آفتاب
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب:

رفتار صهیونیست‌ها زورگویانه و قلدرمابانه است

رفتار صهیونیست‌ها زورگویانه و قلدرمابانه است

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب در دومین روز هشتمین همایش دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور با عنوان جریان‌شناسی گروه‌های انحرافی جهان اسلام به ایراد سخن پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله محسن اراکی در این همایش با بیان این‌که «امروز با 2 توطئه‌ی سنگین مواجه هستیم» اظهار کرد: از یک سو با توطئه نفوذ ابرقدرت‌ها و سلطه ستمگرانه آنها در منطقه مواجه هستیم که از جمله اقدامات آنها به وجود آوردن رژیم صهیونیستی در منطقه است.

وی با بیان این‌که «گاهی می‌شنویم برخی از افراد می‌گویند آنچه که در منطقه بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها رخ می‌دهد به ما ربطی ندارد و این مساله بین آنهاست» گفت: پاسخ به این افراد این است که ما مسلمان و انسانیم و فلسطینی‌ها مظلوم هستند و از سویی دیگر بحث مقابله با رژیم صهیونیستی برای کشورهای منطقه از جمله ایران در راستای دفاع از موجودیت خودمان است. چرا که اگر خوب تشخیص دهیم و خوب بشناسیم می‌بینیم که رژیم صهیونیستی و عملکرد آن و اهدافی که در پی کاشتن این رژیم در قلب منطقه بوده در راستای تهدید ما و کشورهای منطقه است.

اراکی ادامه داد: امروز به روشنی می‌بینید که رژیم صهیونیستی چگونه خود و اراده‌اش را به منطقه تحمیل می‌کند. در لبنان و مصر اظهار نظر و اعمال نفوذ می‌کند در واقع این رژیم برای کل منطقه خطرناک است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت گروه‌های تکفیری در منطقه ادامه داد: اگر این دو جریان را بر دو لبه قیچی ببینید درست است. جریانی که از درون جوامع اسلامی سر بلند کرده و اکنون از آن به عنوان یک جریان تکفیری یاد می‌شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان این‌که «امروز جریان تکفیری دو شاخه دارد» گفت: یک شاخه آن با شعارها و عناوین دفاع از اهل تسنن سربرآورده و جریان دیگر با آرم دفاع از تشیع. در حالی که هر دو شاخه خطرناک هستند و باید عنوان کرد که خطر جریان تکفیری شیعه از جریان تکفیری سنی قطعا کمتر نیست و هر دو جریان یک موضوع را به عنوان هدف اصلی مد نظر قرار دادند و آن شکستن همبستگی ملی و اسلامی به وجود آمده در منطقه در راستای مصالح و منافع ملت‌های منطقه است.

اراکی با اشاره به تاسیس انقلاب اسلامی در خارج از مرزها گفت: در واقع انقلاب اسلامی و برکات آن یک جریان منسجم و بین‌المللی بود که فراتر از مرزها عمل می‌کرد و با هدف دفاع از موجودیت ملت‌های منطقه و استقلال آن‌ها به وجود آمد و حرکت بیداری اسلامی که در برخی از کشورهای منطقه به وجود آمد از این جریان منشاء و تاثیر پذیرفته بود.

وی با اشاره به فعالیت وهابیون و تلاشی که برای تقویت آنها در خارج از منطقه صورت می‌گیرد، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های خارج از کشور اقدام به تاسیس رشته‌ی اسلام شناسی کردند و در واقع برنامه‌ریزی‌هایشان در راستای آموزش و ارائه‌ی اسلام عربستان سعودی بود.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌هایی که آنها در کشورهای اروپایی کردند، گفت: آنها به شکل عجیب مساجدی را در کشورهای اروپایی ایجاد کردند مثلا در اروپا قبل از انقلاب اسلامی تعداد مساجد به 500 عدد نمی‌رسید، ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عربستان سعودی با حمایت آمریکا و انگلیس تا حدود 3 هزار مسجد و مرکز اسلامی با تعیین امام از سوی عربستان و حمایت مالی عربستان ایجاد شد.

وی با بیان این‌که «آنها 30 سال کار کردند و اکنون میوه‌شان را می‌چینند» اظهار کرد: جریان‌هایی که در سوریه و عراق می‌بینید و هزاران نفر به آنها می‌پیوندند حضور مسلمانان اروپا و آمریکا در بین آنها چشمگیر است. خیلی از داعشی‌ها دارای تحصیلات عالی هستند و فکر نکنید که از کوچه و خیابان جمع شده‌اند.

وی همچنین به جریان تکفیری که به نام تشیع نیز ایجاد شده، اشاره کرد و گفت: هدف از این جریان تکفیری این است که جامعه شیعی را از انسجام خارج کند. جامعه شیعی منسجم است و مرجعیت محور این انسجام است. ولی آنها کاری کردند که مرجعیت تضعیف شود. در ارتباط با آن از جمله فتواهایی که مرجعیت می‌داد تشکیک ایجاد کردند.

اراکی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که «رفتار صهیونیست‌ها زورگویانه و قلدرمابانه است» به طرح جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با فلسطین اشاره کرد و گفت: این طرح کاملا عملیاتی است فقط نیاز به تصمیم دارد.

اراکی در جمع دانشجویان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در ارتباط با حمایت از شیعیان اروپا و تعامل هر چه بیشتر با آنها گفت: در راستای تعامل با شیعیان دیگر کشورها در حد آنچه که توان بوده تلاش کرده‌ایم البته نیازها بیشتر و گسترده‌تر است.

وی ادامه داد:‌ از آن طرف اقدامات عربستان سعودی با امکانات مالی که در اختیار دارد خیلی بیشتر از آن چیزی است که در توان ماست ولی ما نیز آن چه که در توانمان بوده انجام دادیم. البته شیعیان اروپا و آمریکا نیز می‌توانند خود در راستای تعامل هر چه بیشتر با یکدیگر اقداماتی انجام دهند. خدماتی که امروز در این ارتباط به شیعیان ارائه می‌شود سطح بالاست. گرچه ممکن است از سطح نیاز کمتر باشد.

انتهای پیام

کد N423315

وبگردی