آفتاب
نماینده قصر شیرین در مجلس:

دیوارکشی و لایروبی رودخانه ها باید مورد توجه قرار گیرد

دیوارکشی و لایروبی رودخانه ها باید مورد توجه قرار گیرد

تهران-ایرنا-نماینده مردم قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی گفت: دیوارکشی و لایروبی رودخانه ها باید مورد توجه اساسی قرار گیرد تا دیگر شاهد خسارات ناشی از سیل نباشیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، فرهاد تجری نماینده قصر شیرین در خصوص خسارات ناشی از وقوع سیلاب های اخیر در کشور اظهارداشت: در استان کرمانشاه سیل و زلزله بالغ بر یک هزار و 760 میلیارد تومان خسارت به کشاورزان و زیرساخت های استان وارد کرده است که امیدواریم به این استان نگاه ویژه ای شود.
وی افزود: نبود قوانین ستاد مدیریت بحران یکی از معضلات است که مجمع مدیریتی کشور و نمایندگان آن را لمس کرده اند، امیدواریم آن را با اولویت برای تعیین تکلیف به صحن آورده و تصویب شود، زیرا به کاهش خسارات و در نظر گرفتن تدابیر پیشگیرانه کمک می کند
نماینده قصر شیرین در مجلس ادامه داد: دیوارکشی و لایروبی رودخانه ها و مسیل ها یکی از نیازهاست که در چند سال گذشته مورد غفلت واقع شده بود.
تجری همچنین گفت: تعطیلی پروژه های سدسازی طی چند سال گذشته، سیاست وزارت نیرو بود که باید در آن تجدیدنظر کنند، علی رغم دستور وزیر نیرو در زمینه از سرگیری احداث سدهای استان، دو سال است که سدهای استان کرمانشاه در مناطق گرمسیری تعطیل هستند.
تجری افزود: در استان کرمانشاه سدی با 26 درصد پیشرفت با توجیه غیرمنطقی تعطیل شد که عواقب آن را در سیل اخیر مشاهده کردیم.

**نماینده اصفهان: با تحریک کنندگان افکار عمومی در توسعه سدسازی کشور برخورد شود
حیدرعلی عابدی نماینده اصفهان در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در خصوص حوادث سیلاب های اخیر در کشور گفت: در شهرستان سمیرم و فریدون شهر خساراتی به مردم وارد شده است و در شهرستان های نائین و اصفهان سیل سبب شده که قنات های متعددی دچار آسیب شده و برای کشاورزان مشکلاتی ایجاد کند.
وی افزود: افرادی با تحریک افکار عمومی مانع توسعه سدسازی در کشور شده اند در حالی که این سدها می توانست برای کشور یک فرصت باشد لذا باید این افراد که جوسازی کرده اند شناسایی و وزارت نیرو که مسئول مستقیم این حادثه است، پاسخ این جوسازی ها را دهد.
عادبی ادامه داد: وزارت نیرو باید امروز پاسخگو باشد که چرا 65 درصد سد زاینده رود خالی است، تمام گنجایش سد زاینده رود یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب است که عددی ناچیز در برابر ده ها میلیارد آبی بوده که به خلیج فارس راه پیدا کرد، چرا وزارت نیرو مدیریت نکرد و ساخت ده ها سدی را که می توانست به عنوان یکی از ذخایر اصلی کشور سال های آینده را تامین کند، پیش بینی نکرد.
وی گفت: هنوز 95 درصد تالاب گاوخونی خشک است، هنوز 95 درصد این تالاب آبگیری نشده که با این وضعیت نباید توهم برای کسانی که در بالادست به زاینده رود تجاوز کرده اند ایجاد شود تا طرح های غیرقانونی خود را توسعه دهند.
نماینده اصفهان افزود: وزارت نیرو باید در موضوع سد بهشت آباد و سایر سدهای ذخیره سازی استان اصفهان به درستی عمل کند و تسلیم جوسازی ها نشود.

**نماینده بویراحمد و دنا: به استان کهکیلویه و بویراحمد 2 هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از سیل وارد شد
غلام محمد زارعی نماینده بویراحمد و دنا در خصوص حوادث سیلاب های اخیر در کشور گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان های سیل زده کشور است، اما متاسفانه به دلیل نجابت مردم و تلاش های مسئولان این موضوع کمتر در فضای رسانه ای و تصمیم گیری مطرح شده است.
وی با اشاره به خسارت 2 هزار میلیارد تومانی ناشی از سیل در بخش های کشاورزی، پرورش آبزی گفت: لازم می دانم از وزیر راه و شهرسازی که به استان کهگیلویه و بویراحمد تشریف آوردند و با صبوری بخش های مختلف خسارت دیده را بررسی کردند، صمیمانه تشکر کنم. وی اظهار امیدواری کرد: سایر وزرا در بخش های دیگر به استان بیایند و موضوعات مرتبط را از نزدیک مشاهده کنند و ببینند که مردم دچار چه مسارت های سنگینی می شدند.
زارعی ادامه داد: به دلیل بارندگی های بی سابقه بالای 1200 میلیمتر در این استان در مدت 40 ساعت بیش از 300 میلیمتر بارندگی داشته ایم که خسارت های بسیار سنگینی به بخش های مختلف استان وارد کرد. امیدواریم تصمیم گیرندگان از فضای تصمیم گیری برای جبران خسارت نگاه عادلانه و منصفانه ای داشته باشند.
وی اظهار داشت: ما در فضای رسانه ای سروصدایی به پا نکردیم به همین دلیل به نظر می رسد خسارت این استان تا حدودی نادیده گرفته شده است. خواست و اراده مردم در مسئله سیل این استان این است که مسئولان در بخش های مختلف تصمیمات عادلانه ای بگیرند. متاسفانه واحدهای مسکونی بسیاری در این استان تخریب شدند و هیچ رسیدگی صورت نگرفته است

**نماینده اسفریاین در مجلس: موضوع سیل، ناکارآمدی مدیریت بخش های مختلف را نشان داد
هادی قوامی نماینده اسفراین درخصوص حوادث سیلاب های اخیر در کشور گفت: این اتفاق ناگوار، ناکارآمدی ما در مدیریت بخش های مختلف را نشان داد، سد بیدواز که در سال 89 به بهره برداری رسید، در سال 92 با مشکل مواجه شد.
وی افزود: در حال حاضر که نمی توانند سیلاب را مهار کنند، تمام زمین های کشاورزی پایین دست سد بیدواز زیر آب رفته و تمام محصولات کشاورزی این منطقه را از بین رفته است، اگر سدهایی چون قردانلو درست شده بود، بخش زیادی از سیلاب ها مهار می شد و خسارتی به روستاها و کشاورزان وارد نمی شد، بیش از 6 هزار واحد مسکونی در خراسان شمالی به دلیل گلی بودن واحدها، دچار آسیب شده و به راحتی فروریخته است.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عشایر در سراسر کشور به دلیل اینکه خانه هایشان در اطراف رودخانه بوده تخریب شده است، ما تقاضا کردیم با مصالح مقاوم تری ساخته شود.
سیام**9121**1058** 1336
کد N2140040

وبگردی