آفتاب

ولایتی: واتیکان محرک مغولان برای حمله به ایران بود

ولایتی: واتیکان محرک مغولان برای حمله به ایران بود

تهران-ایرنا- رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران با اشاره به این که متأسفانه تمدن اسلام و ایران همواره در معرض تهاجم دشمنان بوده است، گفت: واتیکان محرک مغولان برای حمله به ایران بود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، علی اکبر ولایتی در جلسه 202 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر لزوم حفاظت از میراث معنوی تمدن ایرانی اسلامی گفت: شهر اصفهان به عنوان یک نمونه از شهرسازی تمدن ایران اسلامی باید به صورت جزیی مورد مطالعه دقیق قرار گیرد.
وی افزود: در نگاه اسلامی به شهرسازی، شهر به عنوان 'زیست بوم' شامل همه ابعاد مادی و معنوی زندگی انسان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی از بناهای ساخته شده در شهر اصفهان از منظر معماری هنوز هم اعجاب انگیز هستند.
رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گفت با اشاره به این که متأسفانه تمدن اسلام و ایران همواره در معرض تهاجم دشمنان بوده است، افزود: کلیسای کاتولیک واتیکان و پاپ با تحریک مغول ها برای حمله جهان اسلام در یک برهه زمانی جهان اسلام را از دو جبهه با جنگ های خونین درگیر کردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در این برهه که جهان اسلام از جبهه شرق با مغولان درگیر شده از جبهه غرب نیز درگیر جنگ های صلیبی شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پیرامون 'میراث فرهنگی ناملموس' و 'همایش زکریای رازی' پرداختند.
در این جلسه گزارشی هم پیرامون اقدامات صورت گرفته به منظور حفاظت از میراث ناملموس فرهنگی در کنوانسیون های بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این گزارش با اشاره به دغدغه و توجه جامعه جهانی به موضوع حفظ میراث فرهنگی پس از جنگ جهانی دوم، برخی از کنواسیون ها و مقاوله نامه های بین المللی امضا شده در این زمینه مورد اشاره قرار گرفت؛ ضمن آنکه با اشاره به ثبت 10 اثر از طرف کشورمان در بخش میراث معنوی نزد مراجع بین المللی برخی از تلاش ها برای افزایش سهم کشورمان در این حوزه نیز تشریح شد.
همچنین در بخش دیگری از این گزارش، با اشاره به برخی از جلوه های فناوری حفر قنات در کشورمان، روند ثبت برخی از قنات های کشورمان به عنوان یکی از جلوه های بارز تمدن اسلامی ایرانی بررسی شد.
در پایان جلسه نیز اعضای کمیته فرهنگ و تمدن با تأکید بر لزوم تلاش بیشتر برای ثبت و حفاظت آثار فرهنگی، معرفی این آثار به جهانیان را نیز مورد تأکید قرار دادند.
فراهنگ**9187** 1568
کد N1412339

وبگردی