آفتاب
گزارش تحلیلی؛

راز چشم دوختن ترامپ به منطقه راهبردی شرق فرات

راز چشم دوختن ترامپ به منطقه راهبردی شرق فرات

منطقه شرق فرات در سوریه از اهمیت به سزایی برخوردار است و همین موضوع سبب توجه بازیگران مهم منطقه ای و بین المللی به آن شده است.

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: منطقه شرق فرات پس از اینکه ارتش سوریه بسیاری از مناطق را به آغوش دمشق بازگردانده است؛ هم اکنون در کانون توجه جدی قرار دارد به ویژه که مقامات سوریه همواره بر ضرورت کنترل دمشق بر همه اراضی این کشور تاکید کرده اند و همین موضوع سبب توجه بازیگران مهم منطقه ای و بین المللی به آن شده است.

بر اساس گزارشی که چندی قبل سازمان فائو و بانک بین المللی درباره مدیریت منابع آبی منتشر کردند؛ کمبود آب در خاورمیانه و شمال آفریقا ممکن است که عامل بی ثباتی شود.

تحرکات ائتلاف بین المللی و متحدانش برگرفته از اهمیت تسلط بر منابع آبی و انرژی در شرق فرات استتحرکات ائتلاف بین المللی و متحدانش برگرفته از اهمیت تسلط بر منابع آبی و انرژی در شرق فرات است. آنها برای بهره کشی بیش از حد منابع آبی سوریه در حوضه فرات گام برداشتند. آنها درست روی مناطقی دست گذاشته اند که دارای منابع آبی قابل ملاحظه است به طوری که الرقه به تنهایی ۷۰ درصد از منابع آبی سوریه را در خود دارد و این منطقه همچنین دارای زمین های حاصلخیز و محل کشت مهم محصولات کشاورزی سوریه است.

هدف از تسلط بر مناطق حوضه فرات تحت فشار قرار دادن دولت سوریه است. اصولا جنگ در سوریه علاوه بر تاثیرات مخرب زیرساختهای سوریه به بخش کشاورزی سوریه آسیب زیادی وارد کرده است و عدم امکان کشت وبرداشت محصولات سبب شده است که شمار زیادی از کشاورزان، اراضی کشاورزی را رها کنند که این از نظر جمعیت شناختی نیز آسیب فراوانی به سوریه وارد کرده است.

کشورهایی که جنگ ضد سوریه را به راه انداختند در راستای آلوده کردن منابع آبی، آلوده کردن هوا و از بین بردن خاک حاصلخیز سوریه نیز گام برداشتند و انسان سوری برای آنها ذره ای اهمیت ندارد. آنها هنگامی هم که بحث بازسازی را مطرح می کنند در واقع فقط هدفشان ریختن سم در عسل است زیرا هدفشان کسب تجارت است بدون اینکه در مسیر پیشرفت سوری ها گامی بردارند.

اهمیت راهبردی منطقه شرق فرات از نگاه آمریکایی ها

این تحرکات آنها با طرح توسعه طلبانه تل آویو مبنی از نیل تا فرات همسو است تا ثروت های منطقه شرق فرات به ویژه منابع آبی را در کنترل بگیرند. آنها روی دیرالزور انگشت گذاشته اند زیرا می دانند که این استان واقع در شرق فرات دومین استان سوریه از حیث مساحت(حدود ۳۳ هزار کیلومتر مربع) محسوب می شود. بیشتر تولید نفت سوریه در این مناطق است و غنی ترین منابع گازی سوریه را داراست. شرق فرات دارای مهمترین و بزرگترین میادین نفتی از حیث مساحت و تولید است به ویژه که میدان نفتی «العمر» قبل از سال ۲۰۱۱ حدود ۳۰۰ بشکه در روز نفت تولید می کرد.

کد N1991084

وبگردی