آفتاب

جایزه، نمایش و افتتاح، روایت امروز سینمای ایران در جهان

جایزه، نمایش و افتتاح، روایت امروز سینمای ایران در جهان

آثار ایرانی در تازه‌ترین حضور خود در فستیوال‌های خارجی از جایزه گرفتن تا نمایش داده شدن را در جشنواره‌های جهانی تجربه می‌کنند.

نخستین خبر موفقیت آثار ایرانی در جشنواره خارجی به کاتیوشا برمی‌گردد که از جشنواره‌ای آمریکایی دو جایزه گرفته است.


در مراسم اختتامیه چهارمین دوره از جشنواره Love International film festival  که ساعاتی پیش در مرکز فرهنگی اسکربال Skirball Cultural Center شهر لس‌آنجلس آمریکا برگزار شد، جایزه بهترین فیلم به علی عطشانی برای کارگردانی و تهیه‌کنندگی فیلم سینمایی «کاتیوشا» و جایزه بهترین فیلمبردار به محمود عطشانی برای فیلمبرداری این فیلم اهدا شد.


کاتیوشا در سه رشته بهترین فیلم، بهترین فیلمبرداری و بهترین بازیگر مرد (هادی حجازی‌فر) جشنواره بین‌المللی لاو آمریکا کاندیدا بود.


جشنواره بین‌المللی فیلم «لاو» که یکی از جشنواره‌های سینمایی کشور آمریکا است، طی چهار روز از ۱۸ تا ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۹ برابر با ۲۷ تا ۳۰ شهریور ماه در شهر لس آنجلس کشور آمریکا برگزار شد.


فیلم «کاتیوشا» پیش از این به بخش مسابقه پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «ماریتا» در کشور آمریکا، بخش نهایی جشنواره بین‌المللی «فیلم‌های الهام‌بخش» کشور استرالیا و بخش رقابتی پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم «راجستان» در شهر جیپور، مرکز ایالت راجستانِ کشور هند راه یافته بود و لوح تقدیر هیات داوران جشنواره کراس اور آمریکا، جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فیلم راجستان جیپور را از آن خود کرده بود.


این فیلم با بازی هادی حجازی‌فر، احمد مهران‌فر، لیلا اوتادی، میترا حجار، ارژنگ امیرفضلی، قاسم زارع، بیژن بنفشه‌خواه و ... مرداد ماه امسال در ایران اکران شد و با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبه‌رو شد.


فیلمنامه «کاتیوشا» را مهدی علی میرزایی و علی عطشانی بر اساس طرحی از مهراب قاسم‌خانی نوشته‌اند.


داستان این فیلم درباره خلیل بسیجی معروف است که در فضای مجازی به «خلیل کاتیوشا» شهرت دارد و مجبور می‌شود چند روزی را کنار عرشیا پسر جلف پولدار بگذراند. این اختلاف طبقاتی و دیدگاه‌های متضاد باعث به وجود آمدن دردسرهایی میان آن ۲ می‌شود.


«کلوزآپ» کیارستمی در فرانکفورت


باشگاه فیلم فرانکفورت هر ماه رویدادی به نام نمایش دوگانه برگزار می‌کند و در این برنامه از کارگردانان مطرح دعوت می‌شود تا آخرین فیلم خود را به نمایش بگذارند و علاقه‌مندان به بررسی و گفت‌وگو بنشینند. در این برنامه همچنین یک فیلم مورد علاقه فیلمساز به درخواست او پخش می‌شود.


در برنامه ماه سپتامبر ۲۰۱۹ ساندرا فیشر با نمایش فیلمی از خود، درخواست کرد تا همزمان فیلم «کلوزآپ» ساخته هنرمند فقید ایرانی عباس کیارستمی به عنوان فیلم مورد علاقه او پخش شود.


این برنامه در تاریخ ۲۵ سپتامبر برابر با ۳ مهرماه ۱۳۹۸ در شهر فرانکفورت برگزار می‌شود.


ساندرا شفر نقاش، فیلم‌ساز و هنرمند آلمانی است. نمایشگاه‌های جمعی و شخصی او از کابل تا برلین را پوشش داده است و فیلم‌های او نیز توانسته در بخش‌های مختلف جشنواره‌های مشهور فیلم راه یابد. فیلم آخر او «گذار از رنگین کمان» نام دارد.


زمان برگزاری جشنواره جهانی فیلم پارسی


هشتمین جشنواره جهانی فیلم پارسی از ۱۳ تا ۱۷ آذر ماه امسال در سیدنی برگزار می شود.


پوستر این رویداد که توسط امیرناصر دباغیان طراحی شده رونمایی شد. این دوره از جشنواره در سینماپالاس سیدنی در سه بخش رقابتی فیلم بلند داستانی، کوتاه و مستند برگزار می شود.


امین پلنگی فیلمساز ایرانی، دبیر جشنواره جهانی فیلم پارسی است.


