با توجه به شرايط آب و خاک، استان اصفهان مساعد براى کشاورزى نيست. منطقهٔ اطراف رودخانهٔ زاينده‌رود و گلپايگان با وجود خاک‌هاى رسوبى رودخانه از نواحى کشاورزى مهم استان است.


به اضافه گندم که در همهٔ شهرهاى استان کشت مى‌شود، تنها در ناحيهٔ لنجان برنج کاشته مى‌شود و سيب‌زمينى در فريدن و کشت پنبه در کاشان و بخشى از شهرستان اصفهان انجام مى‌شود.


با توجه به تنوع آب و هوا روش‌هاى گوناگون دامدارى در استان ايجاد شده و کمبود علوفه باعث شده که دامدارى در منطقه چندان پيشرفتى نداشته است. گاو، پرورش گوسفند و طيور، زنبور عسل و ماهى از موارد دامدارى استان است.


هنرهاى دستى نيز يکى از صنايع مهم استان اصفهان است.

صنايع

- ذوب‌آهن:

نخستين کارخانهٔ ذوب‌‌آهن ايران، درشمال راه اصفهان - شهرکرد واقع شده است. فرآورده‌هاى کارخانهٔ ذوب‌آهن اصفهان شامل چدن خام، فولاد، تيرآهن، ريل راه‌آهن، نبشي، سپري، مفتول، آهن‌هاى گرد و پروفيل‌هاى ساختمانى و ديگر فرآورده‌هاى فلزى و آهن‌آلات و مواد اوليهٔ صنايع سنگين ديگر کشور مى‌باشد.


ساير صنايع استان شامل فولاد مبارکه، صنايع ريسندگى و بافندگي، صنايع خوراکى شامل کارخانهٔ قند اصفهان، کارخانهٔ توليد شکر نقش جهان، کارخانهٔ شير پاستوريزه، ساير کارخانه‌هاى خوراکي، پالايشگاه اصفهان و ساير صنايع ماشينى و صنعت گردشگرى مى‌باشد.


- معادن:

مهمترين معدن‌هائى که در حال حاضر در اين استان مورد بهره‌بردارى قرار مى‌گيرد شامل سرب و روي، مس، منگنز، نمک، طلا، تالک، ذغال‌سنگ و خاک‌نسوز مى‌باشد.

بازرگانى

استان اصفهان با بيشتر شهرهاى ايران به‌خصوص تهران، مشهد، اهواز، خرمشهر، آبادان، شيراز، کرمان و يزد روابط بازرگانى دارد. از جمله فرآورده‌هاى اين استان به گندم، نفت، پنبه، شکر، ذغال، سيگار، لاستيک، شيشه، آهن‌آلات، مواد اوليهٔ کارخانه‌ها، ماشين‌آلات، قطعات يدکى و وسايل حمل و نقل نياز دارد که بايد وارد کند.