Locked دریافت Toolbar آفتاب
انسان در ميان اصوات و نواهاى طبيعت به دنيا آمده است و مبانى موسيقى را از طبعيت آموخته. در مسير تمدن خويش، انسان به اصوات تازه‌اى پى برد و به‌تدريج متوجه شد که صداهاى منظم مى‌توانند بر فعاليت او تأثير مثبت داشته باشند. در واقع هنر با درک زيبايى از طبيعت و با تقليد آهنگ‌هاى طبيعى و انعکاس اين آثار به‌وجود آمده است. انسان براى پرستش خدايان و غلبه بر ترس، آوازهايى مى‌خواند که به‌تدريج به‌شکل سرودهاى مذهبى و دسته‌جمعى براى عبادت درآمد.
رقص و شعر و موسيقى با بشر بوجود آمد و انسان را از بدو حضور در اين جهان داراى احساسات و عواطف بود و حالاتى نظير بيم و غم و شادى و نفرت و ساير کيفيات درونى را تجربه مى‌کرد. اين عواطف و احساسات که هميشه با بشر همراه بوده‌اند، مى‌بايست به‌گونه‌اى جلوه‌گر شوند؛ بنابراين به‌وسيلهٔ صدا، حرکات و کلمات آشکار شدند که نمودار آن آواز و رقص و شعر بوده است.
از وقتى که بشر توانست حالات درونى خود را به‌وسيله صدا نمايش دهد و با کمک صداهاى منظم طبيعت وزن را به‌دست آورد، موسيقى بوجود آمد. جهان پر از اصوات مختلف است و بر پايه توازن و نظم استوار شده است.
هر ملتى داستان پيدايش موسيقى را به‌نحو خاصى و ضمن افسانه‌ها و داستان‌ها بيان کرده است و اين داستان‌ها سينه به سينه نقل شده‌اند و به نسل‌هاى بعدى رسيده‌اند. انسان‌هاى اوليه موسيقى را عطيهٔ خدايان مى‌دانستند؛ مثلاً در ژاپن روزى الههٔ خورشيد قهر کرد (خورشيدگرفتگي) و مردم هرچه فکر کردند جز اين چيزى به‌خاطرشان نرسيد که با آواز خواندن او را بيرون آورند. اين رسم امروزه نيز در ژاپن به‌هنگام کسوف انجام مى‌شود.
يونانى‌ها نيز ”هرمس“ خداى بازرگانان را به خاطر بخشيدن موسيقى ستايش مى‌کردند. هرس ضمن گردش در ساحل مديترانه، رشتهٔ دوره‌اى را که برادرش آپولون به سرقت برده بود، بر روى کاسهٔ لاک‌پشتى استوار کرد و اولين ساز يعنى ”لير“ به‌وجود آمد.
در عرب نخستين آواز را به جبل فرزند قين (قابيل) نسبت مى‌دهند که در مرگ‌ هابيل خوانده است. يا عبدالقادر مراغى مى‌گويد: ”چون به امر خالق جيحون، روح در بدن آدم (ع) درآمد نبض او در حرکت آمد و صورت خود لازمهٔ انسان است.“
از مجموع اين داستان‌ها به اين نتيجه مى‌رسيم که موسيقى همزاد بشر است و وطن خاکى ندارد. به همين ترتيب همه ملل و اقوام قديم، تاريخ پيدايش موسيقى را با افسانه و قصد درهم آميخته‌اند. از آنجا که هر چيز موزون موردپسند طبع بشر بوده است و آواز و رقص و شعر نيز موزون هستند، از همان دوران قديم به شکل آداب و رسوم زندگى ملل مختلف قرار گرفته است. ابتدا اين آداب و رسوم شکل جادويى داشت؛ سپس با تشريفات مذهبى همراه شد و به‌تدريج از آن جدا گرديدند و استقلال يافتند و با تأثير عوامل طبيعي، جغرافيايي، مذهب، زبان، شيوهٔ زندگي، عادات و ... با يکديگر اختلاف پيدا کردند.
کارل اشتومف استاد فلسفه دانشگاه برلين تاريخ شروع موسيقى را از زمانى مى‌‌داند که مردم براى ارتباط با هم متوسل به اصوات شدند.
با وسعت دايرهٔ تمدن، رقص و شعر و آواز نيز دستخوش تغيير و تحول شد و تحت شرايط و قوانين درآمد و به‌تدريج از سادگى و روحانيت آن کاسته شد. آنها از يکديگر تفکيک شدند و تابع قوانين و شرايط شده و هر يک تبديل به رشته و فنى جداگانه گشتند. از نظر علمي، يونان پايه و اساس موسيقى غربى و ايران اساس موسيقى شرقى را بنا نهاد.
