آفتاب

مشاور فرهنگی رییس جمهور:نباید سینما به نفع تلویزیون مصادره شود

مشاور فرهنگی رییس جمهور:نباید سینما به نفع تلویزیون مصادره شود

نشست تخصصی بررسی «سند ساماندهی و توسعه سیاسی کشور» به میزبانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با حضور تعدادی از مسئولان سازمان سینمایی و اهالی سینما به ریاست حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بعد از این نشست تخصصی، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور، رضا کیانیان بازیگر سینما، خسرو سینایی کارگردان سینما و همچنین حجت‌الله ایوبی معاون وزیر ارشاد در یک کنفرانس مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران در ارتباط با این سند پاسخ دادند.

آشنا در این نشست با اشاره به هشت راهبرد اساسی که در این سند گنجانده شده است، تصریح کرد: این سند در ذیل سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور طراحی شده است و باید پس انجام بازنگری‌های لازم در ستاد هماهنگی و راهبرد مهندسی فرهنگی کشور که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان این‌که آقای رییس جمهور این سند را پیش از مطرح شدن در صحن علنی شورا جهت اعلام نظر به مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری ارسال کرده‌اند، گفت:‌ این مرکز نیز جهت گرفتن نظرات ذی‌نفعان این موضوع مذاکراتی را با وزارت ارشاد داشت و وزارت ارشاد نیز در میان ذی‌نعان امر این موضوع را مورد توجه قرار داد و درواقع تلاش می‌شود که نظرات ذی‌نفعان حوزه سینما در این ارتباط مورد توجه قرار بگیرد و این جلسات نیز در این راستا برگزار می‌شود.

وی با ابراز امیدواری مبنی بر این‌که این سند در اختیار افکار عمومی قرار گیرد، به برخی از اهداف بلندی که در این سند گنجانده شده، اشاره کرد و اظهار داشت: هشت راهبرد اساسی در این سند در نظر گرفته شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که در ارتباط با سینما ارگان‌های مختلفی به صورت رسمی و غیررسمی فعالیت می‌کنند و چقدر توجه شده که نظرات آن‌ها نیز مورد توجه قرار بگیرد تا این سند قابل اجرا باشد ، اظهار داشت: دیدگاه‌های ارگان‌هایی که شما به آن اشاره کردید در سند بیان شده، بندهای مختلفی در سند وجود دارد که دغدغه‌های آن‌ها نیز در آن ذکر شده است.

سرپرست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان این‌که باید این زمینه فراهم می‌شد که اهالی سینما نیز حرف و دیدگاه‌شان را در ارتباط با این سند بیان کنند و این جلسه نیز در این راستا برگزار شد،‌ ادامه داد: به نظر می‌آید در تهیه این سند بیش از این‌که به حمایت و توسعه سینمای ایران توجه شود، به مقوله مراقبت از سینمای ایران توجه شده است در حالی‌که ما احتیاج به سند خوب داریم. احتیاج به یک سند حمایت‌گر که در آن آینده‌نگری وجود داشته باشد و فضای رقابت نیز درنظر گرفته شده باشد؛ داریم.

مشاور فرهنگی رییس جمهور با بیان این‌که مردم بیش از ده سال گذشته فیلم می‌بینند، افزود: فقط فیلم دیدن مردم معطوف به دیدن فیلم ایرانی و یا سینما رفتن نیست، مصرف در این زمینه گسترش پیدا کرده است، ولی توزیعی که در این زمینه وجود دارد مناسب نیست و امر ساماندهی در این ارتباط بسیار مهم است.

آشنا با بیان این‌که رابطه سینما و تلویزیون نیز باید موردتوجه سیاست‌گذار قرار بگیرد، اظهار کرد: البته در این توجه نباید سینما به نفع تلویزیون مصادره شود.

وی با بیان این‌که بازنگری در این سند در قالب ستاد هماهنگی و راهبردی مهندسی فرهنگی کشور که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است صورت می‌گیرد، گفت: در این راستا بسیار مهم است که مجموعه سازمان سینمایی و صنوف آن حرف واحدی برای این ستاد در ارتباط با این سند داشته باشند.

سرپرست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که اولین جلسه شورای عالی سینما به ریاست رییس جمهور چه زمانی برگزار خواهد شد، اظهار کرد: ‌اگر سازمان سینمایی دستور لازم را برای تشکیل شورای عالی سینما فراهم کند،‌ این شورا قابل تشکیل است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که چه تضمینی وجود دارد که این سند بعد از تصویب نهایی قابل اجرا باشد، افزود: فرق سند خوب و بد در همین است. سند خوب سندی است که در آن حرف‌های قابل اجرا و با ضمانت اجرایی تهیه شده باشد و ما تلاش می‌کنیم که این سند در همین راستا باشد.

وی همچنین با اشاره به اینکه بعد از نهایی شدن این سند، بررسی سند موسیقی در دستور کار قرار می‌گیرد، در پاسخ به این سوال که آیا تهیه اسناد دیگری در ارتباط با حوزه‌های دیگر فرهنگی در دستور کار دولت هست یا نه؟ گفت: دولت اقدام به تهیه این اسناد نکرده است ، بلکه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به تهیه اسنادی کرده که این اسناد در نوبت بررسی در صحن علنی شورای انقلاب فرهنگی و ممکن است بحث‌های این چنینی در مورد آن‌ها وجود داشته باشد و این سندها در این مرکز با حضور صاحب‌نظران امر مورد بررسی قرار بگیرد.

در این نشست همچنین حجت‌الله ایوبی، خسرو سینایی و رضا کیانیان نیز به دیگر سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

انتهای پیام

کد N405649

وبگردی