تامین مالی کسب و کار به زبان ساده

وقتی در کلاس هایم درباره کارآفرینی صحبت می کنم بسیاری از فراگیران اولین کلمه ایی که بکار می برند کمبود سرمایه اولیه است.در این مطلب شش راه تامین سرمایه اولیه برای شروع کسب …

وقتی در کلاس هایم درباره کارآفرینی صحبت می کنم بسیاری از فراگیران اولین کلمه ایی که بکار می برند کمبود سرمایه اولیه است.در این مطلب شش راه تامین سرمایه اولیه برای شروع کسب وکار را برای شما توضیح می دهم.
● راه های تامین سرمایه برای کسب وکار
۱) کار را با کم شروع کنید.
از همان اول نخواهید همه امکانات برای شروع کسب و کارتان فراهم باشد. به عنوان مثال اگر ایده تان احداث یک مرغداری است به جای اینکه از همان اول بخواهید یک مرغداری ۱۰۰۰۰(ده هزار تایی) تاسیس کنید یک مرغداری هزار تایی تاسیس کنید. از قدیم گفته اند سنگ بزرگ علامت نزدن است. ایده هایتان را به قسمت های کوچک تقسیم کنید و مرحله به مرحله به آن ها جامه عمل بپوشانید. اگر می خواهید کوه ها را جابجا کنید ابتدا باید تکه سنگ ها را جابجا کنید.
۲) از سایر امکانات خود استفاده کنید و آنها را به پول تبدیل کنید.
تمام امکانات و منابع مالی خود را لیست کنید و بعد می بینید منابع مالی بسیاری برای استفاده در عملی کردن ایده تان دارید. از اتومبیل و طلا گرفته تا سیم کارت موبایل! بسیاری از کارآفرینان بزرگ فعلی در مرحله ای از زندگی خود تمام دارایی های خود را به پول تبدیل کرده اند تا توانسته اند امروز به اهداف خود دست پیدا کنند. به عنوان مثال در زندگینامه بهروز فروتن بنیان گذار صنایع غذایی فروتن می خواندم در یک مقطعی حتی حلقه ازدواجشان را فروخته و سرمایه کارشان کرده اند. شما برای دست یابی به اهداف خود حاضرید از کدام یک از منابع خود چشم بپوشید؟
۳) با دیگران شریک شود.
این ضرب المثل که می گوید اگر شریک خوب بود خدا برای خودش شریک می گرفت یک ضرب المثل تاریخ انقضا گدشته است. بسیاری از کسب و کار های امروز بر مبنای شراکتی موفق شکل گرفته اند. سعی کنید شریکی پیدا کنید که نظرات و عقایدش با شما شبیه باشد. در ابتدای کار همه چیز را برای خودتون کاملا روشن کنید. مثلا در مورد تقیسم سود و شیوه کار هر یک و دستور العمل کار کاملا مشخص داشته باشید.
۴) سهام بفروشید.
بخشی از سهام کار خود را به دیگران بفروشید. دقت کنید سهامدار کردن دیگران با شریک کردن آن ها متفاوت است. بسیاری از افراد سرمایه های راکدی در بانک ها دارند و نمی دانند با آنها چکاری انجام بدهند. سرمایه های دیگران را بکار بگیرید.
۵) از موسسات خیریه کمک بگیرید.
هدف خود را برای آنها تشریح کنید و آنها را دعوت به سرمایه گذاری کنید. به آنها نشان بدهید که می توانید برای مددجویان آنها اشتغال ایجاد کنید. از موسسات خیریه بخواهید به جای اینکه به افراد ماهی بدهند به آنها ماهی گیری بیاموزند.
۶) وام بگیرید.
دقت داشته باشید در بسیاری از موارد وام گرفتن آخرین راه و بدترین راه تامین مالی است؛ مخصوصا از موسسات مالی و اعتباری. وقتی فرمول و نحوه وام دادن بسیاری از بانک ها را بررسی می کنیم می بینیم که که بهره واقعی آن ها بسیار بسیار بالاتر از آنچه است که اعلام می کنند و داشتن ایده ایی که با سود آن بتوان بهره بانک ها بپردازیم و بخشی از آن برای خودمان بماند بسیار مشکل است.

نویسنده : نصیری، احسان