آفتاب
روحانی در نشست خبری:/4/

در صورت احساس تهدید از سوی داعش با آنها برخورد می‌كنیم/در خاك عراق عملیات نمی‌كنیم

در صورت احساس تهدید از سوی داعش با آنها برخورد می‌كنیم/در خاك عراق عملیات نمی‌كنیم

چون توافق هسته‌ای به نفع جهان و منطقه است، ممكن است اقلیت تندرویی در خود آمریكا یا در منطقه و حتی در خود كشور از این مسئله خوشحال نباشند اما ما نشان دادیم كه به جد به دنبال مذاكره هستیم.

رییس‌جمهور در خصوص تهدید ایران از سوی گروه ترویستی داعش گفت: ‌ اگر ما احساس تهدید كنیم با همه وسایل از تمامیت و امنیت خود دفاع خواهیم كرد و تاكنون ورود نیروهای ایرانی به خاك عراق مطرح نبوده است

به گزارش خبرنگار ایلنا حجت‌الاسلام حسن روحانی در ادامه نشست خبری خود و در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینكه به نظر می‌رسد گروهك تروریستی داعش قصد حمله به اماكن متبركه از جمله كربلا دارد و همچنین در كنار مرز ایران قرار گرفته است. آیا ایران قصد برخورد مستقیم با این گروه دارد و آیا باتوجه به پشتیبانی مالی این گروه از سوی قطر و عربستان صحبتی با سران این كشورها شده است،‌گفت: اینكه گروهك‌های ترویستی از كشورهای خارجی حمایت می‌شوند روشن و جای تردید نیست. متاسفانه برخی از كشورهای منطقه از لحاظ مالی یا تسلیحاتی آنها را حمایت می‌كنند. كشورهای قدرتمند دیگری مخصوصا غربی ها هم از لحاظ سیاسی، تبلیغاتی، مالی و تسلیحاتی به آنها كمك می كنند.

رییس جمهور با تاكید براینكه موضوع تروریسم به نفع هیچ كس نیست و امكان دارد بلای جان آنها در آینده شود، یادآور شد: از یك مقام غیر رسمی غربی می گفت اروپایی‌ها به دنبال این هستند كه تبعه‌های آنها كه در سوریه حضور دارند در همان درگیری‌ها كشته شوند تا به كشورهای خود بازنگردند چراكه برای آنها دردسرساز خواهد بود. از صحت این مسئله اطلاع ندارم اما اگر درست باشد از آن نفاق‌های تاریخی است كه مسئولان حكومتی آرزو كشته شدن تبعه خود را داشته باشند.

وی با تاكید براینكه اگر گروه ترویستی داعش به مرزهای ایران نزدیك و موجب برهم زدن امنیت كشور شود حتما با آن برخورد خواهیم كرد: اگر ما احساس تهدید كنیم با همه وسایل از تمامیت و امنیت خود دفاع خواهیم كرد. اما كمك كردن به یك كشور یك مقوله و ورود به‌ آن كشور موقوله دیگری است. عراق درخواست كمك كند ممكن است به‌ آنها كمك كنیم اما ورود نیروهای ایرانی به خاك عراق تاكنون مطرح نبوده است. از اول انقلاب اسلامی نیز اینگونه نبوده كه نیروهای ما در كشور دیگر وارد عملیات شوند شاید نظر مشورتی دهیم اما اینكه نیروهای ما وارد عملیات شوند نبود ه و من بعید می‌دانم این كار صورت گیرد.

رییس جمهور همچنن در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینكه در صورت طولانی‌تر شدن مذاكرات و به نتیجه نرسیدن آن آیا كماكان موضع دولت همان اعتدال و نرمش است یا با توجه به انتخابات كنگره و تغییر هیات حاكمه امریكا و روی كارآمدن جمهوری خواهان، رویه تغییر خواهد كرد، گفت: در مذاكرات با 1+5 از آغاز این دولت نشان دادیم كه این دولت به جد آمادگی برای مذاكره دارد و اعتقاد دارد این مسئله از طریق مذاكره باید حل و فصل شود. از این رو در صد روز اول این دولت، كار در دستور كار قرار گرفت و برخلاف پیش‌بینی‌ها توافقنامه مقدماتی صورت گرفت و حتی برخی تندروها عصبانی شدند. چون توافق هسته‌ای به نفع جهان و منطقه است، ممكن است اقلیت تندرویی در خود آمریكا یا در منطقه و حتی در خود كشور از این مسئله خوشحال نباشند اما ما نشان دادیم كه به جد به دنبال مذاكره هستیم.

