آفتاب

نهایی شدن سند اجلاس وزرای جنبش عدم تعهد در نیویورک

نهایی شدن سند اجلاس وزرای جنبش عدم تعهد در نیویورک

در آخرین جلسه هماهنگی سفرای کشورهای عضو در نیویورک، سند اجلاس وزرای جنبش عدم تعهد نهایی شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حسین دهقانی سفیر و سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در نیویورک و رئیس دفتر هماهنگ کننده جنبش عدم تعهد روز گذشته پس از برگزاری آخرین جلسه هماهنگی سفرای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد اظهار کرد: آخرین جلسه سفرای عضو جنبش عدم تعهد به ریاست کشومان قبل از برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو در الجزیره برگزار شد.

وی ادامه داد: در این جلسه سند هزار بندی مربوطه را که طی دو ماه گذشته طی جلسات متعدد در دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی و با حضور نمایندگان کشورهای عضو جنبش مورد بازبینی واقع شده بود، نهایی کردیم و موفق شدیم در جلسه امروز تمامی بندهای سند را نهایی نموده و آنرا برای تصویب نهایی در اجلاس وزرا در الجزیره ارسال کنیم.

دهقانی افزود: علاوه بر تنظیم سند هزار بندی که وقت بسیاری نیز گرفت، راجع به مسائل دیگری از جمله چگونگی برگزاری اجلاس الجزیره بحث شد. از جمله دیگر مباحث مورد بحث چگونگی وضعیت ریاست دو کمیته سیاسی و اقتصادی بود و کشورهایی که می‌بایست برای ریاست دو کمیته تعیین شوند که همگی به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

وی گفت: تنها مساله‌ای که هنوز نهایی نشده ریاست کمیته سیاسی است که فعلا دو کشور نامزد ریاست می‌باشند. یکی از قاره آفریقا و دیگری از قاره آمریکای لاتین لذا مقرر شد تا با هر دو نامزد پست ریاست کمیته گفت‌وگوهایی صورت بگیرد تا یکی از آنها متقاعد به انصراف شود. بنابراین می‌توان گفت که مسئله‌ای که هنوز در این رابطه لاینحل باقیمانده، مشخص شدن ریاست کمیته سیاسی است.

سفیر کشورمان همچنین اظهار کرد: هدف نهضت عدم تعهد همواره اتخاذ تصمیم بر اساس اصل اجماع بوده و تاکنون نیز این جنبش تصمیمات خود را بر این اساس و با نظر اجماعی تمام 120 عضو گرفته است. البته در برخی موارد نیز اتفاق افتاده که برخی از اعضا مواضعی علیه اعضاء دیگر ارائه می‌کنند که خود این امر وضعیت را برای نهایی کردن مسائل و موضوعات پیچیده و دشوار خواهد ساخت.

سفیر کشورمان در سازمان ملل در خصوص نقش دیگر عدم تعهد در هماهنگ نمودن این نهضت افزود: نقش رئیس عدم تعهد هماهنگ نمودن مواضع کشورهای عضو در خصوص موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیستی، تروریسم و حقوق بشری و نظایر آن است. معمولا جایگاه ریاست به کشوری واگذار می‌شود که ظرفیت و توانایی هماهنگ نمودن 120 کشور عضو نهضت را در این زمینه ها داشته باشد. این کشورها با اعتماد به جمهوری اسلامی و شناسایی این ظرفیت در کشورمان مسئولیت خطیر ریاست جنبش عدم تعهد را به ما واگذار کردند که خوشبختانه تا کنون بنا به تائید اعضا به بهترین نحو ممکن انجام گرفته است.

وی در پایان گفت: این امر دستاوردی مهم برای کشورمان محسوب می گردد که قطعا تداوم چنین روندی از سوی ایران در طول دوران ریاست خود در عدم تعهد جایگاه سیاسی ایران را در نظام بین الملل ارتقاء خواهد داد.

انتهای پیام

کد N285084

وبگردی