آفتاب
رییس سازمان زندان‌ها:

صرف صدور بخشنامه باعث رفع مشکلات زندانیان نمی‌شود

صرف صدور بخشنامه باعث رفع مشکلات زندانیان نمی‌شود

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بر استفاده از تمامی ظرفیت ها جهت تحقق اولویت‌های دهگانه سازمان زندان‌ها بویژه در ارتباط با کاهش جمعیت کیفری، توسعه اشتغال و حرفه آموزی در زندان ها، ارتقاء سطح بهداشت و درمان، توسعه فعالیت های حمایتی از خانواده های زندانیان در سال جاری تاکید کرد.

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بر استفاده از تمامی ظرفیت ها جهت تحقق اولویت‌های دهگانه سازمان زندان‌ها بویژه در ارتباط با کاهش جمعیت کیفری، توسعه اشتغال و حرفه آموزی در زندان ها، ارتقاء سطح بهداشت و درمان، توسعه فعالیت های حمایتی از خانواده های زندانیان در سال جاری تاکید کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جهانگیر در اولین نشست تخصصی مدیران کل ستادی و استانی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور که از طریق ویدئو کنفرانس و با حضور 400 نفر از مدیران این سازمان از سراسر کشور برگزار شد، گفت: امیدوارم نامگذاری امسال با عنوان دولت و ملت، همدلی و همزبانی توسط مقام عظمای ولایت زمینه‌ساز وفاق و وحدت بیشتر و کمک به یکدیگر در ارتقاء فعالیت های سازمانی بشود.

وی در این جلسه که با موضوع تبیین اولویت‌های سال جاری برگزار مشد با تفکیک فعالیت‌های زندان ها در دو حوزه درون سازمانی و برون سازمانی خواستار استفاده از ظرفیت های برون سازمان و تعامل موثر با نهادهای ذیربط، همزمان با تلاش برای توسعه کمی و کیفی فعالیت های درون سازمانی شد.

رئیس سازمان زندان ها با بیان اینکه فعالیت های درون سازمانی ما تاثیر مستقیم در فعالیت های برون سازمانی بویژه در حوزه خانواده های زندانیان دارد، گفت: متاسفانه هنوز نگاه مردم و جامعه به گونه ای است که اگر کسی وارد محیط زندان بشود آسیب آن بیشتر متوجه خانواده زندانی است و علیرغم همه کمک هایی که نهادهای مانند انجمن های حمایت انجام می دهند هنوز این نوع نگاه موجب طرد اجتماعی خانواده زندانی و زمینه ساز بروز جرم در بین آنها می شود.

این مقام ارشد قضایی در ادامه افزود: نگاه به زندانی به عنوان یک انسان آسیب دیده مستلزم نوعی نگرش حمایتی است که باید در همه ما وجود داشته باشد. حمایت از زندانی به معنای پایین آوردن اقتدار در زندان ها نیست بلکه در عین اینکه اقتدار زندان به عنوان یک نظام بازدارنده از وقوع جرم در کشور را باید حفظ نمود می توانیم برنامه های حمایتی از زندانیان را توسعه دهیم.

رئیس سازمان زندان ها خطاب به حاضرین در جلسه و با تاکید بر اینکه نباید حضور دائمی ما در محیط زندان ها موجب عادی شدن آلام زندانیان برای ما باشد، گفت: ارتباط موثر با زندانی به معنای شنیدن آلام آنان و رسیدگی برای حل مشکلات آنان می تواند روند اصلاح و تربیت را به لحاظ کمی و کیفی توسعه بخشد.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه، کاهش جمعیت کیفری در زندان ها را یکی از مهمترین اولویت های سازمان زندان ها در سال جاری خواند و گفت: برای تحقق این مهم باید از تمام ظرفیت های درون سازمانی و برون سازمانی استفاده نماییم.

وی استفاده از ظرفیت های قانون مجازات اسلامی و ظرفیت های جدید آن، استفاده از تسهیلات قانونی از جمله عفوهای موردی و معیاری را در کنار رسیدگی به مشکلات زندانیان و پیگیری پرونده های آنان را ضروری خواند.

