تشدید جنگ رسانه‌ای ایران و مصر و اشتباه یک تایپیست خبر که باعث آن شد (در این روز ۴ سپتامبر)

از چهارم سپتامبر ۱۹۶۱ (۱۳ شهریور ۱۳۴۰) پس از این كه دولت وقت ایران جمهوری سوریه را كه از مصر جدا شده بود به عنوان یك دولت مستقل به رسمیت شناخت جنگ رسانه‌ای مصر و ایران به اوج خود …

از چهارم سپتامبر ۱۹۶۱ (۱۳ شهریور ۱۳۴۰) پس از این كه دولت وقت ایران جمهوری سوریه را كه از مصر جدا شده بود به عنوان یك دولت مستقل به رسمیت شناخت جنگ رسانه‌ای مصر و ایران به اوج خود رسید كه تا زمان درگذشت جمال عبدالناصر در سال ۱۹۶۷ از شدت آن كاسته نشد. مصر و سوریه قبلا با هم یكی شده و جمهوری متحد عرب را تشكیل داده بودند كه بعداً یمن هم به آنها پیوسته بود. تیرگی روابط مصر با ایران از چند سال پیش آن ، و زمانی آغاز شده بود كه شاه اعلام كرده بود كه برسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی ایران تازگی ندارد و ما از همان آغاز اسرائیل را شناخته بودیم.
تعجیل ایران در به رسمیت شناختن جمهوری روسیه در حقیقت نتیجه اشتباه یک ماشین نویس خبر بود. ماجرا از این قرار بود که پس از جدایی سوریه از جمهوری متحد عرب، دولت اردن تقریبا بلافاصله جمهوری سوریه را به رسمیت شناخت. خبرگزاری پارس ( به ایرنا تغییر نام داده است ) این خبر را از آژانس‌های خبری گرفته و ترجمه می‌کند و سردبیر مربوط آن را برای ارسال به رادیو جهت پخش به تایپیست می‌دهد. تایپیست تازه کار که همان هفته استخدام شده بود کلمه " اردن " را از دستخط مترجم ؛ ایران می‌خواند و " ایران " تایپ می‌کند و دبیر خبر هم كه مسئول مقابله متن با تایپ بود متوجه این اشتباه تایپی نمی‌شود، خبر را به گوینده می‌دهد و به همین صورت، ساعت چهار بعد از ظهر ( اخبار سه دقیقه‌ای راس هر ساعت ) همان روز از رادیو ایران پخش می‌شود . دولت مصر اندکی بعد بدون این که منتظر دریافت گزارش رسمی و تایید خبر از تهران شود سریعا و شدیداً نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد و دولت ایران که قصد شناسایی جمهوری سوریه را در روزهای بعد داشته ، با توجه به حمله شدید رادیو مصر، در برابر امر انجام شده قرار می گیرد و به جای تصحیح خبر در برسمیت شناختن سوریه تعجیل و روز بعد تصمیم خود را اعلام می دارد و جنگ رسانه‌ای دوکشور وارد مرحله شدید خود می شود.