آفتاب

آخرین اقدام دلواپسان آمریکا علیه ایران

آخرین اقدام دلواپسان آمریکا علیه ایران

دو سناتور تندروی آمریکایی در نامه‌ای خواستار بازرسی‌های بیشتر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جهت راستی آزمایی برنامه‌ هسته‌ای ایران شدند.

دو سناتور تندروی آمریکایی در نامه‌ای خواستار بازرسی‌های بیشتر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جهت راستی آزمایی برنامه‌ هسته‌ای ایران شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، دو سناتور تاثیرگذار آمریکا از قانون‌گذاران درخواست کردند که از این طرح که بر ایران شرایط سختی از جمله بازرسی دست کم دو دهه آژانس اعمال می‌کند را پیش از تایید کنگره برای لغو تحریم‌ها حمایت کنند.

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که ایران و 6 کشور جهان برای دست‌یابی به توافق جامع در وین گفت‌وگو می‌کنند که ممکن است باعث لغو تدریجی تحریم‌های اقتصادی شود.

رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و لیند سی گراهام نماینده‌ جمهوری‌خواه که معقتدند دولت باراک اوباما نباید بدون حمایت کنگره وارد عمل شود نامه‌ای را میان سناتورها توزیع کرده‌اند که در این نامه اعلام می‌کنند که ایران باید در برنامه‌ی هسته‌ای‌اش هرگونه انحراف نظامی را به طور کامل پاک کند.

آنها اعلام می‌کنند که نگرانند نگرانی‌های بلند مدت آمریکا در هر توافقی با ایران مورد توجه قرار نگیرد و تنها این توافق موجب پایان تحریم‌ها شود و برای ایران پنجره‌ای برای بهبود اقتصادش ایجاد کند. هنوز مشخص نیست که این نامه ازچه میزان حمایتی برخوردار است اما در نسخه‌ کپی که در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته است تاکنون صد سناتور از آن حمایت کرده‌اند .

همچنین منندز و گراهام در این نامه درخواست کرده‌اند که در صورتی که ایران نتواند تعهداتش را به اجرا در بیاورد از سرگیری تحریم‌ها آغاز شود.

به نوشته این خبرگزاری برخی از فعالان سیاسی که از انجام توافق میان ایران و 1+5 حمایت می‌کنند از این نامه انتقاد کردند و اعلام کرده‌اند که این نامه تلاش تندروها برای ایجاد شکاف در مذاکرات است.

داریل کیمبال مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات با مخالفت با این نامه گفت: سنا باید مراقب باشد که روند مذاکرات که اکنون در مرحله‌ی حساسی قرار دارد را پیچیده‌تر نکند. در غیر این صورت ممکن است آنها نیز مقصر عوامل شکست مذاکرات باشند. در همین راستا آدام شارون سخنگوی منندز اعلام کرد که این نامه تلاشی برای ایجاد شکاف در مذاکرات نیست.

وی ادامه داد: نقشی برای مساله‌ هسته‌ای ایران برای کنگره گنجانده شده است و کنگره تنها نقش خود را ایفا می‌کند.

انتهای پیام

کد N394291

وبگردی