آفتاب
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با گروه پارلمانی مجلس ایتالیا:| 134274

پایبندی به تفاهمات ژنو، شرط تداوم مذاكرات است

پایبندی به تفاهمات ژنو، شرط تداوم مذاكرات است

كشورهای اروپایی و آمریكا كه طی سالیان متمادی، بی‌اعتمادی نسبت به ایران را در شعارها به مردم جهان تلقین می‌كردند، الان در آزمونی بزرگ قرار گرفته‌اند و باید خود در قول و عمل به جهانیان ثابت كنند كه می‌توان به حرف‌های آنها اعتماد كرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:كشورهای اروپایی و آمریكا كه طی سالیان متمادی، بی‌اعتمادی نسبت به ایران را در شعارها به مردم جهان تلقین می‌كردند، الان در آزمونی بزرگ قرار گرفته‌اند و باید خود در قول و عمل به جهانیان ثابت كنند كه می‌توان به حرف‌های آنها اعتماد كرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز -شنبه- در دیدار گروه پارلمانی كمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای ایتالیا، تعامل وگفت وگو را راهی عقلانی برای هر گره سیاسی دانست و با اشاره به گسترش تروریست‌ها در سایه حمایت‌های غرب و آمریكا در افغانستان و عراق، گفت: این ویروس در جایی كه تولید و تقویت شد، نمی‌ماند و در اوّلین فرصتی كه به دست آورد، در همه جا سرایت می‌كند.

وی افزود: آمریكا نمی‌تواند ادعا كند كه جغرافیایش را از گزند تروریست‌ها دور كرده، چون جنازه‌های سربازان آمریكایی كه به خانواده‌هایشان تحویل می‌شود، محصول بذری است كه دولت‌های تندروی آمریكا در عراق و افغانستان كاشتند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش رئیس كمیسیون سیاست خارجی سنای ایتالیا درخصوص آینده مذاكرات ژنو، گفت: اعتماد متقابل و احترام و پایبندی به تفاهمات موقت، شرط تداوم مذاكرات است.

وی افزود: كشورهای اروپایی و آمریكا كه طی سالیان متمادی، بی‌اعتمادی نسبت به ایران را در شعارها به مردم جهان تلقین می‌كردند، الان در آزمونی بزرگ قرار گرفته‌اند و باید خود در قول و عمل به جهانیان ثابت كنند كه می‌توان به حرف‌های آنها اعتماد كرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خویش با یادآوری سوابق فرهنگی و تمدنی مردم ایتالیا در تاریخ جهان و سابقه همكاری دولت ایتالیا با جمهوری اسلامی ایران در دوران سازندگی، گفت: همكاری ایران و ایتالیا در فضای ملتهب پس از جنگ 8 ساله عراق علیه ایران می‌تواند نمونه‌ای از همكاری همه كشورهای اروپایی در شرایط فعلی باشد.

وی افزود: مردم ایران با انتخاب اندیشه اعتدالی در انتخابات اخیر این تفكر را شرط همكاری با همه ملت‌ها و دولت‌ها اعلام كردند و دنیا هم نباید بگذارد افراطیون، مخصوصاً صهیونیست‌ها مانع تداوم مذاكرات شوند.

وی با انتقاد از عملكرد آمریكا و كشورهای غربی در مسایل منطقه‌ای، گفت: بحران در منطقه به نفع هیچ كشوری نیست و مطمئن باشید با دخالت‌های نظامی حل نمی‌شود و اگر به ظاهر حل شود، آتش زیر خاكستر است.

 سناتور پی‌یرفرد نیاندو كازینی نیز در این دیدار با ستایش از رویكرد مثبت ایران در مذاكرات ژنو و تلاش مسؤولین جمهوری اسلامی برای جلب اعتماد جهانی گفت: انتظار دنیا از مردم ایران همین بود و امیدواریم در مذاكرات به شرایطی برسیم كه فضای گذشته دیگر بر روابط سایه نیندازد.

رئیس كمیسیون سیاست خارجی سنای ایتالیا دربارة نتایج مذاكرات ژنو گفت: ما مورد انتقادیم كه درها را به سوی ایران گشوده‌ایم و شما را هم در داخل نقد می‌كنند كه درها را به سوی غربی‌ها باز كرده‌اید كه ضمن احترام به همه دیدگاهها، باید مواظب باشیم تا تندروها با فشارهای سیاسی، دریچه‌های گشوده شده را نبندند.

وی با اشاره به وجود شخصیت‌های عقلانی در رأس تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های مسایل هسته‌ای ایران، گفت: تاریخ دربارة این برهه قضاوت خواهد كرد كه چگونه عقلای قوم با هم نشستند و فضایی را كه دیگران برای جنگ آماده كرده بودند، به سوی صلح و آرامش بردند.

 كازینی در خصوص ویژگی‌های سیاسی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در نگاه جهانیان گفت: دنیا به صحت گفتار جناب‌عالی در تمام 35 سال اخیر احترام می‌گذارد و می‌داند با اندیشه‌های انسانی به فكر روابط توأم با احترام ایران و همه كشورها بودید.

وی دربارة جایگاه ایران در جهان گفت: از منظر فرهنگ، اقتصاد و سیاست ایران همیشه جزوی از راه‌حل‌ها برای رسیدن به بهترین‌ها بود.

کد N42208

وبگردی