آفتاب

آب شیرین کن



آب شیرین کن سیستمی است که از فرآیند اسمز معکوس (RO) برای تصفیه آب استفاده میکند که از یک غشای نیمه تراوا تشکیل شده است تا بتواند میزان زیادی از یون ها، مولکول های ناخواسته و ذرات بزرگتر را از آب آشامیدنی حذف کند.

نمک زدایی

نمک زدایی یک فرآیند جداسازی، برای کاهش میزان نمک محلول در آب می باشد تا نمک به حد قابل قبولی برسد. تمام فرایندهای نمک زدایی شامل سه جریان اصلی می باشد: آب تغذیه شور ورودی (آب شور یا آب دریا)، آب کم نمک و آب بسیار شور (آب نمک یا آب رد شده). آب خوراکی شور از منابع اقیانوسی یا زیرزمینی تهیه می شود. این ماده با فرآیند نمک زدایی به دو جریان خروجی جدا می شود: آب محصول با شوری کم و جریان های آب بسیار شور. دسترسی به یک منبع آب شور پایان ناپذیر و استفاده از نمک زدایی مشکلی است که بسیار یاز جوامع ساحلی با آن روبرو هستند. اگرچه برخی از مواد محلول در آب، مانند کربنات کلسیم، می توانند با تصفیه شیمیایی حذف شوند، سایر ترکیبات رایج مانند سدیم کلرید (نمک)، به روش های پیچیده تری از نظر فنی نیاز دارند که در مجموع به آن ها شیرین سازی می گویند. در گذشته، دشواری و هزینه حذف نمک های محلول مختلف از آب، آب های شور را به منبع غیر عملی آب آشامیدنی تبدیل می کرد. با این حال، از دهه 1950، تحت شرایط خاص به نظر می رسد که نمک زدایی از نظر اقتصادی برای مصارف عادی عملی است. آب محصول فرآیند نمک زدایی معمولاً آبی با مواد جامد محلول کمتر از 500 میلی گرم در لیتر است که برای بیشتر مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی مناسب است. محصول جانبی نمک زدایی که آب بسیار شور است، محلول غلیظی، با بیش از 35000 میلی گرم در لیتر ماده جامد است که باید به طور کلی با تخلیه در سفره های زیر زمینی آب شور یا آب های سطحی با محتوای نمک بالاتر دفع شود. آب نمک همچنین می تواند با پساب تصفیه شده رقیق شده و در سایر مناطق فضای باز دفع شود.


تصفیه آب و فرآیند نمک‌ زدایی از آب


فرآیند نمک زدایی دو روش فرآیند غشایی برای نمک زدایی وجود دارد:

• اسمز معکوس (RO)

• الکترودیالیز (ED)

روش الکترودیالیز کمتر استفاده می شود اما فرآیند اسمز معکوس به طور گسترده در فرآیند غشایی استفاده می شود. در فرآیند RO، آب از محلول نمکی تحت فشار با عبور از غشای قابل نفوذ (نیمه تراوا) از نمک های محلول جدا می شود. نفوذ (مایعی که از طریق غشا جریان دارد) توسط اختلاف فشار ایجاد شده بین آب ورودی تحت فشار و آب محصول، که در فشار نزدیک به فشار اتمسفر است. جریان آب باقیمانده در قسمت تحت فشار راکتور عبور کرده و به عنوان آب نمک خارج می شود. در این فرایند هیچ گونه تغییر گرما یا تغییر فاز اتفاق نمی افتد. عمده ترین انرژی مورد استفاده در فرآیند اسمز معکوس (RO)، فشار اولیه می باشد. فشارهای عملیاتی برای آب شور چاه، از 14 تا 30 بار و برای نمک زدایی آب دریا، از 55 تا 70 بار است. در عمل، آب تغذیه در یک ظرف بسته، در برابر غشا، پمپاژ می شود تا تحت فشار قرار گیرد. هنگامی که آب محصول از غشا عبور می کند، آب تغذیه باقیمانده و محلول آب نمک بیشتر و بیشتر متمرکز می شود. برای کاهش غلظت نمک های محلول باقیمانده، بخشی از این محلول تغذیه خوراکی آب شور از ظرف خارج می شود. بدون این تخلیه، غلظت نمک های محلول در آب تغذیه همچنان افزایش می یابد و برای غلبه بر فشار اسمزی افزایش یافته طبیعی، به ورودی های انرژی روزافزون نیاز دارد. یک سیستم اسمز معکوس از چهار جز فرآیند اصلی تشکیل شده است:

