آفتاب

جشنواره‌های فرهنگی و سوگواره عاشورایی در ابنیه تاریخی صندوق احیا

جشنواره‌های فرهنگی و سوگواره عاشورایی در ابنیه تاریخی صندوق احیا

تهران - ایرنا - مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، گفت: 9 رویداد فرهنگی در ابنیه تاریخی صندوق احیاء در 6 ماهه نخست سال 98 همچون سال گذشته به صورت مستمر و با محوریت صنایع‌دستی، گردشگری غذا و میراث ناملموس برگزار می‌شود.

به‌ گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از اماکن فرهنگی تاریخی، پرهام جانفشان، افزود: نخستین رویداد فرهنگی سال جاری 3 تا 10 اردیبهشت با عنوان «سرو» در خانه تاریخی «آقازاده» ابرکوه برگزار می شود و سپس از تاریخ 15 الی 22 اردیبهشت ماه خانه «حسن‌پور» اراک به میزبانی ادامه این برنامه با عنوان جشنواره «آفتاب» با اتکا به داشته‌های بومی خود خواهد نشست.
وی ادامه داد: کاروانسرای تاریخی افضل شوشتر استان خوزستان دیگر بنای در حال بهره‌برداری صندوق احیاء است که 19 الی 26 خردادماه با عنوان جشنواره «دیبا»، برنامه‌های ویژه‌ایی را برای پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در نظر خواهد گرفت.
جانفشان افزود : در ادامه برگزاری جشنواره های فرهنگی و در روزهای ابتدایی تیرماه (یکم تا پنجم)، حمام «عبدالخالق» سنندج میزبان جشنواره «آبیدر» با توجه به زیبایی‌های کم‌نظیر کردستان و این بنای تاریخی، خواهد بود.
وی افزود: برگزاری جشنواره «برنج عنبربو» دیگر برنامه فرهنگی است که از تاریخ 23 تا 29 تیرماه ماه در کاروانسرای تاریخی «میرغلام هاشمی» ایلام برگزار می‌شود و بعد از این مراسم، حمام «اتحادیه» ارومیه میزبان جشنواره «بیدمشک» خواهد شد.
جانفشان تصریح کرد: «بادگیرخانه کلانتر» دیگر مقصد گردشگری است که جشنواره « کلندا» در آن از 20 تا 27 مرداد برگزار خواهد شد و پس از آن کاروانسرای «سعد السلطنه» قزوین از 3 تا 9 شهریورماه شاهد برگزاری جشنواره «مینودر» خواهد بود.
رئیس هیات مدیره صندوق احیای بناهای تاریخی، یادآور شد: از 20 تا 27 شهریور همزمان با آغاز دهه دوم محرم مراسم ویژه عزاداری سنتی شهر گرگان با عنوان سوگواره عاشورایی در خانه «باقری‌های» این شهر برگزار خواهد شد.
نام جشنواره های یاد شده با توجه به ویژگی شاخصی که در مناطق جغرافیایی بناها واقع شده، انتخاب شده و از جمله اهداف برگزاری رویدادهای فرهنگی صندوق احیا، پرداختن به صنایع‌دستی، هنرها، آئین‌ها و غذاهای بومی همگام با معرفی ابنیه تاریخی است که می‌تواند نقش اثربخشی در حفظ هویت سرزمینی داشته باشد.
از دیگر سو با ارائه و معرفی این داشته‌های ارزشمند جوامع محلی، می‌توان زمینه آشنایی بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را با این خرده فرهنگ‌ها فراهم ساخت و بسیاری از این ثروت‌های میان نسلی را از خطر فراموشی نجات داد.
در سال گذشته، 20 جشنواره فرهنگی در 18 بنای تاریخی صندوق احیا برگزار شد که استقبال علاقه‌مندان از این حوزه، زمینه تبدیل بسیاری از این بناها را به مراکز فرهنگی فراهم ساخته است.
فراهنگ**3377** 9053
کد N2147541

وبگردی