونیستی به قدرت اول منطقه از جمله این اهداف آمریکاست که در این راستا به دنبال سلطه بر منابع حیاتی جهان از جمله نفت خاورمیانه هستند که انقلاب اسلامی در مقابل این اهداف قد علم کرده است خاطر نشان ساخت: ما مشاهده کردیم که آمریکایی‌ها در عراق بزرگ‌ترین شکست سیاست خارجی خودشان را متحمل شدند که عامل اصلی این شکست نیز بنا به گفته کار‌شناسان آمریکایی جمهوری اسلامی بوده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید، در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی با اقتدار تثبیت شده است، گفت: ما مشاهده می‌کنیم که تا به امروز نیروهای انقلاب اسلامی در منطقه از جمله جنگ ۳۳روزه و ۲۲ روزه، ۸روزه و جنگ اخیر غزه، جنگ سوریه نمونه‌هایی از آن است. به گفته رایس جمهوری اسلامی توانسته در جنگ‌های نیابتی آمریکا را شکست دهد.
دکتر صلاحی با تاکید بر اینکه در مدیران سیاسی ما باید اراده تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شکل گیرد که پایه مهم شکل‌گیری این اراده بحث گفتمان‌سازی است. اظهار داشت: بدین‌معنی که به مطالبه عمومی و نخبگان در آید. ما سابقه تمدن‌سازی داریم و امروز نیز مؤلفه‌های آن دیده می‌شود. بر همین اساس ما باید به سمت تمدن‌سازی و به سمت تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی حرکت کنیم.
وی افزود: علم پایه اقتدار هر کشوری است بر همین اساس هم است که دشمنان ما تلاش می‌کنند مراکز اقتدار ما را که همین دانشگاه‌ها هستند سرگرم مسائل حاشیه‌ای کنند تا جمهوری اسلامی در رسیدن به قله‌های علم باز بماند. مراکز علمی جهانی اعلام کرده‌اند که اگر همین روند پیشرفت علمی جمهوری اسلامی در چهار سال آینده ادامه پیدا کند ایران رتبه پنجم علمی جهان را کسب می‌کند.
رئیس سازمان بسیج اساتید با اشاره به وظایف نخبگان دانشگاهی در رسیدن به قله‌های علم گفت: وظیفه نخبگان گفتمان‌سازی این موضوع است و رسیدن به پیشرفت علمی و دستیابی به مکاتب گوناگون علمی دیگر وظایف آنان است.
سهراب صلاحی تصریح کرد: ما امروز در دفاع و امنیت مکتب خاص خود را داریم و با همین مکتب جهان مشاهده کرد که چگونه آمریکا را در عراق زمین‌گیر کردیم. جمهوری اسلامی اجازه نداد آمریکا در عراق خیمه بزند، البته ما مشاهده کردیم که مسئولان وقت در آن زمان در برابر آمریکا عقب‌نشینی کردند و حتی نامه تسلیم نیز به آمریکا نوشتند که سند آن نامه سال ۲۰۰۳ رئیس‌جمهورمان به بوش بوده است.
وی تأکید کرد: ما آمریکا را کدخدای دنیا نمی‌دانیم، دولتی سلطه‌گر می‌دانیم که مقابله و ایستادگی با آن را وظیفه خود می‌دانیم چرا که هر زمان در برابر آمریکا عقب‌نشینی کرده‌ایم آنان بیشتر ما را تحقیر کرده‌اند و هر وقت با آنان همکاری کرده‌ایم آنان به ما ضربه زدند، وقتی رئیس‌جمهور ما اوباما را انسانی مؤدب و خوش‌فهم قلمداد کرد آنان فردای آن روز اعلام کردند که در دی‌ان‌ای ایرانیان فریبکاری است.
رئیس سازمان بسیج اساتید در ادامه سخنان خود با اشاره به نسبت بین فرهنگ و اقتصاد گفت: ما اگر بتوانیم الگوی پیشرفتمان را شکل دهیم می‌توانیم به سمت تمدن نوین اسلامی پیش برویم که در این بین موضوع نسبت بین فرهنگ و اقتصاد مطرح است که آیا این نسبت متقابل است یا مانند آنچه که غربی‌ها می‌گویند فرهنگ برآمده از اقتصاد است.
وی افزود: پایه‌های پیشرفت، علم، اقتصاد و فرهنگ است بر همین اساس سازمان بسیج اصناف نیز موضوع اجلاس سراسری خود را که از سوم تا پنجم در مشهد مقدس برگزار می‌شود «نسبت اقتصاد و فرهنگ در تمدن نوین اسلامی گذاشته است».
این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: ‌اگر ما معتقدیم فرهنگ مانند هوایی است که در آن استشمام می‌کنیم و اگر معتقدیم هر فعالیتی در بستر فرهنگ شکل می‌گیرد و اگر ثابت شده است که هر اقدامی تأثیر فرهنگی دارد پس لاجرم ثابت خواهد شد که این فرهنگ است که در اولویت است و باید بستر دیگر اقدامات باشد.
صلاحی در ادامه توضیح داد: سازمان بسیج اساتید در همین رابطه فعالیت‌های خود را در دانشگاه‌های کشور سامان‌دهی کرد که تشکیل حلقه‌های علمی در همین راستا قرار می‌گیرد. همچنین در خصوص بحث تحول علوم انسانی نیز ما نظریه‌های مبانی غرب را نقض‌ کرده‌ایم و در گروه‌های علمی آنان را مطرح می‌کنیم.
وی ادامه داد: در خصوص فرهنگ و پیوست‌نگاری فرهنگی نیز کارگروه مربوطه‌ای تشکیل داده‌ایم چرا که هر پروژه‌ای در کشور باید یک پیوست فرهنگی همراه با ناظر فرهنگی داشته باشد و از آنجا که در حوزه ناظران فرهنگی کمبود وجود دارد، سازمان بسیج اساتید بحث تربیت این افراد را در دستور کار قرار داده است.
وی همچنین از ایجاد شبکه ۵هزار نفری فرماندهان جنگ نرم خبر داد و افزود: این فرماندهان که اساتید دانشگاه هستند تهدیدات دشمن علیه کشور را رصد و برای مقابله با آن اقدام می‌کنند.
وی همچنین از ایجاد کارگروه اقتصاد مقاومتی برای تحقق در گفتمان‌سازی آن، ایجاد کارگاه‌های رصد چشم‌انداز، تدوین سند امنیت قضایی کشور، تدوین سند تبدیل نفت خام به فرآورده‌های مرتبط و جلوگیری از فروش نفت خام خبر داد.
دکترصلاحی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: از آنجا که علم پایه قدرت هر کشوری است در تلاشیم تا بتوانیم به دانشگاه‌ها کمک کنیم تا آنان رسالتشان را که رسیدن به مرز‌های دانش و تولید نخبگان و تربیت مدیران برای نظام است را دنبال کنند.

کد N454496

وبگردی