آفتاب

اتحادیه اروپا اعزام نماینده حقوق بشری به پیونگ‌یانگ را بررسی می‌کند

اتحادیه اروپا اعزام نماینده حقوق بشری به پیونگ‌یانگ را بررسی می‌کند

یکی از مقامات اتحادیه اروپا تایید کرد که کره‌شمالی نماینده ویژه این اتحادیه در امور حقوق بشر را به پیونگ‌یانگ دعوت کرده است. اقدام مذکور گامی مهم در جهت از سرگیری گفت‌وگوهای حقوق بشری است که کره شمالی از سال 2003 آن را متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از آسوشیتدپرس، هفته گذشته یکی از دیپلمات‌های کره‌شمالی اعلام کرد که دعوتنامه‌ای برای استراورس لامبرینیدیس، نماینده اتحادیه اروپا در مسائل حقوق بشر فرستاده شده است.

در همین حال سخنگوی امور خارجه اتحادیه اروپا در واکنش به این خبر گفت: ما در حال بررسی دعوتنامه هستیم. دو طرف درباره زمان و شرایط این دیدار از طریق کانال‌های مناسب دیپلماتیک گفت‌وگو می‌کنند.

همچنین اتحادیه اروپا اعلام کرده است که لامبرینیدیس اخیراً با نماینده پیونگ‌یانگ دیدار کرده است.

سخنگوی اتحادیه اروپا هم چنین اعلام کرد که تیمی از کارشناسان سرویس‌های سیاسی این اتحادیه برای سفر به پیونگ‌یانگ و دیدار با مقامات کره طی هفته آینده برنامه‌ریزی کرده بودند اما "محدودیت‌های جدید مربوط به ابولا که توسط دولت کره‌شمالی اعمال شده‌اند" این سفر را به زمان دیگری موکول کرد.

مطرح کردن پیشنهاد گفت‌وگو درباره مسائل حقوق بشری توسط کره‌شمالی، مساله‌ای که تا زمانی نه‌چندان دور درباره آن گفت‌وگو نمی‌شد، اقدامی بسیار مهم برای اتحادیه اروپاست. در حالی که بسیاری از گروه‌های حقوق بشری و برخی دیپلمات‌ها به این مساله با شک و تردید می‌نگرند.

کره‌شمالی همچنین اعلام کرده که احتمال بازدید مقامات حقوق بشری سازمان ملل نیز از پیونگ‌یانگ وجود دارد اما تنها در صورتی که قطعنامه این سازمان درباره ارجاع پرونده کره‌شمالی به دادگاه کیفری بین‌المللی پیش از امروز (شنبه) لغو شود.

در همین حال یکی از مقامات سیاسی کره‌شمالی متذکر شد، دعوت از اتحادیه اروپا مساله‌ای متفاوت از دعوت سازمان ملل است و انتظار می‌رود لامبرینیدیس تا ماه مارس به پیونگ‌یانگ سفر کند.

در پی انتشار گزارشی از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل و مطرح شدن جزییات نادیده گرفته شدن وسیع مسائل حقوق بشری در کره شمالی که خواستار پاسخگویی کیم جونگ اون، رهبر این کشور شده بود، مقامات کره‌شمالی به شدت از شرایط حقوق بشر در کشورشان دفاع کردند.

در همین حال ژاپن و سازمان ملل در قطعنامه مشترکی از شورای امنیت خواستند تا پرونده حققو بشری کره‌شمالی را به دادگاه کیفری بین‌المللی ارجاع دهد.

انتهای پیام

کد N561412

وبگردی