آفتاب
یک مقام قضایی عنوان کرد

حمل چاقو به عنوان یک وسیله دفاعی فکر و فرهنگ اشتباه است

حمل چاقو به عنوان یک وسیله دفاعی فکر و فرهنگ اشتباه است

سرپرست محاکم کیفری 2 کرمان، با اشاره به جرائمی که می تواند مقدمه ارتکاب قتل باشد، بیان کرد: تصور غلطی که برخی اشخاص در بحث حمل چاقو دارند، به ویژه افرادی که چاقو را یک وسیله دفاعی تلقی و از آن استفاده می کنند، باعث شده در مواردی این حمل، منجر به قتل هم بشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، "علی میرزابیگی" پیش از ظهر امروز 31 شهریورماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حمل چاقو به عنوان یک وسیله دفاعی یک فکر و فرهنگ اشتباه است و اگر افراد تسلط بر روح و روان خود را داشته و از خشم دوری کنند، بهترین راهکار است به جای اینکه بخواهند با فرد دیگر درگیری پیدا کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه وقوع قتل های چند روز اخیر به علت خشم آنی بود که تحمل پذیری پایین افراد موجب این امر شده است تصریح کرد: یکی از نقش هایی که مجازات اعمال می کند پیشگیری از وقوع جرم به لحاظ پیش آگاهی برای کسانی است که احتمالا می خواهند مرتکب جرم شوند.

میرزابیگی با اشاره به وقوع چند فقره قتل طی دو هفته گذشته در کرمان گفت: این قتل ها بر اثر ایراد جرح با چاقو رخ داده و همه این قتل ها مقدماتی دارند.

معاون قضایی دادگستری شهرستان کرمان با اشاره به جرائمی که می تواند مقدمه ارتکاب قتل باشد، بیان کرد: تصور غلطی که برخی اشخاص در بحث حمل چاقو دارند، به ویژه افرادی که چاقو را یک وسیله دفاعی تلقی و از آن استفاده می کنند، باعث شده در مواردی این حمل، منجر به قتل هم بشود، حتی چنانچه خود قاتل ارتکاب قتل را مد نظر نداشته باشد. زیرا در یک لحظه غلبه خشم و هیجانات که برای فرد ایجاد می شود، باعث می شود کنترل آن شی را از دست داده و موجب ایجاد جراحت شدید و قتل شود.

وی افزود: در هر صورت حمل چاقو به نوعی بحث ارتکاب جرح عمدی و در مواردی قتل عمدی را به صورت بالقوه در خود نهفته دارد.

میرزابیگی اظهار کرد: یکی از جرائمی که در تعزیرات مورد توجه قانون گذار است، قدرت نمایی و تهدید با چاقو است و اگر منجر به جرح عمدی شود، جرم ایجاد جرح عمدی مطرح است و آلات مشابه مانند قمه و شمشیر که به مراتب می تواند آثاری زیانبارتر از چاقو داشته باشد، مورد توجه قانونگذار بوده است.

وی تصریح کرد: طبق ماده 617 تعزیرات در صورت ارتکاب و احراز ارکان جرم انتسابی، قانون گذار مجازات درجه 6 را برای افرادی که با چاقو یا هر وسیله دیگری قدرت نمایی و دیگران را تهدید می کنند، در نظر گرفته که شامل حبس از شش ماه تا دو سال و 74 ضربه شلاق تعزیری است.

وی با اشاره به برخی اعمال و رفتار خلاف قانون در سطح شهر اظهار کرد: این موارد با عنوان اخلال در نظم عمومی یاد می شوند و می توان به حرکات نمایشی خودرو و موتورسیکلت، اقدامات نامتعارف در کاروان های عروسی و ... اشاره کرد که قانونگذار برای این جرائم مجازات درجه شش ماده 618 یعنی حبس از سه ماه تا یک سال را پیش بینی کرده است.

میرزابیگی اظهار کرد: در مورد افرادی که اقدام به کبوترپرانی در محله ها کرده و موجب سلب آسایش همسایه ها می شوند نیز ماده 618 می تواند موضوع را پوشش بدهد.

معاون قضایی دادگستری شهرستان کرمان تصریح کرد: نزاع در معابر، دعوای لفظی، تعرض به افراد و راه بندان در قالب ماده 618 قابلیت مجازات را دارد و باید در اعمال مقررات قانونی ارکان سه گانه جرم از جمله رکن قانونی، مادی و روانی را احراز کنیم تا بتوانیم فرد را مجازات کنیم.

سرپرست محاکم کیفری 2 کرمان در ادامه تاکید کرد: در گذشته و دوره فعلی مدیریت قضایی کشور و استان، در بحث جرائم امنیتی همیشه موضوع غیرقابل اغماض و مورد تاکید مسئولان است.

انتهای پیام

کد N966889

وبگردی