آفتاب
ولایتی در مرکز مطالعات ارتش چین:

ایران در مذاکرات مقابل زیاده خواهی غربی ها ایستادگی می کند

ایران در مذاکرات مقابل زیاده خواهی غربی ها ایستادگی می کند

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تاکید کرد: جمهوری اسلامی برای حل و فصل موضوع هسته ای از طریق مذاکره تلاش کرده اما در برابر زیاده خواهی های برخی کشورهای غربی نیز ایستادگی می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتزِک مجمع تشخیص مصلحت نظام که به دعوت دبیر کل اجلاس سازمان های غیردولتی (سیکا) برای بحث و تبادل در خصوص امنیت آسیا و همکاری های قاره ای در همه زمینه ها اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ملاقات با برخی از مقامات این کشور و همچنین سخنرانی در  اجلاس سیکا، روز چهارشنبه در ادامه دیدارهای خود، با رئیس و مسئولان مرکز مطالعات استراتژیک این کشور وابسته به ارتش ملاقات و در خصوص فعالیت های تحقیقاتی و علمی به بحث و تبادل نظر پرداخت.

در ابتدای این ملاقات ژنرال سین خو ضمن ابراز خرسندی از دیدار با ولایتی، گزارشی از فعالیت های مطالعاتی و حقیقاتی مرکز ارائه و برای همکاری با مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز امادگی و علاقه نمود و از مشاور مقام معظم رهبری برای شرکت در اجلاس توسعه امنیتی در آسیا که توسط این مرکز در آینده ای نزدیک برگزار خواهد شد دعوت به عملاورد.

ولایتی نیز ضمن تشکر از برنامه ریزی به عمل امده به منظور انجام این ملاقات در خصوص تنوع فعالیت ها در مرکز تحقیقات استراتژیک مطالبی را ارائه و گفت : حوزه تکنولوژی و علمی و فناوری در مرکز با اهتمام جدی در حال پیگیری است و می توان بستر های لازم همکاری را در حوزه های مورد علاقه طراحی و عملیاتی نمود ضمن ان که همگرایی کشورهای آسیا در حوزه اقتصادی مناسب اما کافی نیست و باید دو کشور چین و ایران به عنوان کشورهای تاثیر گذار در این منطقه در دیگر زمینه ها به ویژه تامین امنیت و صلح همکاری های خود را گسترش دهند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی در خصوص حل و فصل موضوعات هسته ای نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل موضوعات از طریق مذاکره تلاش نموده اما در برابر زیاده خواهی های برخی کشورهای غربی نیز ایستادگی می نماید و باید با کمک کشورهای علاقه مند به نتیجه مناسب و مطلوب و به نتیجه رسیدن موضوعات در برابر این زیاده خواهی ها مقاومت نمود.

ژنرال سین خو همچنین بعد از توضیحات ولایتی در خصوص وضعییت خاورمیانه، یمن، سوریه، عراق خواستار تلاش و همکاری ها و مشورت دو طرف در حوزه مسائل منطقه ای گردید و اظهار امیدواری نمود که بتوانند زمینه های مناسب و فراگیرتری را برنامه ریزی و اجرا نمایند.

ولایتی همچنین در این سفر و در دیدار جداگانه روز چهارشنبه با رئیس و مسئولان اکادمی علوم اجتماعی این کشور به عنوان یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مجموعه های مطالعاتی و پژوهشی که مشورت های لازم را به دولت ارائه می نماید ملاقات و به طور خاص در خصوص احیا جاده ابریشم توضیحاتی را ارائه نمود.

وی با تاکید بر این نکته که دو کشور در منطقه دارای جایگاه بسیار مهم و تاثیر گذاری هستند خاطر نشان کرد: تجدید حیات جاده ابریشم از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده و به ظور طبیعی به دلیل سابقه تاریخی و اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در موضوع، می تواند تاثیر گذاری جدی را در این زمینه داشته باشد و همکاری های دو کشور برای تحقق این مهم ضروری است.

در این ملاقات همچنین مقرر شد تا اتاق های فکر دو طرف تشکیل و برای اجرای برنامه ها و پروژهای مختلف اقدامات مورد نظر طراحی و عملیاتی گردد.

