آفتاب

انواع نوار درزگیر برای عایق الاستومری

انواع نوار درزگیر برای عایق الاستومری

پس از اینکه عایق الاستومری نصب و اجرا می شود در هر سطحی که باشد لبه های عایق لب به لب هم قرار می گیرند و پس از مدتی این محل باعث نفوذ گرد و غبار، آب باران، برف، آلاینده هایی مثل گاز، بخار و یا مواد خورنده می شود.

برای جلوگیری از این اتفاق و فرسوده نشدن عایق الاستومری از یک پوشش به نام نوار درزگیر در محل اتصال لبه ها استفاده می کنند. برای ساخت نوار درزگیر از مواد مختلفی استفاده می شود که باعث شده این نوارها به سه دسته تقسیم شوند:


- نوار درزگیر الاستومری برای عایق الاستومری


- نوار درزگیر آلومینیومی برای عایق الاستومری


- نوار درزگیر برزنتی برای عایق الاستومری




نوار درزگیر الاستومری برای عایق الاستومری



این نوع از نوار درزگیر دقیقا از جنس خود عایق الاستومری ساخته می شود به همین دلیل چون عایق الاستومری و نوار درزگیر هم جنس هستند راندمان کاری بسیار زیاد می شود. معمولا ضخامت این نوع از نوار درزگیر از سه تا شش سانتی متر است اما در موارد خاص بیشتر هم می شود.


هرچه ضخامت این نوار بیشتر باشد کارایی و راندمان نیز بالاتر می رود. به جز اینکه استفاده از نوار درزگیر الاستومری باعث بالا رفتن راندمان می شود در زیبایی کار نیز تاثیر زیادی خواهد گذاشت.


یکی از بهترین ویژگی های این محصول غیر قابل اشتعال بودنش است که باعث شده نوار درزگیر عایق الاستومری بتواند در بازه ی دمایی 200- تا 150+ کارایی داشته باشد. نوار درزگیر عایق الاستومری از مقاومت زیادی در برابر ضربه و پارگی برخوردار است و هم چنین خاصیت ضد آب بودن نیز دارد که باعث جلوگیری از تعریق در بدنه ی تجهیزات می شود. ضریب انتقال حرارتی در این نوع نوار درزگیر بسیار پایین است.




نوار درزگیر آلومینیومی برای عایق الاستومری



از این نوار درزگیر برای درزبندی و پوشاندن نقاط محل اتصال لبه های عایق الاستومری استفاده می شود. جنس این نوع نوار از فویل آلومینیومی است که به روی آن آستری برای تقویت کشیده شده است. جنس چسب این نوار درزگیر برای عایق الاستومری از چسب هایی است که پایه رزین دارند.


ساختار نوار درزگیر آلومینیومی به صورت رل شده می باشد که در عرض های مختلف 5، 7 و 10 سانتی متر در بازار وجود دارد. طول هر کدام ار رول های این نوار درزگیر 25 یارد است. جالب است بدانید از این نوع نوار درزگیر فقط برای عایق الاستومری استفاده نمی شود بلکه برای عایق هایی مثل پشم شیشه نیز می توان از آن استفاده کرد.


یکی از ویژگی های خوب این نوع نوار این است که به راحتی می توان آن را با دست برش داد. معمولا برای درزبندی عایق الاستومری از نوار درزگیر آلومینیومی استفاده می شود. به جز درزبندی از این نوار در صنایع مختلفی مثل خودروسازی، مخابرات و برق نیز استفاده می کنند. استفاده از این محصول باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت، انعکاس نور خورشید و بروز حرارت و برودت به عایق الاستومری می گردد.


نوار درزگیر برزنتی برای عایق الاستومری



این نوار درزگیر از یک نوار پی وی سی که به چسب پایه رزین آغشته شده است تشکیل شده و علاوه بر درزبندی عایق الاستومری از ان برای هوابندی و آب بندی نیز استفاده می کنند. معموا از این نوع نوار برای درزبندی عایق الاستومری روی کانال های هوا و روی لوله های گرم و سرد استفاده می کنند.


این نوار در مقابل رطوبت، آب و بخار مقاومت خوبی دارد و چسبی که در آن به کار رفته است نیز دارای مقاومت بالایی می باشد. نوار درزگیر برزنتی مقاومت خوبی در برابر سایش دارد به همین علت به آن چسب ضد سایش هم می گویند و در سطح های روغنی نیز از آن استفاده می کنند.


عایق الاستومری و ویژگی های آن



در این مطلب قصد داریم شما را با ویژگی های های عایق الاستومری آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.


