آفتاب

پایان جشنواره قلم زرین با تجلیل از سلحشور

پایان جشنواره قلم زرین با تجلیل از سلحشور

آیین اختتامیه جشنواره قلم زرین با تجلیل از فرج الله سلحشور با حضور حداد عادل، محسن مومنی شریف، مجتبی رحماندوست و جمال شورجه در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بخش ابتدایی از فرج الله سلحشور بخاطر 33 سال فعالیت اسلامی در سینما تجلیل به عمل آمد. سلحشور که فعالیت خود را از سال 61 با توبه نسوح آغاز کرد در سمت بازیگر، چهره پرداز، تهیه کننده، فیلم نامه نویس و کارگردان به کار خود ادامه داد. از او که در تشکیل حوزه هنری بسیار موثر بود در روز قلم تجلیل شد. رضا براهنی، حداد عادل و کامران پارسی نژاد درباره خصوصیات فنی و اخلاقی سلحشور صحبت کردند.

فرج الله سلحشور در این مراسم ضمن بیان اینکه مراسم بزرگداشت برای من زیاد است گفت: ما عادت کرده‌ایم تا به تراوشات ذهنی خودمان تکیه کنیم، در حالی که واقعیت بیشتر از ذهن ماست. یک بزرگی به من گفت فاصله قصه واقعی تا قصه ساخته ذهن انسان حدفاصل انسان تا خداست. قصه ای که واقعیت دارد را خداوند با قضا نوشته است، اما قصه ذهنی را انسان ساخته است. همه می‌دانیم خداوند آنچه را که بهتر بود در قرآن آورده است که انسان را هدایت کند.

وی در ادامه افزود: ضرری که سینما به انقلاب زد اگر بیشتر از ضرر بانک‌ها نباشد کمتر نیست. آرزوی بنده این است که سینمای اسلامی راه بیاندازم. بنده داستان‌های واقعی ساخته‌ام، کسانی که این کار را دیده اند معتقدند که دارای ظرافت در عین سادگی هستند.

حداد عادل ضمن بیان اینکه به دلیل اطلاعات کم از سینما در موردش خیلی صحبت نمی‌کند، گفت: همه در مورد سلحشور می‎گویند که نوآوری اسلامی را وارد سینما کرده است. در زمان قبل از انقلاب سینما برای خانواده‌ها به نوعی یک کابوس بود زیرا در سینما بجز چند کار انگشت شمار همگی دارای مفهوم غیر اخلاقی بودند، که در اصطلاح به آن فیلم فارسی می‌گویند. تلقی فیلم سازان این بود که وقتی دستگاهی به عنوان ظرف از غرب وارد ایران شود مظروفش هم باید غربی باشد، وقتی فیلم سازی از غرب آمده بازیگران زن و مرد ما همچون بازیگران خارجی رفتار کنند. انقلاب و امام به ما جرات بازگشت به خویش را داد.

وی در ادامه افزود: پس از انقلاب فرهنگی بنده تعدادی از دانشجویانی که به علت تغییرات کاری نداشته و علاقمند به کمک در صدا و سیما بوده‌اند را در دوره‌های آموزشی جمع کردم. آنچه که من در آن زمان به عنوان آرزو می‌پنداشتم اکنون به صورت واقعیت جلو چشمان من است. زمانی که سریال حضرت یوسف ساخته سلحشور را می‌دیدم یاد آرزوهای سال 58 و 59 خودم می‌افتادم.

محمدرضا سرشار، رییس انجمن قلم در تشریح 15 سال فعالیت انجمن گفت: این انجمن پس از ثبت روز ملی قلم در 14 تیر ماه و با تکیه بر درآمد که اکثرا از حق عضویت‌ها به دست می‌آید به فعالیت‌هایی همچون اعطای معادل، اعطای وام قرض الحسنه، ایجاد فرصت برابر از طریق فرستادن رایگان اساتید به مناطق که دارای تشکل ادبی باشند مانند استان گلستان که این طرح در آن انجام شد، برگزاری کلاس‌ها و جلسات نقد و ... پرداخته است. همچنین انجمن قلم تلاش فراوانی برای شغل محسوب شدن شاعری و نویسندگی انجام داده است که به موجب قانون نویسندگان و شاعران بتوانند شورای صنفی داشته باشند.

کامران پارسی‌نژاد، دبیر جشنواره گفت: در شرایط کنونی کشورمان مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته است یکی از وظایف نویسندگان و شاعران شناسایی روند شکل گیری رویدادهای مهم و تاثیر گذاری و تاثیر پذیری هر رویداد بر دیگری است. «انجمن قلم ایران» با برپایی جایزه قلم ایران بر آن است تا به گزینش، معرفی و تقدیر آثار ناب ادبی بپردازد.

هیئت داوران سیزدهمین جایزه قلم زرین از بین 700 عنوان مجموعه شعر، 600 عنوان مجموعه داستان کوتاه و رمان، 100 عنوان نقد و پژوهش منتشر شده در سال 93 یک اثر به عنوان برگزیده و آثاری چند را شایسته تقدیر دانستند.

انتهای پیام

کد N880264

وبگردی