در همین ارتباط و در دیدار جداگانه دیگر هم دکتر ولایتی در موسسه مطالعات بین المللی معاصر چین (cicir) که زیر نظر نخست وزیر و شورای دولتی این کشور اداره می شود نیز شرکت نمود و با ردیس و معاونین این مجموعه به خصوص در حوزه موضوعات منطقه ای و خاوریمانه به بحث و تبادل نظر پرداخت.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در منطقه و ضرورت همکاری دو طرف یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در برابر گروه های افراطی، تکفیری و تروریسم در منطقه ایستادگی نموده و این مسیر را ادامه خواهد داد و با توجه به جایگاه دو کشور و مسائل و مصیبت هایی که برخی کشورهای غربی با حمایت برخی کشورهای آسیایی در این حوزه ایجاد نموده اند ضرورت همکاری بیشتر وجود خواهد داشت و مراکز مطالعاتی دراین زمینه و ارائه راهکارهای راهبری و استراتژیک می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا نمایند.

در این ملاقات ها مهندس فروزش معاون مرکز تحقیقات، صفری سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در چین، سعید محمدی مشاور رئیس مرکز دکتر ولایتی را همراهی کردند.

اهمیت نقش ایران به عنوان کشور با ثبات منطقه برای احیاء جاده ابریشم 

علی اکبر ولایتی همچنین در ادامه برنامه های سفر به چین، روز چهارشنبه در جلسه اتاق فکر دانشگاه رنمین که یکی از مهمترین مراکز علمی، مطالعاتی و دانشگاهی این کشور است شرکت و با موضوع «احیاء جاده ابریشم و ضرورت های موجود» به بحث و تبادل نظر با رئیس، معاونین و تعدادی از کارشناسان پرداخت.

رئیس دانشگاه ضمن تشکر از حضور ایشان، به مباحث مطرح شده در سفر قبلی دکتر ولایتی به این کشور اشاره و مباحث مطرح شده را برای برنامه ریزی های اتاق فکر بسیار قابل بهره برداری و مهم توصیف کرد و گفت : مباحث شما به عنوان فردی متخصص در حوزه روابط بین الملل قابل توجه بوده ضمن ان که به عنوان فردی تاثیر گذار، امکان ایجاد زمینه های لازم برای ارتقاء همکاری ها و فعالیت ها را خواهید داشت و دراین جلسه هم با موضوع احیا جاده ابریشم، کمربند و راه و توسعه روابط استراتژیک و راهبردی مباحث شما قابل استفاده خواهد بود.

رئیس مرکز تحقیقات استراتزیک هم از انجام این ملاقات و دیدار با نخبگان و فرهیختگان این دانشگاه ابراز خرسندی نموده و موضوعات مطرح شده برای بحث و تبادل نظر در این جلسه و اتاق فکر را راهبردی خواند و تصریح کرد: هم به لحاظ تاریخی و هم به دلیل اقتضائات موجود و علاقه مندی فراوان دو کشور در کنار ظرفیت های ارزشمند و فراوان در اختیار، زمینه های لازم برای توسعه روزافزون همکاری ها و تعاملات وجود دارد که باید تلاش کرد ضمن مطالعه و پژوهش برای ارائه راهکارهای مناسب و مطلوب، جهت ارتقا روابط به سطح راهبردی و استراتژیک برنامه ریزی نمود.

ولایتی در زمینه احیا جاده ابریشم نیز اعلام کرد : تجدید حیات این جاده حکایت از ریشه دار بودن روابط کشورهای این حوزه به ویزه ایران و چین دارد و جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمترین کشور منطقه که دارای ثبات و ظرفیت های فراوان و ارزشمندی در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی و ... می باشد در منطقه خاورمیانه که محل تلاقی سه قاره آسیا، اروپا و آفریقاست از اهمیت فوق العاده برخوردار است که باید در موضوع احیا جاده ابریشم مد نظر قرار گیرد و البته این مهم نقش جدی در توسعه و امنیت جهانی در آینده آسیا و جهان ایفا می نماید.

در این جلسه همچنین کارشناسان شرکت کننده نقطه نظرات خود را در خصوص موضوع جلسه مطرح و از جمله بر اهمیت نقش ایران در امنیت حمل و نقل، ارتباط و توسعه همکاری های در حوزه انرژی، گسترش همکاریهای مالی و تجاری، نیاز چین به توسعه روابط به دلیل جایگاه ایران به ع نوان کشوری با ثبات و امن در منطقه، ضرورت انجام مشورت های سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه و ... ارائه نمودند.

در این جلسه همچنین مهندس فروزش معاون مرکز تحقیقات، صفری سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران  در چین، سعید محمدی مشاور مرکز، بقایی فعال اقتصادی و دیگر شرکت کنندگان از سوی هیئت ایرانی به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

کد N838059

وبگردی