ویژگی های عایق الاستومری:



به دلیل اینکه مواد تشکیل‌دهنده‌ی عایق الاستومری از سلول بسته می‌باشد، مقاومت  بسیار زیادی در برابر ورود و خروج بخارآب دارند. این ویژگی به گونه است که بعد از نصب به هیچ‌گونه حائل آب یا بخار نیازی نیست. به دلیل داشتن ویژگی مقاومت بالا در برابر بخار، همچنین داشتن ویژگی تابش بالای لاستیک این امکان را به مواد سلول بسته می‌دهد  که انعطاف‌پذیر و با ضخامت نسبتاً کمی از چگالش سطحی جلوگیری می‌کنند.


در نتیجه  این مواد کاربرد های بسزایی در سیستم‌های گرمایشی سرمایشی، تهویه های مطبوع، لوله کشی ها و سیستم‌های صنعتی دارد.


درست است که فرایند ساخت عایق الاستومری نسبت به عایق های پشم سنگ یا پشم شیشه بیشتر است ولی این گرانی بی دلیل نیست. عایق الاستومری به هیچ‌گونه پوشش مضاعفی نیاز ندارد و برای محیط هایی با دماهای پایین و بالا کاربرد مفیدی دارد و بسیار مقرون به صرفه است. همین طور به دلیل داشتن ویژگی های مثل ضریب انتقال حرارت پایین و انعطاف‌پذیری بالا در صنایع تهویه مطبوع، حمل‌ونقل، بیمارستانی و دارویی، صنایع نفتی و ... بسیار کاربرد دارد.




یکی از ویژگی های عایق های حرارتی و برودتی نسوز، این است که غیر رشته ای و غیر متخلل می‌باشد. این ویژگی های عایق ها باعث می‌شود که در حین نصب و عملکرد عایق، هیچ ذره مضری به محیط اطراف پراکنده نشود. علاوه بر این موارد هیچ‌گونه ابزار خاصی برای نصب و اجرای عایق الاستومری آن لازم نیست. همچنین می‌توانید برای مکان هایی که عایق الاستومری در معرض دید است برای  اینکه ظاهری مناسب و زیباتر داشته باشند، آنها را رنگ کرد.


توجه داشته باشید که نصب و اجرای عایق الاستومری نسبت به دیگر عایق های سنتی و قدیمی بسیار کار راحت و آسانی است و همین سریع‌تر و تمیز تر و همچنین با کیفیت تر نصب و اجرا می‌شوند.


نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که برای تهیه عایق الاستومری نسوز مشکی رنگ و عایق چسبدار و حرارتی و برودتی رولی فوم الاستومری و لوله ای برای محیط داخلی نیازی به استفاده پوشش مضاعف ندارد ولی اگر بخواهید آن ها را برای فضا های باز استفاده کنید بهتر است از یک پوشش مثل پوشش آلومینیومی در سایز های مختلف برای حفاظت بیشتر در برابر موارد جوی آب و هوا، ضربات احتمالی و همین طور افزایش عمر مفید عایق ها استفاده کنید، پس بنابراین بهتر است از تاریخچه ای درباره ی عایق الاستومری بدانید.


این لایه های آلومینیومی که در ضخامت های 130، 170،230 و400 میکرون وجود دارند، از پلیمری تقویت شده می‌باشند. در بعضی از پروژه‌های تأسیساتی برای اینکه از عایق ها بیشتر محافظت شود از آلومینیوم با ضخامت های 500 و  700 میکرون استفاده می‌شود. علاوه بر این از یک لایه 1 میلیمتری نیز به صورت جداگانه روی آنها استفاده می‌شود. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از ویکی پدیا کمک بگیرید.


در ضمن عایق الاستومری  رولی به شکل پشت چسبدار نیز  وجود دارد و ارائه می‌شود. این مدل از عایق الاستومری به این صورت است که در یک لایه چسب مسطح نخدار در قسمت پشت عایق وصل شده است. این چسب برای اینکه عایق ها به سطوح بچسبند کافی می‌باشند. در این موارد لایه کاغذی چسبیده شده به عایق را جدا می‌کنیم دو آن را به سطح مورد نظر می چسبانیم، و اما از مقایسه عایق الاستومری رولی و لوله ای بدانید.


نکته ای که باید برای عایق الاستومری پشت چسبدار توجه کنید این است که هنگامی که می خواهید آن ها را به سطح مورد نظر بچسبانید باید آن سطح را تمیز کنید به گونه ای که هیچ‌گونه گرد و غباری بر روی آن نمانده باشد و کاملاً تمیز شده باشد. سپس می‌توانید عایق الاستومری پشت چسبدار را به سطح مورد نظر بچسبانید.





کد N2391324

وبگردی