باغ‌هاى شيراز به زيبايى و طراوت مشهور است. اما چند باغ شيراز از جمله آثار تاريخى نيز محسوب مى‌شود. از جمله:

باغ جهان‌نما

باغ جهان‌نما در کنار دروازه قرآن که ساختمان آن در دورهٔ کريم‌خان زند مرمت و تجديد بنا شد، از تفرجگاه‌هاى شيراز است.

باغ دلگشا

باغ دلگشا که نزديک آرامگاه سعدى قرار دارد، در دوره تيمور از باغ‌هاى مهم و تفريحى شيراز بود. قدمت اين باغ به دوره ساسانى نسبت داده شده و ساختمان موجود در آن متعلق به دوره قاجاريه است. اين باغ در ارديبهشت-فصل چيدن بهارنارنج-بسته است.

باغ عفيف‌آباد

باغ عفيف‌آباد با وسعتى حدود ۱۲۷،۰۰۰ متر مربع از زيباترين باغ‌هاى تاريخى شيراز است. اين باغ در دوره صفويه از باغ‌هاى مهم و گردشگاه پادشاهان بود. در ميان اين باغ که گلشن نيز ناميده مى‌شود، عمارتى دو طبقه، آب‌نماها و زيرزمين وجود دارد.


باغ ارم

باغ ارم که بنا و سردر آن از دوره قاجاريه به جاى مانده، زيباترين باغ شيراز است. گل‌هاى زينتى و گونه‌هاى متنوع گياهى موجود در اين باغ، آن را به باغ‌شناسى دانشگاه شيراز بدل ساخته است.


باغ تخت

باغ تخت در شمال شهر شيراز و در دامنهٔ کوه باباکوهى قرار دارد. در اين باغ عمارتى به همّت اتابک قراچه‌داغ در سال ۴۸۰ هـ.ق بنا شد. در زمان آقا محمدخان قاجار نيز بناى جديدى در اين باغ ساخته شد. در اين باغ تاريخي، اکنون پادگان نظامى مستقر است.


ساير باغ‌هاى شيراز در غرب شهر در منطقه قصردشت قرار دارد و حدود ۵۰ کيلومتر از سطح شهر را در برگرفته است. رودخانه اعظم، نهر معالى‌آباد و قنات‌هاى متعدد، اين باغ‌ها را مشروب مى‌کند.