جهانگیر با تاکید بر این نکته که صرف صدور بخشنامه باعث رفع مشکلات زندانیان نمی شود، گفت: آن چیزی که بخشنامه ها را اثربخش می نماید پیگیری موثر و مداوم برای اجرایی کردن آنها از سوی مدیران و کارکنان است و ضروری است که با تغییر نگاه و اصلاح فرآیندها زمینه ایجاد تغییرات لازم در روش های اجرا و ارائه خدمات به زندانیان را فراهم نماییم.

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور یکی دیگر از اولویت‌های این سازمان را در سال جاری ارتقاء بهداشت و درمان در زندان ها عنوان کرد و گفت: حوزه بهداشت و درمان حوزه بسیار گسترده و مهمی است و تلاش خواهیم کرد در این حوزه به استاندارهای لازم دست یابیم.

وی در ادامه این بخش از سخنان خود افزود: همه زندانیان هموطنان ما و خواهران و برادران ما هستند و ما تلاش می کنیم که ضمن رسیدگی به آلام آنان در مواردی هم که بیماری توسط زندانی کتمان می شود با استفاده از برنامه های بیماریابی آنان را شناسایی و مورد مداوا و اقدامات پزشکی لازم قرار دهیم تا محیطی سالم و بدور از هرگونه بیماری برای زندانیان فراهم نماییم.

جهانگیر از ایجاد یک سیستم مانیتورینگ در زندان ها برای رصد فعالیت های بهداشت و درمان و ارزیابی نقاط ضعف و قوت آن و سنجش میزان رشد شاخص ها در این حوزه خبر داد.

مشاور رئیس دستگاه قضا با اشاره به فعالیت های فرهنگی در زندان ها به اثر بخشی این فعالیت ها تاکید نمود و گفت : فعالیت های فرهنگی نباید صرفا جهت پرنمودن اوقات فراغت زندانیان باشد، بلکه باید این فعالیت ها در ساختار شخصیتی آنان تغییرات لازم را ایجاد نماید که این مستلزم توسعه کیفی این فعالیت‌ها است.

وی گفت: آموزش قرائت و حفظ قرآن مجید در زندان ها کار بسیار ارزشمندی است، ولی باید در کنار آن عمل کردن به احکام نورانی قرآن را نیز به زندانی آموزش دهیم تا پس از آزادی از زندان با بهره گیری از آموزه های این کتاب مقدس روش زندگی او نیز تغییر نماید.

رئیس سازمان زندان ها صرفه جویی و پرهیز از اسراف را یک ضرورت ملی و وظیفه شرعی خواند و گفت: همه ما باید اصل مراقبت از بیت المال و حفاظت از سرمایه های ملی را بر خود فرض بدانیم.

وی پرهیز از برگزاری همایش ها و نشست های غیرضروری و بدون خروجی مفید، اصلاح روش ها و ساماندهی و تجمیع در ماموریت های سازمانی را از جمله مهمترین اقدامات در این بخش خواند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه توسعه برنامه های اشتغال را نیز اولویت بعدی سازمان زندان ها در کنار دو اولویت دیگر خواند و گفت: وضعیت اشتغال مولد در زندان ها پایین تر از حد انتظار است و باید نگاهمان را به این مقوله تغییر دهیم چرا که وقتی زندانی شاغل است باید درآمد او از این راه بتواند هزینه های عادی زندگی وی و خانواده اش را تامین نماید، در غیر این صورت نمی‌توانیم آن اشتغال را اشتغال مولد بنامیم و مدیران سازمان بایستی در زمینه اصلاح روش ها و توسعه اشتغال فعالیت بیشتری انجام دهند.

جهانگیر در ادامه به توسعه اقدامات حمایتی برای خانواده های زندانیان نیز اشاره کرد و گفت: هرچند انجمن های حمایت و ستادهای دیه زحمات بسیاری در این بخش کشیده اند ولی نباید به همین میزان بسنده کنیم.

وی بحث ایجاد اشتغال برای زندانیان و خانواده های آنان، توسعه حمایت‌های معنوی از خانواده های زندانیان با هدف کاهش آسیب های اجتماعی را مهمترین برنامه های سازمان زندان ها در این حوزه عنوان نمود.

این مقام ارشد قضایی با اشاره به فعالیت های ستاد دیه گفت: در سال گذشته بیش از هشت هزار زندانی واجد شرایط جرایم غیرعمد با کمک های این ستاد آزاد شدند که امیدواریم شاهد تداوم و رشد این روند باشیم.

انتهای پیام

کد N791556

وبگردی