بهرحال هنوز تاريخ دقيق پيدايش موسيقى به‌طور يقين و قطعى معلوم نيست. با تمام فرضيات و تئورى‌هاى موجود در اين مورد، دقيقاً مشخص نيست که کداميک داراى قطعيت مى‌باشند.
دریافت صفحه ارسال به دوستان چاپ
تازه‌ها
۷ درس از زندگی همایون شجریان به بهانه سالروز تولد ۳۷ سالگی‌اش
شهرام ناظری: دوره غول ها دیگر سر آمده
ملی یا شبه‌ملی
محسن چاووشی: «قطار» قلب منه...
تولید آلبوم جدید هومن جاوید با بهرام رادان
اخبار
۱۲ اجرای سنتی و پاپ، در آخرین ماه بهار ۹۱
كنسرت رضا صادقی در رشت برگزار می‌شود
فرهت و منتظری سلیقه مخاطب موسیقی را ارزیابی كردند
چکناواریان با سولیست‌های ایرانی به صحنه می‌رود
JUSTIN Bieber :action star!
بالای صفحه
قاتلی که با همسر مقتول ارتباط داشت: دوستم را در کوه کشتم
قاتلی که با همسر مقتول ارتباط داشت: دوستم را در کوه کشتم
زنی که دست از سر همسر خیانتکارش بر نداشت!
زنی که دست از سر همسر خیانتکارش بر نداشت!
«طاهر رحیم»؛ بازیگر مرد فیلم جدید فرهادی+عکس
«طاهر رحیم»؛ بازیگر مرد فیلم جدید فرهادی+عکس
پسر ۳۵ ساله با بیل مادرش را سر برید
پسر ۳۵ ساله با بیل مادرش را سر برید
خبر بد برای سامسونگ
خبر بد برای سامسونگ
آیا پیرتر از سن واقعی تان به نظر می رسید؟
آیا پیرتر از سن واقعی تان به نظر می رسید؟
تصادف رانندگی ۷ کشته و مصدوم بر جای گذاشت
تصادف رانندگی ۷ کشته و مصدوم بر جای گذاشت
۱۳ باور رایج درباره صابون و شامپو
۱۳ باور رایج درباره صابون و شامپو
ذائقه سازها و ذائقه سوزها
ذائقه سازها و ذائقه سوزها
ساماندهی و خودکار‌کردن ایمیل
ساماندهی و خودکار‌کردن ایمیل
 وبلاگ آفتاب 
آگهی‌ها
◊ لوله و اتصالات
» هوالرزاق با سلام آیرون پایپ در زمینه عرضه لوله اتصالات شیرآلات و آهن آلات صنعتی فعالیت …
◊ جراحی پلاستیک ، ترمیمی و زیبایی
» دکتر بهزاد فرخی فوق تخصص جراحی پلاستیک ، ترمیمی و زیبایی ( عضو انجمن فوق تخصصی جراحان پلاستیک …
◊ خودتان پزشک خود و خانواده تان باشید
» نرم افزار پزشک خانواده کاملا فارسی و برای اولین بار در ایران جامع ترین و کامل ترین نرم …
◊ خدمات روانشناسی مژگان محبوبی مطبوع
» دفتر مشاوره مژگان محبوبی مطبوع و همکاران آماده ارائه خدمات روان شناسی به تمام اقشار جامعه …
◊ چگونه ۱ کتاب را در ۱۰ دقیقه بخوانیم؟
» دانشجوها، دانش آموزان، داوطلبان کنکور، علاقمندان به مطالعه و... آیا مایل هستید ۵۰۰ عدد …
◊ قفسه بندی انبار,بایگانی,پالت,زونکن
» قفسه بندی پیچ و مهره ای سبک و نیمه سنگین مشبک (Light Shelving) قفسه بندی فوق سنگین پالت راک (Pallet Rack) قفسه بندی …
◊ بانک تحقیق و پایان نامه دانشجو
» مقاله، پروژه، تحقیق و پایان نامه ی خود را در کوتاه ترین زمان ممکن و بدون نیاز به جستجو در …
◊ واکسن زبان انگلیسی کشف شد
» انگلیسی را مانند انگلیسی ها صحبت کنید. این واقعا امکان پذیر است که شما مکالمه ی زبان انگلیسی …
◊ پوکه معدنی قروه کردستان ۰۹۱۲۶۰۹۸۵۱۸
» تولید و عرضه ی انواع پوکه ی معدنی نوبران ساوه در سایز های مختلف -پوکه ماسه ای عدسی (سایز 0-5میلیمتر) …
◊ لوله,اتصالات,شیرآلات,فلنج,ابزار دقیق
» نفت ، گاز ، پتروشیمی ، نیروگاهها و کارخانجات صنعتی احتراما به استحضار میرساند ، صنعت …
◊  بزرگواری ،بی‌مهر و دوستی بدست نمی‌آید . اُرد بزرگ  ◊