۱۲ نکته درباره بهداشت کفش‌ها

۱) هرگز با کفش‌ به خانه وارد نشوید. ۲) هفته‌ای دوبار کفش‌های خود را تمیز کنید. ۳) هنگام ورود به خانه می‌توانید کفش‌های خود را با کفش‌های راحت و صندل‌های خانگی عوض کنید. ۴) به نوجوانان …

۱) هرگز با کفش‌ به خانه وارد نشوید.
۲) هفته‌ای دوبار کفش‌های خود را تمیز کنید.
۳) هنگام ورود به خانه می‌توانید کفش‌های خود را با کفش‌های راحت و صندل‌های خانگی عوض کنید.
۴) به نوجوانان خودتان آموزش بدهید چگونه کفش‌های‌شان را پاک و تمیز کنند و بعد از این کار حتما دست‌های خودشان را بشویند.
۵) هرگز کفش‌های خود را در ماشین لباسشویی نشویید زیرا این کار موجب می‌شود چنانچه آلودگی کفش‌ها در ماشین باقی مانده باشد، دیگر لباس‌ها را نیز آلوده کند.
۶) می‌توانید برای مهمان‌ها هم یک جفت دمپایی روفرشی جلوی در بگذارید تا کفش‌های‌شان را جلوی در از پا در آورده و کفش‌های خانگی را به پا کنند.
۷) بدون رودربایستی به مهمانان‌تان بگویید: «لطفا بدون کفش وارد شوید».
۸) بعضی از اعضای خانواده ممکن است از کفش طبی، عصا، واکر و ویلچر استفاده کنند؛ بنابراین می‌توانند آلودگی‌های بیرون از خانه را به راحتی با خود به خانه بیاورند. پس بهتر است قبل از ورود به خانه آنها را تمیز و ضدعفونی کنید.
۹) وجود یک پادری مناسب در جلوی درب ورودی می‌تواند به پاک کردن ته کفش شما کمک کند. پادری می‌تواند تا حد قابل قبولی گردوغبار، مواد سمی، آلاینده‌های مضر و میکروارگانیسم‌ها را از ته کفش پاک کند.
۱۰) سعی کنید از پادری‌های لاستیکی، چوبی، فلزی و الیاف سخت و زبر استفاده نکنید؛ زیرا آنها مخازن خوبی برای تجمع انواع میکروب‌ و آلاینده‌ها هستند. بهترین پادری‌ها از جنس حصیر هستند.
۱۱) به طور مرتب پادری خانه را در جایی خارج از خانه بتکانید و حداقل ماهی یک بار آن را بشویید.
۱۲) هفته‌‌ای یک بار جاکفشی‌ها را تمیز و ضدعفونی کنید سپس در فضای باز در آن را باز نگه‌ دارید تا مانع رشد قارچ‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا شود.

فائقه فریادی