آفتاب
سازمان ملل:

بی توجهی به وضعیت مسلمانان میانمار تلاشها را برای احیای حقوق بشر از بین می برد

بی توجهی به وضعیت مسلمانان میانمار تلاشها را برای احیای حقوق بشر از بین می برد

نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر میانمار بی توجهی به وضعیت مسلمانان را نابود کننده تلاشها برای احیای حقوق بشر در این کشور خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، "یانگی لی" نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر میانمار ضمن ابراز نگرانی درباره وضعیت مسلمانان در کمپ های این کشور و هشدار درباره بدتر شدن وضعیت حقوق بشر میانمار در پایان نخستین ماموریت رسمی 10 روزه خود اعلام کرد در صورتیکه اقدامات جدی در این زمینه صورت نگیرد تلاشهای میانمار برای تبدیل شدن به یک عضو مسئول جامعه بین‌ الملل که به حقوق بشر احترام می‌گذارد، از بین می رود.

یانگی لی که 17 ژوئیه وارد میانمار شد، ضمن مذاکره با آنگ سان سوچی رهبر مخالفان میانمار و مقامات دولتی، اعضای پارلمان و نمایندگان جامعه مدنی از استان‌ های راخین، کاچین و ماندالای بازدید کرد و درباره وضعیت مسلمانان بی خانمان ابراز نگرانی کرد.

مسلمانان میانمار مدت هاست که از سوی بومیان این کشور سرکوب می شوند در همین رابطه چندی قبل سازمان پزشکان بدون مرز با اعلام اینکه دولت میانمار اجازه ورود نیروهای این سازمان به محل زندگی مسلمانان و درمان آنها در ایالت راخین را نداده، از وضعیت این افراد ابراز نگرانی کرد.

مسلمانان روهینگیا در میانمار مورد تبعیض گسترده قرار می گیرند و از تابستان ٢٠١٢ تا کنون قربانی چندین حمله گسترده سازمان یافته بوده اند. در پی این خشونت ها دهها هزار نفر از آنان بی خانمان شده و در اردوگاههای آوارگان زندگی می کنند.

بر اساس اعلام منابع سازمان ملل از زمان آغاز دور جدید کشتار مسلمانان در میانمار و به واسطه حمله نیروهای پلیس میانمار که مسلمانان را هدف قرار می دهند نزدیک به 100 هزار مسلمان میانماری، خانه های خود را ترک کرده اند.

مسلمانان روهینگیا برای زنده ماندن در حالی که فرزندان خود را در بغل دارند در زیر باران شدید و برخی با پای برهنه از جنگل عبور می کنند تا به ساحل رسیده و از آنجا به بنگلادش بروند.

در کمپ‌ های مهاجرانی که مسلمانان روهینگیا از سال 1993 به آنها پناه می برند، مردم نیازمند کمکهای غذایی سازمان های خیریه و بین المللی هستند. بر اساس یک آمار دولتی، فقط در یکی از کمپ های آوارگان در بنگلادش شش هزار خانواده که بالغ بر 70 هزار نفر می شوند زندگی می کنند و اغلب در سرپناه هایی که فقط 15 متر مربع وسعت دارد سه خانواده باهم حضور دارند.

کد N414730

وبگردی