آفتاب
تحولات اوکراین/

دیدار مک کین با رهبران مخالفان/پایان کار اتحادیه اروپا با اوکراین

دیدار مک کین با رهبران مخالفان/پایان کار اتحادیه اروپا با اوکراین

سناتور شناخته شده آمریکا و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2008 این کشور، در دیدار با رهبران مخالفان اوکراینی بر حمایت واشنگتن از اقدامات آنها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشا تودی، سناتور "جان مک کین" در دیدار با رهبران مخالفان دولت اوکرین اعلام کرد که آمریکا در این اعتراضات همراه آنها خواهد بود.

دیدار این سناتور جمهوری خواه با رهبران مخالف دولت اوکراین می تواند موجب بروز تنش های جدیدی میان روسیه و آمریکا شود. مخالفان معتقد هستند که کی یف به سبب فشارهای روسیه از امضای توافقنامه با اتحادیه اروپا خودداری کرده است.

در همین رابطه رویترز در خبری اعلام کرد که اتحادیه اروپا امروز یکشنبه تلاش برای عقد قرارداد تجاری و توسعه همکاری های دو جانبه با اوکراین را به حالت تعلیق درآورده است.

"استفان فیول" کمیسر امور توسعه اتحادیه اروپا، در همین رابطه در صفحه توئیتر خود نوشته است : گفتار و کردار "ویکتور یانکویچ" رئیس جمهور اوکراین، و دیگر مقامات بلند پایه اوکراین در خصوص توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا خیلی با هم فرق دارند. گفته های آنها هیچ پایه و اساس درستی ندارد.

فیول همچنین اعلام کرد که در دیدار با "سرهی آربوزف" معاون نخست وزیر اوکراین، در بروکسل به وی تاکید کرده که انجام مذاکرات جدید با کی یف مشروط به تعهد اوکراین برای امضای توافقنامه تجاری با بروکسل است.

 در جریان اعتراضات روزهای اخیر اوکراین که بزرگترین تظاهرات بعد از وقوع انقلاب نارنجی در این کشور محسوب می شود بیش از 500 هزار معترض در خیابان های کی یف دست به تظاهرات ضد دولتی زده و خواستار کنار رفتن دولت شدند.

اعتراضات اوکراین از سه هفته قبل و بعد از تصمیم دولت برای تعلیق گفتگوها با اتحادیه اروپا آغاز شد. اروپایی ها معتقدند تصميم کی يف تحت فشار روسيه صورت گرفته است.

اتحاديه اروپا در سال ۲۰۰۹ برنامه موسوم به مشارکت شرقی را به شش عضو پيشين اتحاد جماهير شوروی پيشنهاد کرد. هدف از اين برنامه يکپارچه سازی قوانين و مواضع اقتصادی و سياسی اعلام شد.

نمايندگان اتحاديه اروپا و کشورهاي ارمنستان، آذربايجان، گرجستان، بلاروس، مولداوی و اوکراين در هفتم ماه می 2009 در پراگ گردهم آمدند و بيانيه مشترکی را در اين زمينه امضا کردند. اما طی سالهای اخير، روابط سياسی اقتصادی بين اتحاديه اروپا و بلاروس به حداقل کاهش يافت و بلاروس نيز مانند ارمنستان ترجيح داد برای حفظ روابط بهتر با روسيه به اتحاد گمرکی مورد نظر مسکو بپيوندد.

اوکراين نیز در همین مسیر در تصميمی ناگهانی عضويت در برنامه مشارکت شرقی را به حالت تعليق درآورد. اهميت استراتژيک اين شش کشور بديهی است البته در اين ميان، اوکراين با جمعيتي ۴۶ ميليونی و منابع طبيعی و انسانی از اهميت ويژه ای برخوردار است. اتحاديه اروپا، در سه سال اخير بيش از دو ميليارد و ۵۰۰ ميليون يورو در اين زمينه سرمايه گذاری کرده، اما اکنون با اقدامات روسیه برنامه های بروکسل در حال از هم پاشیدن است.

کد N15503

وبگردی