وی با تاكید براینكه اگر در پایان تیرماه مذاكرات به نتیجه نرسد، شرایط به قبل برنخواهد گشت، اظهار كرد:نظام تحریم شكسته شده و روز به روز آنها می‌ببیند كه ما چه می‌كنیم. تمام روابط خارجی ما مذاكرات هسته ای نیست و گروه‌های مختلف برای مذاكرات اقتصادی و سیاسی می‌آیند و اصلا وضع به شرایط قبل بازنخواهد گشت.

روحانی ادامه داد: اگر این مذاكرات روزی شكست خورد قضاوت افكار عمومی این خواهد بود كه تندروهای امریكا و صهیونیست‌ها عامل آن بودند. جمهوری اسلامی دنبال حل مسئله و در آن راستا قدم برخواهد داشت. این دولت ضمن آنكه در مذاكرات جدی است اما برای هر شرایطی پیش‌بینی های لازم را كرده است. اینكه می گوییم تورم را به زیر 25درصد می‌رسانیم اینكه امسال سال رونق خواهد بود با تمام كارشناسان صحبت كردیم كه با وجود شرایط تحریم به این‌ها برسیم.

وی به وعده‌های دولت برای رونق اقتصادی و افزایش نرخ اشتغال اشاره كرد و گفت: به قول هایی كه به مردم دادیم در همین شرایط و قبل از توافق نهایی در حال عمل هستیم. هیچ دولتی نتوانسته در ده ماه 27 درصد تورم را كاهش دهد. راه پیش روی ما باز است اما ما هم جدی هستیم و هم معتقدیم تا پایان تیر مذاكرات قابل حل و فصل است هرچند برخی اختلافات جدی هنوز باقی است.

روحانی افزود: اینكه در ایران غنی سازی را ادامه می دهیم هیچ اختلافی وجود ندارد و توقف غنی سازی دیگر معنا دارد و دیگر اینكه اگر توافقی انجام شود تحریم ها باید برداشته شود این هم مورد توافق است و حتی در این شش ماه در برخی از تحریم ها برداشته شد.

رییس جمهور با بیان اینكه اگر توافقی نشود ما مشكل چندانی نخواهیم داشت، ابراز كرد: توافق نهایی در این 5 هفته باقی مانده بهترین فرصت است و غرب باید از آن استفاده كند. استراتژی ایران این است كه دنیا بداند كه ایران مصمم به تعامل سازنده با جهان است كه بسیار مهم‌تر از موضوع هسته‌ای است. ما با دنیا تعامل سازنده خواهیم داشت. به طور مثال روابط ما با چین و روسیه خوب بوده و از 15 كشور همسایه، مقامات 10 كشور به ایران سفر كردند. ما امسال 4 فاز پارس جنوبی را به ثمر می رسانیم كه به مذاكرات هسته‌ای اصلا ارتباطی ندارد. ما ظرفیت تولید نفت را افزایش و فروش را نیز بیشتر خواهیم كرد.

وی به اختلافات ایران با 1+5 اشاره كرد و گفت: اختلافات موجود با حسن نیت و اراده جدی طرف غربی طی 5 هفته قابل حل و فصل است و می‌توان به توافق نهایی رسید. این توافق اولین قدم خوب برای تعامل سازنده با دنیا خواهد بود. برخی فكر می‌كنند ما منتظریم ببینم مذاكرات هسته‌ای به كجا می رسد بعد تصمیم‌گیری كنیم. مذاكرات هسته‌ای بخش كوچكی از برنامه بسیار بزرگ ما است. اگر حل و فصل نشود ما رویه را ادامه می‌دهیم و می توان به نتیجه رسید.

کد N335410

وبگردی