آفتاب

یک زن، رئیس‌جمهوری موقت جمهوری آفریقای مرکزی شد

یک زن، رئیس‌جمهوری موقت جمهوری آفریقای مرکزی شد

پارلمان جمهوری آفریقای مرکزی با هدف برقراری صلح در این کشور آشوب‌زده، یک زن را که پیشتر شهردار بود به عنوان رئیس جمهوری موقت انتخاب کرد.

پارلمان جمهوری آفریقای مرکزی با هدف برقراری صلح در این کشور آشوب‌زده، یک زن را که پیشتر شهردار بود به عنوان رئیس جمهوری موقت انتخاب کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، «کاترین سامبا-پانزا» شهردار بانگی، پایتخت آفریقای مرکزی به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور پس از دو دور رای‌گیری انتخاب شد. وی اولین رئیس جمهوری زن در تاریخ این کشور آفریقایی محسوب می‌شود. این زن 59 ساله جانشین «میشل دجوتودیا» شد که در دهم ژانویه کناره‌گیری کرده بود.

از سوی دیگر وزرای خارجه اتحادیه اروپا توافق کردند برای مقابله با جنگ داخلی در آفریقای مرکزی، نیروی نظامی ارسال کنند. تاکنون تنها نیروهای فرانسه در این کشور حضور داشتند. به گفته سازمان ملل این کشور به سوی نسل‌کشی می‌رود.

وزرای امور خارجه‌ اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نشستی توافق کردند که اتحادیه اروپا چند صد نیروی نظامی را برای برقراری نظم و امنیت به جمهوری آفریقای مرکزی بفرستد. این تصمیم اتحادیه در راستای نگرانی از گسترش جنگ داخلی در این کشور صورت گرفت.

تاکنون تنها نیروهای نظامی فرانسه در کنار نیروهای دولت آفریقای مرکزی با شبه‌نظامیان می‌جنگیدند. نزدیک به ۱۶۰۰ نیروی نظامی فرانسه در این کشور درگیر جنگ داخلی حضور دارند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که تعداد نیروهایی که اتحادیه اروپا به این کشور آفریقایی خواهد فرستاد، بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ تن خواهد بود.

بان کی‌مون،‌ دبیرکل سازمان ملل از همه کسانی که اقتداری در جمهوری آفریقای مرکزی دارند درخواست کرد که شبه‌نظامیان را متوقف کنند و به کشتار پایان دهند. در موج جدید درگیری میان شبه‌نظامیان مسلمان و مسیحی بیش از ۹۲ تن کشته شدند.

وزرای اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کردند که در هفته‌ی جاری بتوانند رضایت شورای امنیت سازمان ملل متحد را با عملیات نظامی مشترک جلب کنند تا ارسال نیروها از اواخر ماه فوریه آغاز شود.

هنوز مشخص نیست که نیروهای نظامی این عملیات مشترک از کدام کشورهای اتحادیه اروپا انتخاب خواهند شد. تا به‌ حال لیتوانی و استونی اعلام کرده‌اند که برای این عملیات مشترک نیرو خواهند فرستاد. سوئد، فنلاند و بلژیک نیز اعلام کردند که احتمالا نیرو اعزام می‌کنند.

با این‌ حال انگلیس، آلمان و ایتالیا اعلام کردند که برای این عملیات نظامی نیرویی تعیین نخواهند کرد و سربازان این کشورها در عملیات حضور نخواهند داشت. وزرای امور خارجه دوره‌ی زمانی ۶ ماهه‌ای برای این عملیات در نظر گرفتند.

قرار است جمهوری آفریقای مرکزی در ماه فوریه ۲۰۱۵ انتخابات ریاست جمهوری برقرار کند. مقامات سازمان ملل متحد هفته‌ی گذشته هشدار دادند که درگیری و بحران در این کشور آفریقایی چنان بالا گرفته که احتمال دارد "نسل‌کشی" مخوفی شروع شود.

انتهای پیام

کد N71262

وبگردی