اولین حضور بین‌المللی «گردو» در آلمان


چهل و دومین جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان لوکاس از تاریخ ۱۹ تا ۲۶ سپتامبر (۲۸ شهریور تا ۴ مهر) در شهر فرانکفورت آلمان برگزار می‌شود و فیلم سینمایی گردو در روزهای ۲۴ و ۲۵ سپتامبر (۲ و ۳ مهر ماه) در این جشنواره به نمایش در می‌آید.


جشنواره لوکاس یکی از معتبرترین جشنواره‌های بین‌المللی کودک و نوجوان است و این اثر سینمایی اولین نمایش و حضور بین‌المللی خود را در بخش مسابقه مثبت ۸ سال (+۸) این جشنواره تجربه و با ۷ فیلم دیگر از کشورهای هند، دانمارک، آلمان، هلند، مجارستان و سنگاپور به رقابت می‌پردازد.


گردو به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی و تهیه‌کنندگی سید احد میکاییل‌زاده، داستان کودکی را روایت می‌کند که بابت گناهی که مرتکب شده، احساس می‌کند دست‌هایش در حال سیاه شدن است و این موضوع همزمان با اختلاف پدر و مادرش و جدایی آن‌ها است. او در سفر به روستایی دورافتاده در کویر همراه با مادرش به بهانه تماشای خسوف وارد چالش پذیرفتن و باور ۲ موضوع گناه و جدایی می شود.


فیلمنامه «گردو» نوشته مارال سجادی و محمدرضا حاجی غلامی است و آنا نعمتی، مهرنوش مقیمی، محسن عالم‌زاده، مهدی مرعشی، مریم نیک‌آیین، محمدمبین یوسفی، سید رادین صمدی، فاطمه مجیبیان گروه بازیگران این فیلم را تشکیل می دهند.


به بهترین فیلم بخش +۸ جشنواره لوکاس جایزه ۵ هزار یورویی تعلق می‌گیرد و از تهیه‌کننده فیلم جهت حضور در جشنواره دعوت به عمل آمده است.


پخش بین المللی فیلم «گردو» به عهده شرکت پرشیا فیلم به مدیریت علی قاسمی است.


نمایش «بولونیا»ی ایرانی در ایتالیا


فیلم کوتاه بولونیا به کارگردانی آرش عباسی برای حضور در بخش اصلی جشنواره cedicicorto ایتالیا پذیرفته شد.


جشنواره فیلم cedicicorto که امسال شانزدهمین دوره آن برگزار می شود، روی آثار نویسندگان و فیلمنامه نویسان جوان سراسر جهان تمرکز دارد و فیلم بولونیا به عنوان محصول مشترک ایران و ایتالیا در بخش اصلی این جشنواره به نمایش در می آید.


بولونیا درباره ۲ دختر ایرانی است که در شهر بولونیای ایتالیا علی رغم میل باطنی مجبورند کاری را با یکدیگر به سرانجام برسانند. مینو میرشاه ولد و فرناز طاهری بازیگران این فیلم  هستند و آرش عباسی علاوه بر نویسندگی و کارگردانی، تهیه کنندگی این فیلم را هم برعهده داشته است.


«بولونیا» محصول کمپانی موج ایران و متیچی ایتالیاست. همچنین آرش عباسی در بخش Iranfest  همین جشنواره به عنوان داور هم حضور خواهد داشت.


شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم cedicicorto از ۴ تا ۱۳ اکتبر برابر با ۱۲ تا ۲۱ مهر در شهر فورلی ایتالیا برگزار می شود.


افتتاح جشنواره مستند آلمانی با یک فیلم ایرانی


مستند فریاد رو به باد به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیاوش جمالی و عطا مهراد به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره مستند «کاسِل» در کشور آلمان به روی پرده می‌رود.


این مستند که پیشتر موفق به کسب جایزه بهترین فیلم نیمه بلند بخش مسابقه بین‌الملل دوازدهمین جشنواره سینما حقیقت شده بود، در اولین حضور جهانی خود در بخش مسابقه اصلی فیلمهای بلند سی و ششمین جشنواره مستند «کاسِل» آلمان به عنوان فیلم افتتاحیه به نمایش در خواهد آمد.


فریاد رو به باد مستندی است اجتماعی با تمرکز بر پدیده بلوغ نوجوانان که داستان چهار سال تلاش نوجوان ساکن دروازه‌غار را برای خواننده شدن روایت می‌کند.


جشنواره بین‌الملی مستند «کاسِل» از تاریخ ۱۲ تا ۱۷ نوامبر (۲۱ تا ۲۶ آبان) در شهر کاسِل کشور آلمان برگزار می‌شود و گفته می‌شود میزبان بیش از ۱۵ هزار میهمان و مخاطب به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای سینمای مستند اروپا است و فیلمهای منتخب از مجموع بیش از سه هزار  اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره گزینش شده‌اند.
کد N2249641

وبگردی