آفتاب
وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران:

به دنبال خروج غیر تورمی از رکود هستیم/ واگذاری سرخابی‌ها به عهده وزارت اقتصاد گذاشته شد

به دنبال خروج غیر تورمی از رکود هستیم/ واگذاری سرخابی‌ها به عهده وزارت اقتصاد گذاشته شد

کاهش نرخ تورم از 45 به زیر 15 درصد در شرایطی به دست آمد که همچنان تحریم‌های خارجی حاکم بود و دولت در عین ادامه تحریم‌ها توانست موفقیت‌های زیادی کسب کند و آثار برخی از این سیاست‌ها به تدریج ظاهر خواهد شد

وزیر اقتصاد با تکاید براینکه خط قرمز دولت این است که نباید به هیچ وجه به منابع پولی بانک مرکزی وابسته باشد،‌گفت:‌ دولت مصمم است که سیاست‌های خود را برای مقابله با تورم ادامه دهد تا بتوانیم برای اولین بار در دهه های اخیرشاهد تورم تک رقمی باشیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا علی طیب‌نیا در پایان جلسه هیات دولت با حضور درجمع خبرنگاران در تشریح بسته دولت برای خروج از رکود عنوان کرد: زمانی که دولت زمام امور را به دست گرفت، تورم نقطه به نقطه 45 درصد و نرخ رشد منفی 6.8 درصد بود که این پدیده دلایل خاص خود را داشت و عوامل مختلفی در بروز آن دخیل بودند.

وی افزود: طی مدت گذشته دولت مقابله با این شرایط را در دستور کار خود قرارداد و توانست در مقابله با تورم توفیق کم نظیر ی به دست آورد به گونه‌ای که تورم45درصدی به زیر 15درصد کاهش یافت و دولت مصمم است که سیاست‌های خود را برای مقابله با تورم ادامه دهد تا بتوانیم برای اولین بار در دهه های اخیرشاهد تورم تک رقمی باشیم.

وزیر اقتصاد و امور دارایی خاطر نشان کرد: یکی از اهداف بسته خروج از رکود این بود که سیاست‌های اتخاذ شده در این مورد نباید تورم را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین ما در این بسته به دنبال خروج غیر تورمی از رکود بودیم وخط قرمز ما این بود که دولت نباید به هیچ وجه به منابع پولی بانک مرکزی وابسته باشد.

طیب‌نیا برقراری ثبات در بازارهای مختلف را از پیش‌نیازهای خروج از رکود دانست و گفت: دولت در ماه‌های گذشته روی این زمینه متمرکز شد و توانست علاوه بر مهار نرخ تورم به بازار ارز نیز ثبات بدهد.

وی با تاکید براینکه ساماندهی نرخ سودها به شکل جدی در دستور بانک مرکزی است، گفت: برای خروج از رکود در این بسته ما به تبیین جامعی از وضعیت موجود و دلایل آن پرداختیم و از نظرات مجموعه کارشناسان استفاده کردیم. درمجموع تحلیلی از علل بروز شرایط فعلی و سیاست‌های کلی مقابله با آن صورت گرفت.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در بسته خروج از رکود به سیاست‌های پولی، مالی، ‌تجاری، ارزی و بودجه‌ای پرداخته شده است، گفت: این سیاست‌ها بعضا در اختیار دولت بوده و مراجع ذیربط دولت تصمیمات لازم را در خصوص آن اتخاذ کرده و یا می‌کنند.

وی با بیان اینکه برخی از این سیاست‌ها مستلزم اخذ مجوز قانونی از مجلس است، یادآور شد: مثلا درمورد افزایش سرمایه‌های بانک‌ها که می‌تواند تنگنای اعتباری را تحت تاثیر قرار دهد باید از مجلس مجوز گرفت این مسئله در قالب لایحه‌ای پیش‌بینی شده که تقدیم مجلس خواهد شد.

طیب‌نیا با بیان اینکه این بسته شامل تصمیمات همه کارشناسان است گفت: امیدواریم با این بسته شاهد خروج از رکود باشیم. فرض ما در این بسته پیشنهادی این است که تحریم‌ها ادامه خواهد داشت البته ما معتقدیم که تحریم‌های ظالمانه گذشته برداشته شده و غرب نمی‌تواند اجماع قبل علیه ایران را داشته باشد اما در این سیاست‌ها فرض بر این گذاشته شده که تحریم‌ها تداوم دارد.

وی افزود: البته کاهش نرخ تورم از 45 به زیر 15 درصد در شرایطی به دست آمد که همچنان تحریم‌های خارجی حاکم بود و دولت در عین ادامه تحریم‌ها توانست موفقیت‌های زیادی کسب کند و آثار برخی از این سیاست‌ها به تدریج ظاهر خواهد شد.

وزیر اقتصاد در مورد خصوصی سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس نیز گفت: این دو باشگاه براساس حکم قانون بودجه 93 در لیست واگذاری قرار گرفتند و وزارت اقتصاد ملزم است تا شرایط واگذاری آنها را فراهم کند.

وی افزود: با توجه به اهمیتی که این دو باشگاه دارند ما در حال تهیه بستر لازم برای واگذاری این دو باشگاه هستیم تا کمترین اثر سوء را روی نحوه اداره این دو باشگاه داشته باشد امیدواریم که با واگذاری صحیح بتوانیم زمینه افزایش کارآیی آنها را فراهم کنیم. نحوه واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس با همکاری وزارت ورزش و جوانان در حال انجام است.

کد N396793

وبگردی