آفتاب

ورود ده‌ها تن از تندورهای عربستانی از سوریه و عراق به یمن

ورود ده‌ها تن از تندورهای عربستانی از سوریه و عراق به یمن

مقامات امنیتی یمن اعلام کردند ده‌ها تن از تندروهای عربستانی پس از خروج از عراق و سوریه برای کمک به القاعده و استفاده از تجربیاتشان به یمن وارد شدند.

مقامات امنیتی یمن اعلام کردند ده‌ها تن از تندروهای عربستانی پس از خروج از عراق و سوریه برای کمک به القاعده و استفاده از تجربیاتشان به یمن وارد شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری پانوراما، یک مسئول امنیتی در یمن با اعلام این خبر گفت: عربستانی هایی که به یمن آمده‌اند پیش تر در عراق و سوریه آموزش‌های کافی را دیده اند و آماده انجام اقدامات تروریستی و انتحاری هستند و به خوبی با نحوه ساخت سلاح و بمب آشنایی داشته و آن را به دیگران نیز آموزش می‌دهند.

بنا به گفته منابع یمنی تجربیات و مهارت‌های پیشین ده‌ها تن از افراطی های تبعه عربستان که تجربه جنگ در عراق و سوریه را دارند و این دو کشور را برای پیوستن به القاعده در یمن ترک کرده‌اند به موجی از حملات خون‌بار در یمن یاری رسانده است.

ورود افراطی‌های سعودی که در عراق و سوریه مشغول مبارزه بوده‌اند به یمن نگرانی‌هایی را برانگیخته است. آن‌ها در جنگ تجربه کسب کرده‌اند و در حملات خونبار ماه‌های گذشته‌ی یمن دخالت‌شان ملموس است. در این کشور کوچک پیش از این صدها شبه‌نظامی سعودی در کنار ‌هم‌رزمان یمنی در چارچوب القاعده‌ی شبه جزیره عربستان مبارزه می‌کردند .

القاعده‌ در شبه جزیره عربستان در سال ۲۰۰۹ از اتحاد دو شاخه القاعده عربستان و یمن ایجاد شد.

این در حالی‌ است که بر اساس فرمانی که ملک عبدالله٬ پادشاه عربستان صادر کرد، آن دسته از شهروندان این کشور که به "گروه‌های تروریستی" می‌پیوندند و در خارج از کشور می‌جنگند تا ۲۰ سال حکم حبس خواهند گرفت.

حکومت عربستان در صدد است با چنین حکمی از احتمال پیوستن تندروهای داخلی به گروه‌های خارج از این کشور جلوگیری کند.

علاوه بر این، هنوز مشخص نیست این تعداد از سعودی‌های افراطی دقیقا چه زمانی به یمن وارد شده‌اند، و آیا ورود آن‌ها به یمن را باید به عنوان استراتژی جدید القاعده ارزیابی کرد یا خیر.

شبه‌نظامیان القاعده در سال ۲۰۱۲ از بحران سیاسی موجود در یمن که پس از کناره‌گیری علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور وقت، پیش آمد، بهره‌برداری کرده کنترل چند شهر جنوبی را در یمن به دست گرفتند، اما آنها به زودی با حملات آمریکا مواجه شدند.

همچنین تحقیقات مقامات دولت یمن از عاملان حمله تروریستی پنجم دسامبر به یکی از بیمارستان‌های وزارت دفاع در صنعاء، پایتخت یمن که به کشته شدن ۵۲ تن انجامید تائیدی است بر این که بیش‌تر عاملان آن حمله تروریستی شهروندان عربستانی بودند.

عبدالرزاق الجمال، یک روزنامه‌نگار یمنی که سابقه پژوهش درباره القاعده در این کشور را دارد و با برخی از اعضای آن‌ها نیز مصاحبه کرده به خبرگزاری رویترز گفت که شیوه حملات تروریستی چند ماه اخیر از لحاظ تعیین اهداف و تاکتیک‌ها مشابه آن‌چیزی‌ است که در عراق و سوریه به کار گرفته می‌شد.

علاوه بر این خبرگزاری رویترز ویدئویی را منتشر کرد که در آن القاعده شبه جزیره عربستان چگونگی آماده‌سازی چهار حمله خود در یمن را از جمله حمله به بیمارستان وزارت دفاع مستند کرده بود. بر اساس این گزارش ۹ تن از ۱۴ شخصی که در فیلم حضور دارند عربی را به لهجه سعودی صحبت می‌کنند.

با این‌همه منصور ترکی، سخنگوی وزارت کشور عربستان، ورود القاعده‌های تبعه سعودی را به یمن "غیرمحتمل" خواند و اعلام کرد که سوریه و عراق هنوز محل اصلی فعالیت‌های تندروها هستند.

سوریه در جریان جنگ داخلی سه ساله خود محلی برای حضور نیروهای القاعده شده که علیه دولت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه می‌جنگند.

عراق نیز پیش از سوریه و در جریان حمله آمریکا به این کشور به فضایی مناسب برای جنگ نیروهای القاعده با نیروهای آمریکا تبدیل شد.

یمن کشوری فقیر است که به‌ویژه پس از سرنگونی حکومت علی عبدالله صالح شاهد حملات تروریستی القاعده بوده است.

انتهای پیام

کد N181236

وبگردی