آفتاب

وقوع جنگ خیابانی در بنغازی لیبی و آواره شدن صدها خانواده

وقوع جنگ خیابانی در بنغازی لیبی و آواره شدن صدها خانواده

درگیری‌های شدیدی میان نیروهای خلیفه حفتر با نیروهای شورای انقلابیون بنغازی در شهر بنغازی واقع در شرق لیبی به وقوع پیوست که در پی این درگیری‌ها صدها خانواده از این شهر به مناطق امن دیگری مهاجرت کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، این درگیری‌ها پس از آن به وقوع پیوست که نیروهای حامی خلیفه حفتر، سرلشکر بازنشسته که رهبری عملیات «کرامت» را علیه تندروها برعهده دارد، تلاش کردند تا وارد مناطقی در شرق بنغازی شوند تا پایگاه‌های نظامی را که نیروهای انقلابیون بنغازی آن را تحت کنترل خود درآورده‌اند، بازپس بگیرند.

خبرنگار الجزیره در بنغازی گزارش داد: این درگیری‌ها پس از آن به وقوع پیوست که حدود 70 خودروی نظامی به همراه سلاح و مهمات با همراهی نیروهای نظامی وارد این منطقه شد و این درگیری‌ها به مناطق گسترده‌ای از این شهر کشیده شده است.

در همین حال ونیس بوخماده، فرمانده نیروهای ویژه که در کنار نیروهای خلیفه حفتر می‌جنگد، در مصاحبه با رویترز عنوان داشت: این نیروها مسیری را که گذرگاه شرقی بنغازی به شمار می‌آید و همچنین چهار اردوگاه از جمله مقر سابق ارتش را تحت کنترل خود درآورده است.

خبرنگار الجزیره اعلام کرد: درگیری‌ها در بنغازی به وقوع فاجعه انسانی در این شهر انجامیده است و به دلیل سقوط سلاح‌های سنگین‌وزن به مناطق مسکونی رعب و وحشت در میان غیرنظامیان ایجاد شده است.

الجزیره همچنین اعلام کرد: پس از اینکه مدارس، دانشگاه‌ها و مغازه‌ها در بنغازی بسته شدند و تعداد زیادی از ساکنان خانه و کاشانه خود را رها کردند، تقریبا این شهر به صورت کامل فلج شده است.

از سوی دیگر، تظاهراتی در طرابلس، الزاویه، مصراته، غریان و زلیطن با شعار جمعه سرنگونی پارلمان برگزار شد.

تظاهرکنندگان خواهان برکناری نمایندگان پارلمان شهر طبرق در شرق لیبی شدند و مجدداً مخالفت خود را با مداخله مصر در امور لیبی اعلام کردند.

همزمان خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع در مرکز پزشکی بنغازی گزارش داد که از زمان تشدید درگیری‌ها در اواسط ماه میلادی جاری 214 تن کشته شدند.

از سوی دیگر، برناردینو لیون، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد: ما خواهان ادامه گفتگوهایی هستیم که به پارلمان قانونی در لیبی اجازه می‌دهد تا به صورت طبیعی به فعالیت خود ادامه دهد.

این اظهارات در نشستی که در پاریس برای فرستادگان ویژه آلمان، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، اتحادیه عرب، مالت، انگلیس، ترکیه، اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا با حضور برناردینو لیون برگزار شد، مطرح گردید.

وزارت امور خارجه فرانسه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که فرستادگان ویژه همچنین از تشکیل دولت فراگیر که نماینده تمامی افراد باشد و همچنین از عقب‌نشینی شبه‌نظامیان از شهرها و فرودگاه‌ها در مناطق مختلف لیبی حمایت و تاکید کردند که راه‌حل نظامی برای بحران کنونی لیبی وجود ندارد.

انتهای پیام

کد N561123

وبگردی