1. پیش تصفیه

2. پمپاژ

3. غشا جداسازی

4. تثبیت پس از تصفیه


فرآیند نمک زدایی


مزایا و معایب اسمز معکوس

این فناوری برای استفاده در مناطقی که آب دریا یا آب زیرزمینی شور به راحتی در دسترس است مناسب است. اما همانند دیگر روش های تامین آب این روش هم دارای مزایا و محدودیت هایی می باشد که به شرح زیر می باشد:

مزایا

• سیستم بهره برداری ساده است. تنها عامل پیچیده کننده آن منبع تمیز آب تغذیه برای به حداقل رساندن نیاز به تمیز کردن مکرر غشا است.

• سیستم می تواند از پکیج های کامل برای تولید یک آب از چند لیتر در روز تا 750000 لیتر در روز برای آب شور چاه و تا 400000 لیتر در روز برای آب دریا تولید شوند. سیستم مدولار امکان جابجایی بالا را فراهم کرده و تصفیه آب صنعتیRO را برای تامین آب اضطراری در صنایع ایده آل می کند.

• هزینه نصب کم است.

• سیستم RO دارای نسبت فضا / ظرفیت تولید بسیار بالایی هستند که از 25000 تا 60000 لیتر در روز در هر مترمربع متغیر است.

• فناوری های RO می توانند از استفاده به عنوان منبع آب تقریباً نامحدود و قابل اطمینان یعنی دریا استفاده کنند.

• می توان از فناوری های RO برای حذف آلاینده های آلی و غیرآلی استفاده کرد.

• جدا از نیاز به دفع آب نمک، RO اثرات زیست محیطی ناچیزی دارد.

• این فناوری از مواد شیمیایی حداقل استفاده را دارد.

معایب

• غشاها استفاده نادرست به شدت حساس هستند.

• برای حذف ذرات آب ورودی معمولاً نیاز به پیش تصفیه دارد. (به منظور طولانی شدن عمر غشا).

• ممکن است برای سیستم های تصفیه RO که از آب دریا استفاده می کنند، در هنگام هوا متلاطم (که ممکن است باعث احیا مجدد ذرات و میزان مواد جامد معلق در آب تغذیه شود) وقفه در سرویس ایجاد شود.

• بهره برداری از تصفیه خانه های RO نیاز به استاندارد با کیفیت بالا برای مواد و تجهیزات دارد.

• غالباً برای طراحی، ساخت و بهره برداری از تصفیه خانه های RO نیاز به شرکت های تخصصی طراحی تصفیه خانه می باشد.

• آب نمک باید به دقت دفع شود تا از اثرات مخرب محیط زیست جلوگیری شود.

• خطر آلودگی باکتریایی غشاها وجود دارد. در حالی که باکتری ها در جریان آب شور حمل می شوند، رشد باکتری ها بر روی غشا می تواند طعم و بو را در آب محصول وارد کند.

• فناوری های RO به یک منبع انرژی قابل اعتماد نیاز دارند.

• فناوری های نمک زدایی در مقایسه با سایر روش ها مانند استخراج آب زیرزمینی یا برداشت آب باران هزینه بالایی دارند.

فرآیند اسمز معکوس

شرکت مهندسین پیور آکوا با بکارگیری دانش روز و مهندسین متخصص آمادگی ارائه خدمات مشاوره، طراحی و تولید تجهیزات تصفیه آب و آب شیرین کن RO پیش ساخته را دارد. برای ارتباط با کارشناسان با شماره 02188171138 تماس حاصل فرمایید همچنین برای بازدید از سایت بر روی لینک سفارش انواع آب شیرین کن RO کلیک نمایید.




وبگردی