۴۳ درصد از توليد ناخالص ملى در سال ۱۹۹۲ به بخش صنايع (متشکل از معادن، ساخت، عمران و خدمات) اختصاص داشت. همچنين در سال ۱۹۹۳، ۴۱ درصد از کل نيروى کار در اين بخش فعاليت داشت. در سال ۱۹۹۲، ۷/۰ درصد از کل کارکنان در بخش معدن، ۶/۳۳ درصد در بخش توليد مشغول بودند. شاخه‌هاى عمده بخش توليد عبارت بود از: محصولات غذائي، منسوجات، مواد شيميائي، مصالح ساختماني، استحاله فلز و کشتى‌سازي. برآورد مى‌شود که نزديک به ۳۰ درصد از تأسيسات توليدى کرواسى طى درگيرى داخلى توسط نيروهاى صرب منهدم گرديد و بازده صنعت در سال ۱۹۹۳ معادل با تنها ۹/۵۰ درصد ميزان سال ۱۹۸۹ بود. توليد صنعتى ۳/۱۱ درصد در سال ۱۹۹۰، ۵/۲۸ درصد در سال ۱۹۹۱، ۶/۱۴ درصد در سال ۱۹۹۲ و ۹/۵ درصد در سال ۱۹۹۳ کاهش يافت.

صنعت کشتى‌سازى

کرواسى داراى سابقه ديرينه و درخشانى در صنعت کشتى‌سازى است تا جائى که قبل از اعلام جمهورى دوبرونيک (Dubrovnik) در قرون وسطى در يک رشته از قوانين دوبرونيک اعلام شده بود که حتى يک کشتى حق ندارد خارج از محدوده ساخته شود. مشکل بتوان تاريخ دقيق اولين کشتى‌هاى ساخت کرواسى را به درستى مشخص نمود. کشتى‌سازى در شمال درياى آدرياتيک به خاطر نزديکى بيشتر به چوب منابع جنگلى از سابقه طولانى‌ترى بهره‌ مى‌برد. با بهره‌مندى از اين سابقه است که نزديک هر بندر نسبتاً بزرگ در کرواسى يک کارخانه کشتى‌سازى بنا شده است. نخستين کشتى‌هاى مدرن در سال ۱۷۹۲ در کراليواتس و در سال ۱۸۵۶ در پولا (Pula) و در سال ۱۹۰۶ در رئيکا ۱۹۲۲ در اسپليت و ۱۹۴۴ در تراگير ساخته شد. به تازگى يک رشته کارخانه‌هاى کشتى‌سازى در بتينا، جزيره مورترا، جزيره اوگلاين (Ugline)، در ولى لوتسا و در کورچولا و چند جاى ديگر ساخته شده است.


تمامى کارخانه‌هاى کشتى‌سازى فوق‌الذکر که تعداد آنها به ۳۰ مورد مى‌رسد در انجمنى که مرکز آن در زاگرب است و به نام يادران برود مشهور است گردهم جمع شده‌اند. در مدت ۳۵ سال يعنى از ۱۹۵۶ تا ۱۹۹۱ کارخانه‌هاى کشتى‌سازى کرواسى ۷۷۲ نوع کشتى سفارشى با قدرت حمل بار DWT ۱۸ ،۸۷۴ ،۸۷۴ ،۶۹۰ را براى سفارش‌دهندگان از ۶۹ کشور ساخته و تحويل داده‌اند. کرواسى به خاطر توانائيش در توليد انواع کشتى‌هاى جديد موفق به دريافت نشان‌ها و جوايز رسمى شده است، در اين ميان کشتى‌هاى مسافرتى آمورلا (Amorella) و ايسابلا (Isabella) دو سال پى در پى به عنوان کشتى‌هاى سال شناخته شده‌اند. شرکت‌هاى کشتى‌سازى کرواسى با توجه به استانداردهاى بين‌المللى به توليد انواع کشتى‌ها از جمله سوپر تانک‌ها، کشتى‌هاى مختلف حمل و نقل بار، انواع کشتى‌هاى حمل مسافر، کشتى‌هاى RO-RO، کشتى‌هاى تحقيقاتي، زيردريائى‌هاى تحقيقاتى و ... پرداخته‌اند. به‌طورى‌که هم‌اکنون در اسپليت برنامه‌اى براى گردش در دريا با زيردريائى توريستى در جريان است. در کارخانه‌هاى کوچک کشتى‌سازي، کشتى‌هاى ماهيگيرى و کشتى‌هاى توريستي، به طريقهٔ سنتى و با چوب ساخته مى‌شوند، البته در ساختمان آنها از پلاستيک و آلومينيوم نيز استفاده مى‌شود.