آفتاب

بازار سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در قاب

بازار سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در قاب

بازار سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی امروز به کار خود پایان داد که شاید چانه‌زنی سر قیمت فیلم‌ها همچنان بین خریداران و فروشندگان ادامه پیدا کند.

به گزارش ایلنا، برای ورود به بخش بازار سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر باید کارت ورودی مخصوصی داشت، مانند کارت خریدار ولی با کارت هایی نظیر کارکنان جشنواره هم می‌شود به آن وارد شد. دو راهرو موازی هم، اولین چیزی است که در بدو ورود بعد از غرفه بنیاد سینمایی فارابی دیده می شود.

کمی که با مسئولان غرفه فارابی گپ می زنم متوجه می شوم که اولویت آنها در سال جدید تفاهم برای تولید کارهای مشترک با کشورهای منطقه و همسو است. و البته شرایط متغیر ایران در حوزه بین الملل و محدودیت های ایجاد شده کار را بر آنها مشکل تر از سال قبل کرده است. اولویت دیگر آنها استفاده از پلت فرم هایی مانند OTT است.

کمی آنطرف‌تر غرفه کانون پرورشی کودکان قرار دارد که با پنج اثر انیمیشن کوتاه و دو اثر داستانی بلند با نام های «شب ترسناک لومو»، «گرگمو گله میبرم»، «باد دوچرخه سوار»، «سگی که مرض داشت»، «قهرمان»،«ناک اوت» و «دوچ» پا به بازار گذاشته است. طبق اظهارات مسئولان این غرفه، لبنان، فرانسه، ژاپن، عراق، نپال، بنگلادش، امارات متحده عربی و رادیو تلویزیون اسلواکی از جمله کشورهایی بودند که نمایندگانشان مذاکراتی با آنها داشتند. همچنین به تفاهم رسیدن برای نمایشی در ژاپن و مذاکره با شبکه طه لبنان جزو دیگر فعالیت های کانون پرورشی کودکان و نوجوانان است.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی غرفه دیگر در راهرو بود، شیرین نادری مدیر امور بین الملل این موسسه هم ضمن تشکر از فاطمه جواهر ساز مدیر بخش بازار سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برای اینکه در شرایط سخت اقتصادی و تحریم ها علیه ایران توانست خریداران خارجی زیادی به کشور دعوت کند، نمایندگان جشنواره های پوسان، یاماگاتا، مانهایم، ونیز، لوکارنو و هایدلبرگ را از جمله کسانی دانست که مذاکراتی را با آنها انجام داده است. او علاقه این افراد را بیشتر فیلم های مستند و انیمیشن عنوان کرد. این مرکز همچنین از کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان، ترکیه و عراق در غرفه حضور دارند.

کمی جلوتر با علی قاسمی، مسئول غرفه پرشیا فیلم برخورد کردم. وی با اشاره به هشت عنوان به نام های «پیرمردها نمی میرند»، «پیلوت»، «بی وزنی»، «قسم»، «مردی بدون سایه» و «دابلن که در بازار جشنواره جهانی فیلم فجر ارائه کرده است، بازار امسال را از نظر کیفی خوب ارزیابی کرد. وی با نام بردن از حضور نمایندگان جشنواره های بوسان، تورنتو، نوتردام و تالین در غرفه پرشیا فیلم از ملاقاتش با خریداران فرانسوی، اسپانیایی و ترک خبر داد.

علی از من جدا میشود و من راهم را در راهروی بازار ادامه می دهم، جایی که غرفه های ایرانی و خارجی دیوار به دیوار هم محصولات خود را عرضه می کنند. دَرِ غرفه ها یکی درمیان یا دو تا درمیان بسته شده و این طور به نظر می رسد که مسئول غرفه هنوز نیامده ولی حقیقت چیز دیگری است و باید برای فهمیدنش کمی منتظر ماند تا به انتهای راهرو و فضای بزرگ دایره مانندی رسید که بایرز لانژ (Buyer’ s lounges) بود. جایی که شاید بتوان نام لابی بازار را بر آن گذاشت، با میزها و صندلی هایی که بی شباهت به لابی هتل نیستند.

حالا می شود مسئولان غرفه های تعطیل شده را دید، در حالی که مشغول گپ زدن با مشتری یا خریداران بلقوه خود هستند. آدمهایی از ملیت های مختلف که شاید موضوع صحبت های پر حرارتشان چانه زنی درمورد قیمت فیلم ها باشد. اطراف لابی بازار هنوز غرفه هایی مشاهده می شوند که بارزترینشان «هنر و تجربه» است که مسئولش میگوید امسال برای معرفی فعالیت هایشان در جشنواره حضور پیدا کرده اند و هدفشان پیدا کردن رابط هایی است که بتوانند با کمک آنها در کشورهای مختلف هفته های فیلم برگزار کنند.

از غرفه هنر و تجربه که خارج می شوم یکی از مهمانان جشنواره به گرمی با زبان انگلیسی من سلام می کند گویا که سوالی از من دارد، در گپ کوتاهی با او متوجه می شوم اسمش کلیم ارجان (calim ercan) و نماینده شرکت آتلانتیک مدیا از کشور ترکیه است. کلیم مردم ترکیه را علاقه مند به آثار تاریخی ایرانی به خصوص سریال های تلویزیونی در این حوزه معرفی کرد. او گفت پیش از این سریال هایی مانند اصحاب کهف و حضرت مریم را خریده و آنها را در شبکه های ترکیه به نمایش درآورده است.

وقتی از کلیم نظرش را در مورد فیلم های سینمایی ایرانی پرسیدم از مجید مجیدی به عنوان کارگردانی شناخته شده در ترکیه نام برد و البته فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی را اثری محبوب در بین علاقه مندان سینما در ترکیه دانست.

با او خداخافظی میکنم و قبل از اینکه به غرفه IRIB که آخرین غرفه بازار است بروم سری به غرفه فیلیمو زدم. محمد باقر تیموری مدیر محتوای شرکت فیلیمو-صبا ایده، مدعوین بازار امسال را نسبت به سال پیش بسیار عملگراتر در امر خرید و فروش محتوا میداند چرا که برای اولین بار توانستند محتوای خود را در بازار بفروشند. وی از حضور نمایندگان کمپانی های فروش محتوای بلغاری و آلمانی ابراز خرسندی کرد.

ما پا در غرفه ای با پوسترهای آشنا از سریال های تلویزیونی میگذارم، غرفه IRIB. مسئول این غرفه حضور آنها در بازار جشنواره را تنها محدود به فروش محصولات نمی داند چرا که آنها خود یکی از خریداران بزرگ در این حوزه هستند. او از ترکیه، کردستان عراق و ازبکستان به عنوان کشورهایی که تا به امروز برای خرید به این غرفه مراجعه کرده اند نام برد و البته اشاره کوتاهی به فروشنده های آثار آلمانی کرد برای ارائه محصولشان به غرفه IRIB کرد.

بازار سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور 29 غرفه ایرانی و 11 غرفه خارجی تا 2 اردیبهشت به کار خود ادامه خواهد .

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره [email protected] است.

سی‌و‌هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.

کد N2148873

وبگردی