روز جهانی خنده مبارک!!!

«مادان کاتاریا»، پزشک هندی در سال ۱۹۸۸ میلادی روز جهانی خنده را به تصویب رساند و در همان سال بود که تنها در شهر «بمبئی» هند، ۱۰ هزار نفر به این مناسبت گردهم آمدند و مراسم شادی بخش این روز را برگزار کردند...

یونانیان قدیم خنده را موهبتی الهی ‌می‌دانستند و ارسطو معتقد بود که در میان همه موجودات، تنها انسان ‌است که می‌تواند بخندد.
اولین جشن در ۱۱ ژانویه ۱۹۹۸، در بمبئی، هند بود که دکتر مادان کاتاریا، بنیانگذار حرکت یوگای خنده آن را به راه انداخت.
«مادان کاتاریا»، پزشک هندی در سال ۱۹۸۸ میلادی روز جهانی خنده را به تصویب رساند و در همان سال بود که تنها در شهر «بمبئی» هند، ۱۰ هزار نفر به این مناسبت گردهم آمدند و مراسم شادی بخش این روز را برگزار کردند.
همه ساله در نخستین یکشنبه در ماه مه، مراسم شادی‌آفرین روز جهانی خنده در بسیاری از کشورها برگزار می‌شود و نمایندگان باشگاه‌های مختلف خنده در سراسر جهان، این روز را جشن می‌گیرند.

«گودولا اشتاینر یونکر» در سال ۱۹۹۸ میلادی نخستین باشگاه خنده آلمان را در شهر «ویسبادن» تاسیس کرد که البته نخستین باشگاه در نوع خود در اروپا محسوب می‌شد.
اشتاینر یونکر یک روان‌شناس است و در زمینه خنده‌درمانی تخصص دارد. به اعتقاد وی خنده، درمان بسیاری از دردهای روحی، عاطفی و جسمی است. یونکر معتقد است که در اثر خنده‌ای عمیق، تمام عضلات بدن به حرکت در می‌آیند، پرده دیافراگم مرتعش می‌شود، تنفس عمیق‌تر می‌گردد و اکسیژن بیشتری به شش‌ها می‌رسد. در نهایت قدرت دفاعی بدن افزایش یافته، عمل گوارش راحت‌تر انجام می‌گیرد و استرس کاهش می‌یابد.

کارشناسان در پی مطالعات گوناگون پی برده‌اند که کودکان در روز تا ۴۰۰ بار می‌خندند. در مقابل، بزرگسالان به طور متوسط فقط ۲۰ بار در روز خنده بر لبانشان ظاهر می‌شود.
کاتاریا، استاد هندی یوگا نیز دراین‌باره می‌گوید: انسان بدون داشتن دلیلی قانع‌کننده نه تنها حق خندیدن دارد بلکه باید برای بهتر زیستن همیشه بخندد.
شیوه‌های آموزشی یوگای مادان کاتاریا که به خنده یوگا مشهور است، امروزه در سراسر دنیا شهرت یافته‌اند.