آفتاب

130 هزار زندانی در جشن های گلریزان آزاد شدند

130 هزار زندانی در جشن های گلریزان آزاد شدند

تبریز- ایرنا- مدیرعامل ستاد دیه کشور به آزادی 130 هزار زندانی جرایم غیرعمد در جشن های گلریزان سه دهه گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته با کمک مردم در این جشن‌ها‌، هفت هزار و 932 نفر با بدهی حدودا 15 هزار میلیارد ریال از زندان‌های کشور آزاد شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید اسدالله جولایی یکشنبه شب در شانزدهمین دوره جشن گلریزان ستاد دیه آذربایجان شرقی در تالار معلم تبریز افزود: پارسال حدود 400 جشن گلریزان برگزار شد، اما امسال بدون لحاظ استان‌های سیل زده، بیش از 300 جشن گلریزان در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: سال های قبل استان‌ خوزستان نیز در برپایی جشن گلریزان پیشقدم بود، اما امسال به دلیل سیل‌زدگی، جشن گلریزان در این خطه برگزار نمی‌شود.
وی با اشاره به این که استقبال مردم تبریز از جشن گلریزان بی‌نظیر بوده و می‌تواند الگوی سایر استان‌ها باشد، اضافه کرد: شور و شعور در جشن گلریزان تبریز با حضور همه اقشار مردم را در کم‌تر جایی می‌توان دید.
جولایی با اشاره به برگزاری اولین جشن گلریزان در سال 1369 تشریح کرد: امسال سی و دومین جشن گلریزان را در اتاق بازرگانی ایران برگزار کردیم و رهبر معظم انقلاب با کمک 400 میلیون تومانی، رییس جمهوری با کمک 270 میلیون تومانی، رییس قوه قضاییه با کمک 50 میلیونی، رییس قوه مقننه با کمک 30 میلیون تومانی و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با کمک 20 میلیون تومانی آغازگر این جشن شدند.

** گلریزان تجلی اجرای دستور دینی 'انفاق' است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز نیز در این آیین با بیان این‌که جشن گلریزان، تجلی اجرای دستور دینی «انفاق» است، گفت: گلریزان، سنتی است که از قدیم رسم بوده و در آن کمک‌هایی برای نیازمندان جمع آوری می‌شود.
حجت‌الاسلام سیدمحمد علی آل هاشم افزود: ایرانیان از دیرباز بر اساس تکریم و نوع دوستی خود همواره بر این آیین همت گماشته‌اند و آن را شکرانه نعمت خداوندی می‌دانند.
وی با تاکید بر این‌که زیباترین حرکت‌های بشردوستانه طی تاریخ در قالب سنت گلریزان اتفاق افتاده است، اظهار کرد: ساخت بنای تاریخی ۳۳ پل نمونه‌ای به جای مانده از این آیین معنوی و سنتی است، زیرا شاه عباس برای ساخت این بنا از مردم کمک خواست و آیین گلریزان برپا کرد.
وی یادآوری کرد: در گذر زمان، گلریزان از زورخانه‌ها به خانه‌ها کشیده شد، به طوری که زنان نیز در این سنت حسنه مشارکت و در قالب سفره حضرت ابوالفضل(ع)، گلریزان کوچکی به پا می‌کردند.
امام جمعه تبریز اضافه کرد: این آیین سنتی امروز جلوه‌ای باشکوه‌تر گرفته و مردان و زنان ایران اسلامی به صورت گسترده در آیین گلریزان شرکت می‌کنند.
وی با بیان این‌که جشن گلریزان، بخشش امید برای ناامیدان و نیازمندان است، افزود: همه ساله جشن گلریزان با کمک و هدیه رهبر معظم انقلاب کلید می‌خورد.
حجت‌الاسلام آل‌هاشم گفت: ماجرای عفو زندانیان نیز در جمهوری اسلامی ایران از زمانی که سید اسدالله لاجوردی ریاست سازمان زندان‌ها را برعهده داشت، آغاز شد.

** آزادی 440 زندانی جرایم غیرعمد آذبایجان شرقی با کمک‌های مردمی
رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت:سال گذشته بیش از 440 زندانی با کمک‌های مردم خیر استان آزاد شدند و به آغوش خانواده‌هایشان بازگشتند.
حکمتعلی مظفری افزود: بدهی 440 نفری که سال گذشته آزاد شدند، بیش از 123 میلیارد تومان بود که با کمک مردم خیر استان پرداخت شد.
وی گفت: بخشی از بدهی این افراد با تقسیط و بخشی نیز با ارائه تسهیلات بلا عوض از محل کمک‌های مردمی پرداخت و این کمک‌ها بعد از انجام تحقیقات و احراز استحقاق توسط ستاد دیه در اختیار نیازمندان قرار داده شد.
وی ضمن قدردانی از اقدامات خیرخواهانه مردم خیر آذربایجان شرقی ادامه داد: با کمک‌های خیرخواهانه مردم، تعداد قابل توجهی به آغوش خانواده‌هایشان بازگشتند.
شرکت کنندگان در شانزدهمین جشن گلریزان تبریز 40 میلیارد ریال برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کمک کردند؛ پارسال نیز در جشن گلریزان تبریز 30 میلبیارد ریال کمک جمع شده بود.
518
کد N2172975

وبگردی