۴ اسفند ۱۳۳۲ ـ انتقاد "جان بروس" از وضعیت انتشار خبر در روزنامه های ایران

اوایل اسفند ۱۳۳۲ (فوریه ۱۹۵۴) «جان بروس» روزنامه نگار آمریکایی که به سمت وابسته مطبوعاتی سفارت آمریکا در تهران منصوب شده بود در نطقی در انجمن ایران و آمریکا و در برابر یک جمع، …

اوایل اسفند ۱۳۳۲ (فوریه ۱۹۵۴) «جان بروس» روزنامه نگار آمریکایی که به سمت وابسته مطبوعاتی سفارت آمریکا در تهران منصوب شده بود در نطقی در انجمن ایران و آمریکا و در برابر یک جمع، این تعجب خودرا ابراز کرده بود که چرا روزنامه های تهران رفتن نخست وزیر به آبعلی (محل اسکی و تفریحگاه زمستانی) را در تعطیل آخر هفته، خبر صفحه اول قرار می دهند! و اخبار مورد نیاز مردم را که بخشی از زندگانی روزه مره آنان شده اند نادیده می گیرند و ....
جان بروس که چنین به صراحت انتقاد کرده بود سالها در روزنامه های کالیفرنیا قلم زده بود و نمی توانست کار غیر حرفه ای را در روزنامه ها - صرف نظر از کدام کشور تحمل کند و شاید ورود دو استاد روزنامه نگاری در سه چهار سال بعد به ایران برای آشنا ساختن روزنامه نگاران وطن به اصول و روش های روزنامه نگاری و «تعریف خبر» به توصیه او صورت گرفته بود. اولویت انتخاب چند خبر از میان اخبار متعدد برای چاپ در محلی محدود، صرف نظر از اهمیت و درصد توجه مخاطبان، بر این پایه است که هرچه به زمان انتشار و محل انتشار (محل سکونت مخاطب) نزدیکتر باشند بهترند. اما این اصل نیز پس از انقلاب ۱۳۵۷ در برخی از روزنامه های ایران رعایت نمی شود.